Se alla aktiviteter och profiler du kan möta i våra olika områden

Mässhallen är uppbyggd kring flera olika aktivitetsområden. Här har vi samlat specialisterna i olika gator och torg så du enkelt ska kunna hitta rätt. Områdena är öppna under mässan alla dagar och du har möjlighet att träffa Sveriges duktigaste betesbyggare, flugbindare kända över hela världen, de härliga entusiasterna på Communitygatan, lära dig bygga ett spö, få tips av experterna på Metetorget, grotta in dig i kunskap från Isfisketorget, eller träffa våra otroligt duktiga hantverkare på Hantverksgatan.

Vi kommer löpande uppdatera till nytt innehåll  inför Sportfiskemässan 14-16 mars 2025 på Stockholmsmässan – Välkommen att fördjupa dig redan nu!

Utöver aktivitetsområdena har vi ett fullspäckat program på Stora Scenen och vid bland annat Kastbanan och Akvariet

Succén med Betesbyggargatan är tillbaka för 10:e året! 

Vi har som vanligt samlat Sveriges, och några av våra grannländers, bästa betestillverkare för att visa er hur det går till. Här snackar vi hantverk i toppklass och ett betesutbud som slår allt annat. 

Här nedan ligger de betesbyggare som var med 2024 – vi kommer löpande uppdatera med nya stjärnor inför 2025

Mitt namn är Zsolt Szaniszlo alias Sanno. Jag kommer ursprungligen från Ungern, men nu bor jag i Kinna. Jag började bygga bete redan när jag var 13 år. Mitt första bete var ett propbait som jag såg i ett utländskt fiskemagasin och på den tiden kunde man inte köpa ett sådant bete i Ungern. Resultatet blev väldigt fult och gäddor tuggade sönder det lätt, men det levererade många fiskar och jag fastnade vid att bygga bete. Genom åren har jag byggt många olika sorter av bete – till exempel skeddrag, wobblern, jerkbait och ytbete för att nämna några. I mitt sortiment finns det bete från stora gäddbeten till små wobbler för abborre- eller öringfiske.

Det är första året som Sannobaits är med på Sportfiskemässan. Det ska bli extremt spännande att träffa nya och gamla vänner och alla sportfiskare som ska vara med. Det kommer även några spännande nya modeller som ska introduceras på årets Sportfiskemässan. Så kom gärna förbi, kolla betena och snacka om fisket eller om allt annat.

Vi ses på Betesbyggargatan, Sanno

Bonibaits

My name is Bogdan and I’m the person behind BONIbaits! I’m 33 years old and I live near Helsingborg. I do handmade baits since 2014.
I take part for the 3rd time at sporfiskemässa and I can’t wait to see you there. Welcome to our stand!

Martin Brunnberg

Mitt namn är Martin Brunnberg, 40 år och tvåbarnsfar.

Jag har länge haft ett stort fiskeintresse, och mitt första bete byggde jag i ungdomsåren, en röd vit wobbler vill jag minnas. Men att jag kom igång ordentligt med betesbyggandet av gäddbeten beror mycket på den knasiga killen jag träffade på ett fiskepass tillsammans med Olle Berggren, tror det var våren 2007.

Den knasiga killen är mera känd som Claes ”Svartzonker” Claesson, men för mig är han framförallt en god vän, betesbyggar-mentor, och den som alltid får en fisketur att bli rolig. I alla fall fick han mig att på allvar bli intresserad av betesbyggandet, och mina första beten blev klara någon gång under 2007, och mitt mest kända bete BB-Tail blev till under 2008.

Jag började bygga beten som hobby till vänner, och därifrån växte det till att börja sälja i butiker. Idag är det en stor del av min fritid som går åt till att bygga beten, men jag har fortfarande ett dagtidsjobb som verktygsmakare.

På varsitt håll lekte Kricke och Oskar i flera år tills en dag då Oskar läste ett inlägg på sociala medier. Kricke sökte efter någon som gjöt ordentligt Gummi!

 Oskar nappade och bad om Krickes adress för att skicka honom gratisprover. 

Efter 2 veckor hade Kricke bestämt sig för att Oskar skulle bli hans hovleverantör av Gummi.

Det ena ledde till det andra och någon vecka senare befann sig Oskar hemma hos Kricke. 

15 mil från hemmets trygga vrå gjöts och skapades nya kreationer med varma skratt samt en hel del urspårning. 

Det är ovanligt att 2 “vuxna” människor klickar och förenas i kreativiteten och livet i stort.

Som både växer i utvecklingen inom betesbygg liksom utvecklingen i livet som bjuder på prövningar samt tuffa utmaningar.

Det är Givet att KH-Lures och Friskytts Beten slås ihop till OK-BETEN.

Vi är just vad ett Vi innebär, kärlek, kreativitet, förståelse, trygghet, urspårning, energi,intresse och ett överflöd av “pappahumor”.

Vi tillverkar det mesta inom betesbygg och fisketillbehör. Är det något som fattas i vår monter, så har vi glömt det hemma eller så tillverkar vi det! 

Ni hittar oss enklast på instagram @ok_beten @kh_lures @friskytts_beten 

Vi får hjälp av våra 3 CREW medlemmar Tina Lisa och Mathias ! 

Kom och snacka med oss på Betesbyggargatan 😁

CUSTOMBAITS

Mikael Breding heter jag är 50 + år och tillverkar beten under namnet Custombaits, började mitt byggande så smått hösten 2015 och är sedan dess fast i denna underbara skapar anda. Emigrerade från dom Jämtländska skogarna 2011 för att nu mer vara bosatt i Vaggeryd strax söder om Jönköping,

https://www.instagram.com/custombaits/

https://www.facebook.com/Custombaits.se

Vi syns på mässan!

Duvan baits

Danne heter jag och är 40 år och bosatt i Ljusdal med frun Sara och barnen Viktor 20 år och Cornelia 13 år.

Då jag inte jobbar så är det snickarboa och att bygga beten tillsammans med min son Viktor som gäller – Byggde ett bete för skoj skull 2016 och fick fisk efter det så blev man fast såklart.

Välkommen att hälsa på oss på mässan!

Jenzza

Jens Norblad, 50 årig östgöte boende i Karlskrona, till vardags yrkesofficer i marinen och sambo med Sussi Stridh.  

Började bygga beten på allvar 2011, initialt endast träbeten, men sedan 2017 även gummibeten.   Till årets Sportfiskemässa i Stockholm har jag med mig en massa betesgodis.  Ett par nyheter på såväl trämodeller som på gummibeten. Jag har en mängd av en av mina klassiker Hasslö original och Hasslö Jr, Tärnö Swim,  Aspö tail med hemkokta trailar, och den mindre helt nya Aspö Jr tail.  

Ett helt nytt gummibete lanseras oxå, ”Hålltrouten”. 25cm/175g 4cm brett bete som trycker myyyyycket vatten och som fiskat otroligt bra under testfisket.  Ett gäng stora trollingbeten kommer förhoppningsvis också med.  På gummifronten har jag oxå  med de flesta modellerna jag har i arsenalen, bland annat jenzza.sarven jr, jenzza.iden V2. Ett gäng jenzza.sarven original hänger också med, samt Jenzza.snipan i bägge storlekarna. 

Väl mött på Betesbyggargatan!

Mitt namn är Daniel Thörngren och bygger beten under namnet Billow. Jag har haft ett brinnande intresse för fiske och skapande så länge jag kan minnas. Under hösten 2007 tog mitt gäddintresse fart på allvar och medföljande även skapandet av beten.

Sedan dess har jag ständigt jagat det där perfekta betet för att fånga den ultimata gäddan.

Jag gillar att bygga mångsidiga beten med en look som möter newschool och oldschool i en härlig missmatch.

Sedan 2019 driver jag Billow tillsammans med min sambo Linda som kommer vara med mig på betesbyggargatan.

Vi kommer ha en hel hög hårdbeten och gummibeten med oss för både gädda och abborre.

Hoppas vi syns där! // Billow Family 

jw BETEN

Under 2012 smög försäljningen av custombeten gjorda av Jimmie Wiman igång genom JW Lures. Det finns många kanonbeten ute i handeln idag. Är marknaden rent av mättad? Hoppas inte! I JW Lures modellfamilj finns de flesta betestyperna för gäddfiske representerade i form av väl genomtänkta modeller med avsikten att fylla en lucka i gäddfreakets beteshink, med Backlip som sortimentets ’slägga’!


Väl mött på mässan!

Jag är Sven-Inge Svinge Brååheden jag har fiskat i många år, ända sedan barnsben.

Jag fick intresse för att göra egna jiggar, när jag inte hittade det jag ville ha. Det har varit mycket experimenterande för att komma dit jag är idag, då jag enbart kör med två-delade formar för injektorsprutor.

Nu har jag äntligen kommit dit och då vill jag dela med mig av mitt arbete och mina jiggar, så jag startade SwingBaits.

Välkomna till mig på Betesbyggargatan

Noa Melin betesbyggare

Vi är två bröder som byggt beten under några år. Glädjande nog fick vi bra respons på betena och bestämde oss för att fortsätta på inslagen väg. Vi har Mälaren som hemma vatten där vi fiskat sedan vi var små. Vår målsättning är att bygga beten av hög kvalitet där vi inte gör avkall på någonting. I nuläget bygger vi jerkbaits och tailbaits. Våra beten finns i flera olika modeller och storlekar. Våra beten byggs i bok och ek. De lackeras med fem lager lack. Alla beten som tillverkas prov fiskas innan leverans för att kontrollera gång och viktning. Då tiden är begränsad bygger vi beten i mindre skala. Välkomna att besöka oss på mässan där vi kommer att bygga/måla beten och självklart snacka fiske. Självklart kommer vi att erbjuda ett urval av våra beten till försäljning och även presentera någon nyhet till vårens fiske.

 Väl mött på mässan Micke o Magnus Ström

www.malarenlures.se

Besatt betesnörd med passion för stor fisk och stora beten.

Med gediget hantverk och målning hoppas jag kunna leverera beten som ger det lilla extra i jakten på drömfisken.

Hoppas vi ses på Betesbyggargatan!

Alexander

High 5 Lures have been making lures since 2015, we are making high quality lures, designed to catch mainly pike, zander and perch.

High 5 Lures are based in Denmark, near the Danish west coast. We build both hardbaits and softbaits. Make sure to drop by the High 5 Lures stand, and check out our awesome lures or just to have a chat. We will make sure to bring something new, and might have some giveaways also.

This year will be our third year on “betesbyggargaten”, and we look forward to seeing all your crazy fishing nerds yet again. 🙂

Best regards 

High 5 Lures

Twk Lures skapades för några år sedan av Daniel Aspegren, Niklas Aspegren och Mattias Ekdahl.

I början tillverkades enbart jiggskallar till eget bruk men allt eftersom efterfrågan så ökade vi vårat sortiment och idag är vårat fokus på airbrushade gös och abborre skallar.

Vi gör även custom-made skallar efter vad kunderna önskar, wight dots för gäddfisket, dropshot och päronsänken till abborrefisket och havsjiggskallar till det tyngre fisket

I år kommer vi stå i monter C:500 tillsammans med Ismojiggen på betesbyggargatan.

Kom gärna förbi och snacka och kolla våra fina jiggskallar

Jan Knutsson BS Lures, byggt beten sedan 2016. 

Pillar med det mesta som har med gäddfiske att göra och gillar skapande processen från ide till färdig produkt.

Sedan ett par år tillbaka är hemmahamnen flyttad från Vetlanda till Mellerud ett par km från Vänern.

Ni hittar mig under BS Lures på sociala medier. 

Vi syns på mässan i mars!

Fiskeguidesgatan 

Här kan du som besökare gå runt träffa några som kan guida dig på ditt nästa fiskeäventyr.

Nedan ser du de som var med 2024 – sidan kommer uppdateras med nya företag inför 2025-års mässa

catch&relax – Guideföretag sedan 2005 som erbjuder fiske-&naturupplevelser i Stockholms skärgård och Mälaren. Alla är välkomna – nybörjare som erfaren, privat eller med företaget. Spinn- & flugfiske från stora välutrustade sportfiskebåtar. Vi fiskar Abborre, Gädda och Havsöring med topputrustning från kända varumärken. Vi håller också ”Fiske Skola” för de som vill lära sig mer, teori samt praktik.

Catch&relax AB

Stegesundsvägen 63

185 99 Vaxholom

08-544 913 20

070-556 09 52

Info@catchrelax.se

www.catchrelax.se

Sveriges Organiserade Fiskeguider (SOF) är en ideell förening med uppgift att verka för en utveckling av fisketurismnäringen.

SOF grundades 2008 och är idag Sveriges största organisation för yrkesverksamma fiskeguider med över 50 certifierade guider.

Föreningens medlemmar skall aktivt verka för en hög säkerhet, hållbart fiskeuttag, ändamålsenlig fiskevård samt efterföljande av allemansrättsliga principer.

Föreningen skall fungera som en aktiv part i samhällsdebatten och därmed stärka fiskets roll i förhållande till andra verksamhetsområden.

Målsättningen är ett hållbart fiske på starka fiskebestånd som ger underlag för entreprenörskap och god ekonomi i företagen.

Föreningen skall:

  • Utveckla goda relationer till myndigheter, näringsliv, andra organisationer och massmedia
  • Verka för en hög säkerhet för såväl entreprenörer som deras gäster
  • Verka fär en positiv utveckling av fisketurism till gagn för både näringsliv och samhället i övrigt
  • Verka för att medlemmarna har en hög kompetens gällande lagstiftning , fiskebiologi och sjösäkerhet
  • Att uppträda som förhandlingspart och remissinstans
  • Verka för en ändamålsenlig fiskevård, bruka i stället för förbruka fiskebestånd.

För mer info se www.sofguiderna.se

Jag heter Johan Skoglund och har drivit Fishingday sedan 2013. Jag har stor erfarenhet av skärgårdsfisket och har alltid fokus på kundens önskemål och behov. Hög servicenivå och kundnöjdhet är mycket viktigt för mig. Därför har jag med omsorg valt mina samarbetspartner. Allt från mina hjälpguider till den utrustning som finns ombord att låna. Jag guidar från en trygg, säker och komfortabel Buster XXL med en 115hk Yamaha. Båten är fullutrustad för modernt sportfiske. Utrustningen jag använder kommer nästan uteslutande från finska Patriot, ett märke som nordiska gädd, gös och abborrfiskare använt i över 30 år. På en guidning får man lära sig allt från hur man lurar fisken till hugg, hur fisken beter sig och varför samt olika utrustning och teknik. En och annan anekdot och fiskehistoria utlovas också.

Best regards – Din fiskeguide i Västervik

Ambassadör för Patriot, Johan Skoglund

Tel: +46763925300

www.fishingday.se

info@fishingday.se

Northland Salmon Reserve tillhandahåller boende och upplevelser med utgångspunkt i den vilda Östersjölaxen

Här kan du bo nära naturen med laxälven, Byskeälven, runt knuten.

Byskeälven en norrländsk vildlaxälv som är en av Europas absolut finaste älvar.

Välkomna och få mer information på Sportfiskemässan/Anders

https://northlandsalmonreserve.se/

Sportfiskemässan har precis som tidigare år lockat flera av branschens hetaste namn till Flugbindargatan!

Här kommer löpande presenteras de nya flugbindarna som kommer finnas på mässan våren 2025. Vi har varit noga med att se till att täcka upp de flesta olika flugtyper så det finns något att se för alla som är intresserade av flugbindning.

Hej på er 🙂
Bengt Jansson heter jag och är 48 år. Bor tillsammans med min sambo och våra två barn i en villa i Källby, som ligger mellan Götene och Lidköping.
Flugbindningen ligger mig varmt om hjärtat då det är en hobby i hobbyn under vinterhalvåret där jag sitter i mitt rum och försöker imitera det som fisken för tillfället har som föda, vilket blir en extra krydda när man lyckas lura en fisk på egenbundna flugor.

Jag binder enbart torrflugor och kläckare och jag binder allt som oftast på en kläckare längst ut på tafsspetsen, så jädra mäktigt att se fisken gå upp och ta det som man serverat till fisken, blir som ett ”rus” i hela kroppen. Har egentligen inte jätte många mönster i min flugask, även om man fyllt på med några under årens lopp.

Har inspirerats av många flugbindare men för att nämna någon så är Davie McPhail och Barry Ord Clark några som jag tittat mycket på, på YouTube.

Kommer att visa upp diverse kläckare och sländor som visat sig fungera bra genom åren och som främst innehåller hjorthår och Cdc som ”flytkraft”, då de är mitt favorit mtrl.

Vi syns på mässan i mars

Tja, jag heter Andreas Lindqvist, är 37 år från Falköping. Började binda flugor i dom tidiga tonåren och har hållt på sen dess. Flugbindningen och fisket går för mig hand i hand , att få en ide eller inspiration till en fluga, binda den och sen få fisk på den är en känsla som är svår att beskriva.

Har under åren bundit allt från torrflugor till laxflugor. Sen ca 5-6 år så är det full fokus på abborre på fluga vilket även inkluderar bindandet. Abborren är en fantastisk fisk att fånga på fluga som fler borde testa på. En stark kämpe glad fisk samt en av våra vackraste fiskar.

Inspirationskällorna har varit och är många, allt från kända namn och mindre kända. I dagens läge är det så lätt att få inspiration, ett par minuter ute på sociala medier är allt som krävs. Som streamerfiskare hämtar jag en hel del inspiration från spinnfisket, det finns mycket därifrån som går att överföra till flugfisket.

På mässan kommer jag binda mina favoriter till abborren som funkar året runt. Allt från ytbeten till riktiga bottenskrapare. 

 

Jag är en 29 årig lärare (fyller 30 på söndagen på mässan så kom gärna förbi och säg grattis!) från fantastiska Jönköping! Flugfiske och flugbindning har alltid varit en stor del av mitt liv och jag tror stenhårt på att flugan kan göra den stora skillnaden i vissa lägen. Att själv också ha bundit flugan som den där öringen stiger till ytan för på vårkanten gör därför hela upplevelsen så mycket bättre.

Det jag alltid binder mest av är torrflugor från stort till smått. Särskilt Ismopuppan är en fluga som har ”bundits” flitigt de senaste åren. Men öringsäsongen är lång samtidigt som dagarna med ytaktiv fisk är begränsad. Mycket av vinterns bindande har därför ägnats åt streamers, särskilt moderna artikulerade streamers med hjorthårsskalle.

Inspirationerna har varit många genom åren och nu för tiden finns det så otroligt många duktiga bindare bara ett knapptryck bort. Några särskilt duktiga bindare som alltid inspirerar är James Lund, Kim Mäki och Andreas Andersson.

Fokus på mässan kommer att ligga på olika torrflugor men jag kommer säkerligen att sväva i väg stundtals och binda en och annan streamer också. En stundande havsöringspremiär på västkusten och ett vältajmat påsklov lär troligtvis leda till en del havsöringsflugor också. Kanske bara skulle säga allt som kan fånga en öring i stället?

Vi syns på mässan 😃

Jag gillar flugbindning för att det ger mig möjlighet att slappna av, tänka på annat och drömma mig bort. Jag gillar att kunna skapa med händerna, prova nya idéer både vid städet och vid vattnet, och sen få ett kvitto på att det funkar 🙂

Jag är en riktig periodare. Binder alltid mycket flugor året om, för tillfället är det mycket tubflugor för havsöring, men om en vecka kan kustöring ligga i fokus igen, eller foamflugor för fjället.

Jag binder allt från mycket smått, till största gäddflugorna och allt där mellan.

Gillar streamerfiske, och jagar gärna efter trofefiskar, både i Sverige men även utomlands.

Jag tar gärna inspiration från andra bindare, och screen shotar gärna snygga flugor man sveper förbi. 

Jag ska försöka visa upp min förhållandevis enkla bindteknik på mässan, hur jag brukar försöka få bindtekniker simplare, men fortfarande få en fluga som fiskar precis lika bra eller bättre. Kom gärna och diskutera material, fisketekniker eller annat som rör flugfiske.

Bor sedan många år i Älvdalen i norra Dalarna där jag driver en flugfiskebutik och guideverksamhet, Älvdalens Fiskecenter. Född och uppvuxen vid Österdalälven och det var där jag lärde mig fiska med fluga. Montana, USA, har blivit som ett andra hem för mig och jag tillbringar några veckor där varje höst med flugspöet i hand.

Flugbindningen kom in i mitt liv rätt tidigt och jag har nog bundit mina egna flugor i drygt 45 år. Insåg rätt tidigt att fånga öringar på egenbundna flugor var något extra. Att skapa lite egna varianter och experimentera med material när jag binder, tycker jag dessutom är skitkul.

Jag binder enbart torrflugor och har en förkärlek för små flugor. Detta gäller både min flugbindning och mitt fiske. Att fånga stora öringar på små torrflugor är min passion här i livet.

För närvarande binder jag mycket små parachutes och CDC-kläckare. Lite nya idéer på gång och det är framför allt CDC, hjorthår, biots och andra naturmaterial som används.

Under alla dessa år har jag givetvis snappat upp tips och idéer får andra bindare runt om i världen. För många för att namnge såklart, men de senaste dryga tio åren har jag inspirerats mer av amerikanska flugbindare som binder samma typ av flugor som jag.

Jag kommer bara att binda små rackarns torrflugor. Visa lite tekniker och små användbara tips som underlättar när man ger sig på att binda smått. Jag anser dessutom att materialet är oerhört viktigt, så det kommer vi såklart att ta upp också.

Vi syns på mässan 🙂

Jag är en glad och utmaningsinriktad man som bor i Uppsala, det jag älskar med flugbindningen är att det är pågående process av lärande, utförande och börja om på nytt. Där man aldrig blir fullärd. 

Har du några särskilda flugtyper som du snöat in på särskilt nu?

Fulldressade laxflugor även tolkningar och även tolkningar och konverteringar till hårvingade flugor.

Har du inspirerats av några andra bindare under dina år som bindare?

Poul Jorgenssen, Lennart Bergqvist, tidigare flugbindarklassiker som Pryce Tannatt, George M Kelson, William Blacker m.m.

Vad kommer du att visa upp för besökarna på mässan?

Fulldressade laxflugor.

Kom förbi och säg hej!

Jag heter Joachim Wallin och har flugfiskat i 43 år. Flugbindningen startade på vintern 1981 innan jag ens hade svingat ett flugspö. Det var mina föräldrar som nog tyckte att jag behövde sitta stilla för en stund…sedan var jag fast i träsket.
Flugbindning för mig handlar endast om att skapa “ammunition” för att jaga prickiga fiskar och då gärna med mer naturtrogna flugor, så kallade semirealistiska mönster.

Jag binder allt från större och tunga tjecknymfer till de allra minsta fjällåsländorna och fjädermyggpupporna. De senaste åren har jag, med fördel, bytt ut hjorthår mot snöskohare på en del effektiva torrflugemönster. Så, jag har förmodligen snöat in en del på “snowshoe”. Annars gillar jag att testa nya material och tekniker på gamla erkända flugmönster.

För några år sedan var Thomas Roos, Jan Edman och Davie Mcphail de stora inspiratörerna. Nu plockar man idéer lite var stans ifrån och då särskilt från Moder Natur själv – då blir det ännu mer intressant för mig.

På mässan blir det gott och blandat för öring, harr och röding, men lite “snowshoe” blir det absolut.

Varma fiskar, vi syns på mässan i mars

Vem är jag och varför gillar jag flugbindning

Jag är 46 år tjej och man kan säga att jag är en late blomer inom flugbindning och flugfiske. Växt upp med fiske men flugfiske testade jag på först 2018. 

Första flugan band jag sommaren 2021 och det var kärlek vid första bindvarvet. För mig är flugbindning en blandning av hantverk, koppla bort världen, skapa och ett sätt att utveckla flugfisket. 

Har du några särskilda flugtyper du har snöat in på särskilt nu?

Hjorthårsflugor i alla dess former. Favoriterna just nu är Streaking caddis och screaming banshee. Men även wallywings, små nätta flugor som Dynamit harry.

Har du inspirerats av några andra bindare under dina år som bindare?

Ja massor, Peder Wigdell, James Lund, Stefan Biehl, Joakim Höijer, Barry ord Clark.. jag skulle kunna räkna upp massor med fler personer. Inspirerats kanske inte är rätt ord när för just mig men dessa personer har påverkat och utvecklat min flugbindning. 

Vad kommer du visa upp för besökarna på mässan?

Det kommer bli flugor jag älskar att binda men även flugor jag älskar att fiska med. Hjorthår och fjädrar kommer det bindas massor av.

Jag heter Peder Wigdell, bundit flugor i 45 år och ser flugbindningen både som rekreation och som ytterligare en dimension i flugfiskets underbara värld.

Mina favoritflugor att binda är torrflugor med Wallywings och flugor som skulle kunna kategoriseras som åt det mer realistiska hållet.

Mina inspiratörer inom flugbindningen är många, bl.a. Leffe Örtenholm, Bob Mead, Wally Lutz, David Wotton och Konstantin Karagyozov för att nämna några.

Min inriktning på mässan kommer att vara olika typer av torrflugevingar såsom Wallywings och Origamiwings samt lite flugor åt det realistiska hållet.

Ses den 15-17 mars på mässan 🙂

Mitt namn är Magnus Forsberg och jag är 44 år och bor i Mullsjö med min fru, två barn och hund.
Flugbindningen ger mig en unik chans att skapa vad jag vill, bara fantasin sätter gränser.
Jag är väldigt förtjust i att binda verklighetstrogna nymfer och jellybean zonkers
Jag har hämtat inspiration främst från Jeff Rowley (USA) och Petri Telleri (Swe) Som lärde mig binda flugor på en flugbindningskurs när jag var 12 år gammal.
På mässan blir det Jellybean zonker, maraboustreamers och några nymfer för strömmande vatten samt nattslände och dagsländeimitationer.

Vi syns på mässan i mars!

A married couple of flytiers, based both in Sweden and Poland. For Aga it’s a full time commercial tying.

Aga & Arek explore fisheries at both ends of the Baltic Sea, doing fishing-related photography and writing to various magazines. They also promote and teach tying flies.

Being a professional tiers lead us to explore across many fields & types of flies, from trout&grayling to predator and salmon patterns. Living close to the sea, we are naturally interested in seatrout flies. Most recently we spend our time on tying classic warm saltwater flies, rediscovering beauty and simplicity of these patterns.

There are many names who are our favourites in flytying, but to name a few:

  • Gordon van der Spuy – for his philosophical approach to the art of tying flies
  • Bob Clouser & Lefty Kreh – they have created and popularised a great baseline for saltwater fly patterns that we know nowadays
  • Niklaus Bauer – innovative predator fly-tying
  • Davie McPhail – his video-work & clean tying technique
  • Drew Chicone – classic and modern saltwater flies, detailed understanding of saltwater pattern creation

Cold and warm Saltwater patterns, trout & predator flies. Woven flies. Tying with UV techniques.

See you on Sportfiskemässan in March 😊

55-år, född och uppvuxen i Tyresö strax utanför huvudstaden.

Jag identifierar mig som en norrlänning, fast i en stockholmares kropp. Arbetar som utredare i fastighetsbranschen och lever ihop med Ester och Ylva(hund och sambo)

Vilket fiske trivs du bäst med? 

Det fiske jag tycker är allra roligast bedrivs med en liten torrfluga på 6x-tafsen och ett klass #4-spö i näven. Står gärna och nöter länge på samma fisk och finner oerhört stor njutning i när man ”knäcker koden”. Det händer då och då att jag knyter på en nymf eller liten streamer när fisken har andra åsikter än mig angående vad som bör stå på menyn. Nån gång vartannat år greppar jag faktiskt ett spinnspö för att försöka lura en gös.

Vad betyder flugbindningen för dig? 

Då jag bor alldeles för långt ifrån anständiga vatten, så har det blivit att jag sitter hemma på kammaren och binder flugor och drömmer om flugfiske. Detta istället för att vara ute och fiska. Därav måste jag nog tillstå att jag blivit betydligt vassare flugbindare än flugfiskare. För mig är även flugbindningen en väldigt social hobby. Att sitta med flugbindarbröder, ljuga och binda flugor har nästan blivit viktigare för mig än själva fisket.

Vilken sorts flugor har du främst hängett dig åt att binda? 

Smått och torrt, men nu och då dyker det upp en tungstensskalle eller ett gummibensskrälle i städet.

Vi syns på mässan i mars!

David Leijon heter jag, är 24 år gammal och uppvuxen i Göteborg. Jag blev introducerad till flugbindningen när jag var liten och fick sitta i pappas knä och hjälpa till med färgvalen på flugorna han band.

Det är under de senaste fem åren flugbindningen blivit en stor del av mitt liv och det började med att jag inte riktigt var nöjd med flugorna man köpte. De saknade helt enkelt de egenskaperna jag ville ha eller höll inte efter ett par fiskar.

Då mitt öringfiske är väldigt brett och sträcker sig från de minsta torrflugorna, stora streamers och flugor för öringen på kusten så binder jag mycket utifrån säsong. Men under vinterhalvåret vandrar inspirationen i väg och alla möjliga kreationer ser första ljuset.

Under de senaste åren har jag dock snöat in på streamerfisket efter större stationär öring då det inte blir så många turer norrut för att fiska efter vandringsöring, i de mindre åarna vi har hemma på västkusten får man därmed anpassa flugorna efter vad fisken faktiskt äter dess många knepiga ståndplatser.

Mina två stora inspirationskällor och även ¨mentorer¨ är Tellis Katsogiannos och Emin Lager som lärt mig otroligt mycket om flugfisket och flugbindningen genom åren, där båda två i deras flugbindning fokuserar mycket på enkla, snabba och effektiva fiskeflugor.

Utöver det så kommer mycket inspiration från streamerfiskets gudfader, Kelly Galloup.

Vi syns på mässan 🙂

 

Vad kommer du att visa upp för besökarna på mässan?

Jag kommer visa upp några av mina favoritmönster för mina hemmavatten, en blandning av det mesta. Lite torrisar, havsöringsflugor och några riktiga köttbitar för storöringen!

 

Vi har flera duktiga hantverkare som gör sina genuina verk och visar upp på mässan!

Bland annat Ulf Löfdal med sina splitcanespön, Fiskekonservator Lubbe som visar upp sina fantastiska fiskeavgjutningar, Art Merch med vackra lädersmycken och tillbehör, Iljegard Flyfishing med sina handgjorda spön, Tyfon Flyreels med sina rullar och Peter Scheffler med sina målningar och flugor 

VÄLKOMNA 

Fiskekonservator Lubbe

Fiskkonservering är en delikat konstform som kräver rätt kunskap, verktyg och material. Lubbe Pytel arbetar som fiskkonservator på heltid, med sin amerikanska utbildning på området täcker han skinnmontage och avgjutningar med tävlingsmerieter från både SM och VM.

Lubbe expanderar även inom Catch & Release montage i form av alla sorters fiskreproduktioner samt försäljning av reptilreproduktioner och museumkvalitéts avgjutningar av osteologiska föremål.

Välkommen att ta del av detta spännande hantverk på årets Sportfiskemässa!

Lubbe är även fiskefilm-skapare och har bl a vunnit Fiskejournalens filmtävling. För ett smakprov, gå in på www.youtube.com/fiskkonservator

Ulf Löfdal – Splitcanespön

Jag har byggt bambuspön sedan 1981 och jag närmar mig 1000 spön. Under flera år byggde jag tillsammans med Kenneth Boström. Det var också honom som jag lärde mig av.

Tillsammans med honom byggde jag Rackelhanespöna, förutom en del helbambuspön och kolfiberspön.

Detta borde ge mig stor, om inte den största, erfarenheten av bambubyggnad i landet.

Jag har under denna tid kommit till insikt om att ett bambuspö, är mer än ett fint fiske och kastredskap – det representerar hela vårt flugfiskearv, hängivenheten till hantverk, skönheten i design och utveckling av naturmaterial.

Idag säljs mina spön i Skandinavien, på kontinenten och i USA.

I mina bambuspön försöker jag samla all den erfarenhet och kunskap som generationers spöbyggare funnit i sitt sökande efter det bästa i material och design.

Efterhand tröttnade jag på att gå i andras spår, tröttnat på alla gamla, tröga, långsamma, sladdriga spön som det fanns taperingar för. Jag vill ha spön som beter som jag vill och den för mig rätta vägen var då att utveckla mina egna taperingar.

Jag vill ha kortslagiga, snabba till hypersnabba bambuspön som svarar direkt på handens rörelse och som kastar linan, inte de gamla långsamma spöna som föser ut linan. Ett spö ska ladda snabbt och kasta ut linan exakt och med precision. Ett bra spö slutar vibrera då man avslutar kastet.

Sedan 2 år har jag börjat utveckla kvadratiska och rektangulära spön

Du är välkommen att besöka mig och provkasta spöna 

ulf@bamboorods.se

www.bamboorods.se

Peter Scheffler

Hej! Född ett flugkast vid laxälven Ätran i Falkenberg för 60 år sedan, och växte upp ca 300 meter från havet.

Tog upp fritidsfisket åter igen senare efter många års fokus på annat. Bor numera med min familj sedan 2013 i Värmland.

Haft förmånen att få delta på ett flertal flugfiskemässor både i mindre sammanhang som i större arrangemang i Sverige, Danmark, Norge, England, Irland samt Skottland främst som Flugbindare sedan 2008. Där kustflugor och laxflugor varit mitt Signum. Binder sedan länge även med stor variation både “Old School” flugor som moderna och för övrigt visar jag gärna upp mina Salmoida Akvareller. Trivs med den klassiska stilen numera med tweed, splitcane flugspön, antika rullar samt fjäderflugor.

Ser fram att få delta med er på Sportfiskemässan 

Iljegard flyfishing

Se mitt hantverk, känn på eller varför inte testa ett av mina spön, skaffa rullfästet/komponenterna för ditt eget bygge. 

Tillsammans skapar vi ett unikt spö som förhoppningsvis överträffar dina förväntningar.

Flugfiske är vår passion.

Att bygga flugspön är min passion.

Jag bygger spön helt på inspiration, nyfikenhet och dina önskningar.

Jag älskar att bygga konceptspön/temaspön, gärna matchat till rullen som är tänkt att sitta på spöet. För att slutresultatet ska blir så perfekt som möjligt använder jag enbart de bästa komponenterna.

Jag bygger på den klingan du önskar, ofta på mina egna s-glas klingor som enligt mig och många av mina kunder är de bästa glasfiberklingorna man kan hitta. Jag tillverkar och säljer även komponenter till andra byggare.

 

Vill du ha ett motiv inbränt på ditt favorit-spö? Eller har du en gammal goding som behöver piffas upp?

Ta då med det så tittar vi på hur vi kan fräscha upp ditt spö på bästa sätt

 

Hoppas vi ses på mässan! 

Art Merk

I år är jag glad att presentera två nyheter:
För det första har jag förbättrat mina handgjorda flugplånböcker med nya flughållare inuti, så nu är det enklare och bekvämare att placera flugorna inuti och dessa nya hållare håller krokar mycket bättre. Så nu passar flugplånboken att användas från minsta flugor, som nymfer, tork- eller våtflugor för harr och öring – till de stora lax- och havsöringsflugorna och streamers.
 
För det andra har jag i år designat och skrivit ut en flugfiskeloggbok, lämplig för sportfiskare eller för Fishing Lodges gäster för att kunna registrera huvudinformation och intryck från sitt fiske.
Dessa böcker kan även täckas med mina handgjorda läderomslag, som jag har i min monter.
Kom och hälsa på mig och mitt hantverk 

art@artmerkstudio.com
www.facebook.com/artmerkartworks
www.instagram.com/art.merk/
www.pinterest.com/artmerkartworks

TYFON Flyreels

Jag heter Anders Johansson bor i Göteborg och gjorde min första rulle 1998 pga  att jag inte hade  råd att köpa en sådan rulle som jag ville ha och eftersom jag hade tillgång till både svarv och fräs och den kunskap som krävdes, så gjorde jag ett par stycken som jag ställde ut på den första flugfiskemässan i Västerås 1999.

Sen har det ”rullat” på och dom sista 19 åren så har jag tillverkat alla rullarna hemma i källaren där jag har byggt upp en komplett verkstad.

Alla rullarna är gjorda för hand helt igenom.

Håvar.se

Ulrik´s fantastiska håvar är var för sig ett unikt hantverk. Håvarna som han lägger sina magiska hantverkarhänder på ska passa till det fiske som vi gillar allra bäst, därav ser Ulrik gärna att hans kunder talar om vad de önskar av sin håv, dessa håvar är de som han känner mest för.

Tyvärr kommer inte Ulrik på mässan 2024

www.håvar.se

För femte året på Sportfiskemässan – ISFISKETORGET

På isfisketorget hittar du vinterns coolaste isfiskeprylar. 

Kom och mys runt i vår vintervärld, testa säsongens kyligaste isfiskenyheter och ta chansen att klämma, känna och få goda råd. 

Vi bjuder både på aktiviteter och flera tävlingar med finfina priser. Här finns något för alla oavsett ålder.

Hjärtligt välkomna och Stay Frosty!

Välkommen till METETORGET 2025

På Metetorget är det 100% fokus på metet. Här kan du snacka mäsk, riggar, utrustning och allt däremellan med riktigt inbitna specimenmetare!

 

Det är gänget från Swedish Anglers som ansvarar för torget och du kommer bland annat kunna lukta på mäsk, boilies och dipper. Det kommer även byggas upp olika “swims” för att visa hur det bland annat kan se ut när man bottenmetar med feederspö.

Det finns också möjlighet att kolla på metefilm, dricka kaffe, delta i en tävling och ha det allmänt trevligt 🙂
Utöver allt detta kommer även Andreas Liljegren som driver Youtubekanalen Breamtime att vara på plats och prata och visa allt som har med undervattensfilm att göra.

Välkommen till Metetorget!

Edge Casting Cup 2025

För 14:e året Edge Flyfishing Cup

Här kommer även vår prestigefyllda kasttävling Edge Flyfishing Cup äga rum med ett kval och en final fredag & söndag.

För mer information och anmälan, kontakta Jonas Nordigårds  jonas@edgeflyfishing.co3

Edgeflyfishing Casting Cup är en av Sportfiskemässans största publikmagneter och i år blir det trettonde året som tävlingen avgörs på mässgolvet.
Alla som vill kan vara med och utmana ett flertal av våra bästa flugkastare. Vi tävlar i två discipliner: One Shot och Switchcast 
Fredag och söndag är det kval på förmiddagarna och finalerna går under eftermiddagarna. Delta själv eller var med och heja fram deltagarna i publikhavet.

På fredag börjar vi med Edgeflyfishing One Shot Competition. Tävlingen går ut på att man får ett försök att lyfta linan från golvet och sen kasta så långt man kan. Man får alltså endast lyfta linan och måste sen kasta ut den direkt. Varje kvalande deltagare har endast ett försök. På eftermiddagen är det final för de tio som kvalificerat sig. Ettan till trean får en snygg på pokal samt fritt inträde till nästa års mässa.
EDGE ONE SHOT COMPETITION
Kval: Fredag 09.00-10.30
Final: Fredag 15.00-15.30

På söndagen har vi vår överhandstävling i en mer klassisk tappning, Edgeflyfishing Switchcast Competition. Varje kvalande kastare får två minuter på sig att leverera ett så långt överhandskast som möjligt. Kval sker på förmiddagen på mässan. Under eftermiddagen kör vi final för de tio finalisterna som kvalificerat sig. Ettan till trean får en snygg på pokal samt fritt inträde till nästa års mässa.
EDGE SWITCHCAST COMPETITION
Kval: Söndag 10.00-11.30
Final: Söndag 13.50-14.30

Hela kastbanan

Fredag 14 mars:

09:00‐10:30 Edgeflyfishing One Shot Competition KVAL

12:00‐12:30 Lär dig flugfiske med Hywel Morgan

15:00‐15:30 Edgeflyfishing One Shot Competition FINAL

Lyckat kast

Lördag 15 mars

11:00‐11:30 Lär dig flugfiske med Hywel Morgan

13:00‐13:30 Lär dig flugfiske med Hywel Morgan

Söndag 16 mars

10:00‐11:30 Edgeflyfishing Switchcast Competition KVAL

12:00-12.30 Lär dig flugfiske med Hywel Morgan

13:50‐14:30 Edgeflyfishing Switchcast Competition FINAL

Scroll to Top