Se alla aktiviteter och profiler du kan möta i våra olika områden
Mässhallen är uppbyggd kring flera olika aktivitetsområden. Här har vi samlat specialisterna i olika gator och torg så du enkelt ska kunna hitta rätt. Områdena är öppna under mässan alla dagar och du har möjlighet att träffa Sveriges duktigaste betesbyggare, flugbindare kända över hela världen, de härliga entusiasterna på Communitygatan, lära dig bygga ett spö, få tips av experterna på Metetorget, grotta in dig i kunskap från Isfisketorget, eller träffa våra otroligt duktiga hantverkare på Hantverksgatan.
Vi kommer löpande uppdatera till nytt innehåll inför Sportfiskemässan 16-19 mars 2023 – Välkommen att fördjupa dig redan nu!
Utöver aktivitetsområdena har vi ett fullspäckat program på Stora Scenen och vid bland annat Kastbanan och Akvariet
Succén med Betesbyggargatan är tillbaka för 8:e året! Vi har som vanlig samlat Sveriges, och några av våra grannländers, bästa betestillverkare för att visa er hur det går till. Här snackar vi hantverk i toppklass och ett betesutbud som slår allt annat. Välkommen att kika in årets betesbyggare redan nu.

SANNOBAITS
Mitt namn är Zsolt Szaniszlo alias Sanno. Jag kommer ursprungligen från Ungern, men nu bor jag i Kinna. Jag började bygga bete redan när jag var 13 år. Mitt första bete var ett propbait som jag såg i ett utländskt fiskemagasin och på den tiden kunde man inte köpa ett sådant bete i Ungern. Resultatet blev väldigt fult och gäddor tuggade sönder det lätt, men det levererade många fiskar och jag fastnade vid att bygga bete. Genom åren har jag byggt många olika sorter av bete – till exempel skeddrag, wobblern, jerkbait och ytbete för att nämna några. I mitt sortiment finns det bete från stora gäddbeten till små wobbler för abborre- eller öringfiske.
Det är första året som Sannobaits är med på Sportfiskemässan. Det ska bli extremt spännande att träffa nya och gamla vänner och alla sportfiskare som ska vara med. Det kommer även några spännande nya modeller som ska introduceras på årets Sportfiskemässan. Så kom gärna förbi, kolla betena och snacka om fisket eller om allt annat.
Vi ses på Betesbyggargatan, Sanno

BONIBAITS
My name is Bogdan and I’m the person behind BONIbaits! I’m 33 years old and I live near Helsingborg. I do handmade baits since 2014.
I take part for the 3rd time at sporfiskemässa and I can’t wait to see you there. Welcome to our stand!

BRUNNBERG LURES
Mitt namn är Martin Brunnberg, 40 år och tvåbarnsfar.
Jag har länge haft ett stort fiskeintresse, och mitt första bete byggde jag i ungdomsåren, en röd vit wobbler vill jag minnas. Men att jag kom igång ordentligt med betesbyggandet av gäddbeten beror mycket på den knasiga killen jag träffade på ett fiskepass tillsammans med Olle Berggren, tror det var våren 2007.
Den knasiga killen är mera känd som Claes ”Svartzonker” Claesson, men för mig är han framförallt en god vän, betesbyggar-mentor, och den som alltid får en fisketur att bli rolig. I alla fall fick han mig att på allvar bli intresserad av betesbyggandet, och mina första beten blev klara någon gång under 2007, och mitt mest kända bete BB-Tail blev till under 2008.
Jag började bygga beten som hobby till vänner, och därifrån växte det till att börja sälja i butiker. Idag är det en stor del av min fritid som går åt till att bygga beten, men jag har fortfarande ett dagtidsjobb som verktygsmakare.

OK BETEN
På varsitt håll lekte Kricke och Oskar i flera år tills en dag då Oskar läste ett inlägg på sociala medier. Kricke sökte efter någon som gjöt ordentligt Gummi!
Oskar nappade och bad om Krickes adress för att skicka honom gratisprover.
Efter 2 veckor hade Kricke bestämt sig för att Oskar skulle bli hans hovleverantör av Gummi.
Det ena ledde till det andra och någon vecka senare befann sig Oskar hemma hos Kricke.
15 mil från hemmets trygga vrå gjöts och skapades nya kreationer med varma skratt samt en hel del urspårning.
Det är ovanligt att 2 “vuxna” människor klickar och förenas i kreativiteten och livet i stort.
Som både växer i utvecklingen inom betesbygg liksom utvecklingen i livet som bjuder på prövningar samt tuffa utmaningar.
Det är Givet att KH-Lures och Friskytts Beten slås ihop till OK-BETEN.
Vi är just vad ett Vi innebär, kärlek, kreativitet, förståelse, trygghet, urspårning, energi,intresse och ett överflöd av “pappahumor”.
Vi tillverkar det mesta inom betesbygg och fisketillbehör. Är det något som fattas i vår monter, så har vi glömt det hemma eller så tillverkar vi det!
Ni hittar oss enklast på instagram @ok_beten @kh_lures @friskytts_beten
Vi får hjälp av våra 3 CREW medlemmar Tina Lisa och Mathias !
Kom och snacka med oss på Betesbyggargatan 😁

CUSTOMBAITS
Mikael Breding heter jag är 50 + år och tillverkar beten under namnet Custombaits, började mitt byggande så smått hösten 2015 och är sedan dess fast i denna underbara skapar anda. Emigrerade från dom Jämtländska skogarna 2011 för att nu mer vara bosatt i Vaggeryd strax söder om Jönköping,
https://www.instagram.com/custombaits/
https://www.facebook.com/Custombaits.se
Vi syns på mässan!

DUVAN BAITS
Danne heter jag och är 40 år och bosatt i Ljusdal med frun Sara och barnen Viktor 20 år och Cornelia 13 år.
Då jag inte jobbar så är det snickarboa och att bygga beten tillsammans med min son Viktor som gäller – Byggde ett bete för skoj skull 2016 och fick fisk efter det så blev man fast såklart.
Välkommen att hälsa på oss på mässan!

FP LP LURES
Hej!
Jag heter Lukas Pettersson, är 20 år gammal, bor i Björkhagen och älskar fiske. Framför allt efter gädda.
2017 byggde jag mitt första bete av en bit ek, ståltråd och tenn. Det rörde sig uselt i vattnet men jag fick fisk i både första och andra kastet. Sedan dess har jag varit fast.
Nu har jag tagit över en del av farsans garage och har det som en liten verkstad!
Luleå är mitt mest sålda bete, en liten slider på 10cm som hänför såväl mycket och stora gäddor, som glupska abborrar. Jag har just nu även ett jerkbete, en jerktail, ett gummibete och två storlekar på ett ledat tailbete. Men att ta fram nya modeller är alltid roligt!
// Lukas, FP LP

BILLOW BAITS
Mitt namn är Daniel Thörngren och bygger beten under namnet Billow. Jag har haft ett brinnande intresse för fiske och skapande så länge jag kan minnas. Under hösten 2007 tog mitt gäddintresse fart på allvar och medföljande även skapandet av beten.
Sedan dess har jag ständigt jagat det där perfekta betet för att fånga den ultimata gäddan.
Jag gillar att bygga mångsidiga beten med en look som möter newschool och oldschool i en härlig missmatch.
Sedan 2019 driver jag Billow tillsammans med min sambo Linda som kommer vara med mig på betesbyggargatan.
Vi kommer ha en hel hög hårdbeten och gummibeten med oss för både gädda och abborre.
Hoppas vi syns där! // Billow Family

GRUFFDRAGET
Jag började gjuta egna havsöringbeten för 18-19 år sedan, efter att en kompis visat mig hur man gör.
Första gjutningen var i båtplats och det vet man ju hur illa det luktar. På första kastet med ett omålat eget bete tappade jag en öring, men fastnade totalt i betesbyggarträsket av det ?
De första såg ut som fn men med tiden och övning har de blivit riktigt bra. Flera guider använder dem och de har varit med både fiskeprogram och tidningar
Jag gjuter också gäddbeten och gummibeten.
Tonvikten på mässan kommer jag att lägga på öringsbetena, kommer att visa de som är intresserade lite hur man gör och komma med trix och tips.

JENZZA LURES
Jens Norblad, 50 årig östgöte boende i Karlskrona, till vardags yrkesofficer i marinen och sambo med Sussi Stridh.
Började bygga beten på allvar 2011, initialt endast träbeten, men sedan 2017 även gummibeten. Till årets Sportfiskemässa i Stockholm har jag med mig en massa betesgodis. Ett par nyheter på såväl trämodeller som på gummibeten. Jag har en mängd av en av mina klassiker Hasslö original och Hasslö Jr, Tärnö Swim, Aspö tail med hemkokta trailar, och den mindre helt nya Aspö Jr tail.
Ett helt nytt gummibete lanseras oxå, ”Hålltrouten”. 25cm/175g 4cm brett bete som trycker myyyyycket vatten och som fiskat otroligt bra under testfisket. Ett gäng stora trollingbeten kommer förhoppningsvis också med. På gummifronten har jag oxå med de flesta modellerna jag har i arsenalen, bland annat jenzza.sarven jr, jenzza.iden V2. Ett gäng jenzza.sarven original hänger också med, samt Jenzza.snipan i bägge storlekarna.
Väl mött på Betesbyggargatan!

JUHLIN BAITS
Mitt namn är Hugo Juhlin och jag är 32 år och boende i Enköping.
Inbiten gäddfiskare som även börjat glida in mer och mer på betesbyggandet. Jag bygger beten för gäddfiske och det första betet byggdes år 2018 och första fisken på kroken gasade på hjärnkontoret. Från början var tanken bara att bygga till mig själv men efter bra respons från vänner och några utomstående personer så började jag bygga fler och fler..
Jag bygger samtliga beten i ek och bok.
Många modeller har testats för att försöka fylla många situationer för mitt egna fiske.
Kom gärna förbi och prata, spana in, känn på mina beten eller varför inte köpa ett.
Välkomna!

JW LURES
Under 2012 smög försäljningen av custombeten gjorda av Jimmie Wiman igång genom JW Lures. Det finns många kanonbeten ute i handeln idag. Är marknaden rent av mättad? Hoppas inte! I JW Lures modellfamilj finns de flesta betestyperna för gäddfiske representerade i form av väl genomtänkta modeller med avsikten att fylla en lucka i gäddfreakets beteshink, med Backlip som sortimentets ’slägga’!
Väl mött på mässan!

BAITBROTHERS
Tjena!
Jim- och Filip Landérus här, två fisketokiga bröder som både fiskar och bygger beten tillsammans under namnet Baitbrothers Sweden. Däremot kallar vi oss nog mera för Baitbrothers vilket också blir signeringen på våra underbara skapelser (förutom några få tidiga modeller som fick signeringen “BBS”).
Vi är rätt nya inom betesbygge och detta blir vårt första år som utställare efter ett par års medverkan som besökare på sportfiskemässan. Vi är sjukt taggade och det skall bli så himla roligt att få visa upp vad vi kan bygga, inte nog med att betena är underbara att beskåda, de fångar gädda också. Som vanligt smittar intressen lätt av sig mellan bröder och anledningen till att jag (Filip) började med betesbygge har jag min storebror Jim att tacka för. Utan hans trevande steg i betesbyggardjungelns underbara värld hade vi aldrig stått här idag.
Vår första gemensamma modell kallar vi för fatbrother och det är ett swimbait på 12cm och ca 55g. Rätt lik en westin swim fast något aggressivare gång vid monoton hemtagning. Utöver det har vi byggt på med lite olika modeller och följer samma logik vid namngivning, dvs att de innehåller brother. Till mässan 2020 kommer vi att ta med oss ett par olika träbeten som räcker alldeles ypperligt för en heldag på jakt efter grisarna.Trots att vi är nya inom branschen försöker vi att hålla en riktigt god kvalitet samtidigt som vi erbjuder priser där betena inte hamnar på hyllan som prydnader. Betena är gjorda för att fiskas med och det hoppas vi att alla våra kunder gör. Våra modeller är främst byggda av bok och ek, samtliga beten har minst 7 lager lack vilket gör att de står emot även de största och vassaste gäddgapen.
För er som inte är bekanta med oss och våra beten föreslår vi att ni redan nu går in och letar upp oss på instagram. Där delar vi med oss av bilder, videos och annat smått och gott. Ni hittar oss under namnet @baitbrotherssweden
Vill ni veta mer om oss , fiske eller betesbygge får ni komma förbi betesbyggargatan och säga hej, ses på mässan!
Skitfiske på er, Jim & Filip

MANGEBOY
Mb79sweden trä och gummibeten från Skellefteå.

MÄLAREN LURES
Vi är två bröder som byggt beten under några år. Glädjande nog fick vi bra respons på betena och bestämde oss för att fortsätta på inslagen väg. Vi har Mälaren som hemma vatten där vi fiskat sedan vi var små. Vår målsättning är att bygga beten av hög kvalitet där vi inte gör avkall på någonting. I nuläget bygger vi jerkbaits och tailbaits. Våra beten finns i flera olika modeller och storlekar. Våra beten byggs i bok och ek. De lackeras med fem lager lack. Alla beten som tillverkas prov fiskas innan leverans för att kontrollera gång och viktning. Då tiden är begränsad bygger vi beten i mindre skala. Välkomna att besöka oss på mässan där vi kommer att bygga/måla beten och självklart snacka fiske. Självklart kommer vi att erbjuda ett urval av våra beten till försäljning och även presentera någon nyhet till vårens fiske.
Väl mött på mässan Micke o Magnus Ström

ÖHMANDRAGET
Öhmandraget finns i 2 storlekar. Den större modellen Lillsill (18 gr) är optimerad för havsöringsfiske & den mindre modellen Spigg (12 gr) är optimerad för fjällfiske & regnbåge mm. Spiggen är dock oerhört effektiv även på havsöring, särskilt de större & mer svårflörtade exemplaren. Öhmandraget är helt handtillverkat, konstruerat & optimerat av mig personligen. Mitt syfte var att tillverka ett drag som uppfyller de högt ställda krav jag personligen har vid tävlingsfiske efter havsöring, då det i mitt tycke inte fanns något drag på marknaden som hade de rätta & så viktiga egenskaperna. Under de senaste 10 åren har Öhmandraget varit under ständig utveckling & lämnar idag inget mer att önska av ett öringdrag.
Några av de karaktäristiska egenskaperna hos Öhmandraget är:
Lång kastlängd, vindtåliga, extrem precision, optimal gång & väldigt lättfiskade vilket innebär att det är lätt att skörda framgångar även för nybörjaren. Därtill är de slimmade, men ändå väldigt hållbara & har mycket fin finish.
I havsöringstävlingen ”Gålö Öring Cup” tog jag hela 5 (6) segrar & 3 Öringkungtitlar, vilket inget annat team gjort i GÖC:s historia. Nycklarna till den framgången tillskriver jag främst mina drag ”Öhmandraget”, men självklart även min 50:åriga erfarenhet av fiske generellt & inte minst 30 åriga erfarenhet av havsöringsfiske, som i sin tur är nyckeln till framgångarna med Öhmandragen.
Under mässan har jag ett bord på betesbyggargatan. Kom gärna förbi, prata havsöringsfiske & fyll på din dragbox med den senaste generationen Öhmandrag. Både klassiska & nya spännande färger kommer att finnas till försäljning. Försäljning sker endast direkt av mig + via min website öhmandraget.se Upplagan är som vanligt begränsad inför varje säsong, så det är först till kvarn som gäller.. Hjärtligt Välkomna!
/Thomas Öhman, Öhmandraget.se

SWINGBAITS
Jag är Sven-Inge Svinge Brååheden jag har fiskat i många år, ända sedan barnsben.
Jag fick intresse för att göra egna jiggar, när jag inte hittade det jag ville ha. Det har varit mycket experimenterande för att komma dit jag är idag, då jag enbart kör med två-delade formar för injektorsprutor.
Nu har jag äntligen kommit dit och då vill jag dela med mig av mitt arbete och mina jiggar, så jag startade SwingBaits.
Välkomna till mig på Betesbyggargatan

HIGH 5 LURES
Hi
Again this this year High 5 Lures will be ready at Betesbyggargaten.
We will have lots of baits for pike, perch and zander, and even a couple of new releases.
We will even bring a cool new recycle bait.
High 5 Lures is handmade lures from Denmark, made in a tiny cold shed.
This year we will be 3 guy’s meeting you at the booth, ready to sell or talk baits, and even show some action at “Dragbassängen”
Please come and say hi.
Best regards
Finn Sloth
Dennis BomBom
Fredrik Josefsen

TWK LURES
Twk Lures består av 3 pojkar från Ljungby som startade 2014 med jiggskallar till vertikalfisket för att sedan allt eftersom utöka vårat sortiment.
Idag tillverkar vi allt från 3gr till 500gr inom gädda, gös, abborre och havsfiske med den bästa kvalite där airbrush målningen är våran stora nisch
Besök gärna våran hemsida för att se hela vårat utbud på www.twklures.se
Vi syns på mässan !

WAIDE LURES
Hej!
Olle Vaide här, lever och bor tillsammans med min fru och två barn strax utanför Halmstad.
Vid sidan av mitt jobb som brandman driver jag företaget Waide lures sedan 2016.
Sportfiskemässan betyder otroligt mycket för mig. Där samlas alla fisketokar på ett och samma ställe, och atmosfären är riktigt häftig.
Jag satsar som vanligt 110% på att kunna erbjuda det där lilla extra. Nya färger, nya storlekar på befintliga modeller och helt nya modeller. Detta i en salig mix med mina absoluta toppmodeller och mina absolut coolaste etablerade färger.
Arbetet mot mässan började redan i slutet av sommaren 2021. Fler färger och fler modeller, ett större utbud utlovas.
Nya downsize modeller på slidern Hurricane och glidern Avalanche. Upsize kommer en ny storlek av jerkglidern Avalanche, Super Avalanche.
Helt vansinnigt coola bucktailbetet Wildfire har fått ett syskon, Wildfire Spinnerbait.
Kikar du förbi mitt bord på Betesbyggargatan LOVAR jag att du hittar unika färgsättningar och grymma grejer, till schyssta mässpriser och bra erbjudanden. Det kommer bli galet kul.
Ha det toppen så länge och hoppas vi ses på mässan!

DUNCAN LURES
Betesbyggare från Vaxholm
Vi gör våra egna Jerkbaits, Glidebaits, Tail och Hybridbeten. Duncan Lures är handgjorda och specialbyggda. Vi skapar unika 3D-printade delar som vi bygger våra beten med. De släpps i små begränsade upplagor. Färgerna i varje serie kan variera något då varje bete byggs och målas förhand.
Vi syns på mässan!
I år kommer en nyhet på Sportfiskemässan – Resmål & Guidetorg
Här kan du som besökare gå runt och se vem som ska guida dig på ditt nästa fiskeäventyr eller vilket resmål som lockar mest.
Vi kommer löpande presentera dem en och en fram till mässan går av stapeln

Fiskeguiden FiskeDan-Dan Bjurshammar
Välkommen ombord på en fiskedag där jag guidar er till dom bästa fiskeplatserna i och kring Stockholms vackra vatten.
Vi fiskar främst i skärgården och i Mälaren, allt mellan Norrtälje i norr och Trosa i söder.
Är ni många som vill fiska så ordnar jag med fler fiskeguider och båtar.
Trevligt tugg ombord utlovas utöver fiskehugg och strandhugg. Vässade krokar, styva linor och nyoljade rullar bara väntar på att nyttjas av er. Jag ordnar självklart mat och dryck om så önskas.
Arbetat som fiskeguide sedan 2013 och har 40 års fiskeerfarenhet.
Erbjuder guidning av arter: Gädda, abborre öring
Båten vi fiskar med heter Silver Eagle 630 med Suzuki 175hk från -21.
Båten är svensktillverkad och godkänd för 6 personer. Självklart är båten CE-godkänd.
Båten är utrustad med all säkerhetsutrustning såsom, brandsläckare, nödbloss, första hjälpen, gps, etc.
Jag har fartygsbefäls utbildning klass 8, utbildad och godkänd 2012. Certifierad sportfiskeguide i enlighet med Sveriges organiserade fiskeguider.
Givetvis guidar jag både företag och privatpersoner.
Hör av er om ni har några frågor. Fika ingår alltid.
Fångsrapporter: https://www.instagram.com/fiskedan.se/
Kontaktperson: Dan Bjurshammar
Tel.nr: 070-238 28 00
Hemsida: http://www.fiskedan.se
E-post: dan@fiskedan.se

Lindahls Fiske & Natur Fiskeguide Lars Lindahl
Välkommen på en fiske och natur upplevelse tillsammans med fiskeguide Lars Lindahl.
Har guidat på heltid i 10 år och fiskar i Stockholms skärgård från Trosa upp till Östhammar samt i Mälaren från City bort till Västerås/Eskilstuna.
Vi fiskar efter gädda, abborre, gös och havsöring allt beroende på säsong.
Erbjuder heldagsturer, halvdagsturer samt sommartid även kvällsturer.
All utrustning finns att låna, även varma flytoveraller då vädret så kräver.
Fika och dryck ingår alltid och på heldagsturerna serveras även en god lunch tillagad ute i det fria.
Tar max 4 gäster i båten och för större grupper anlitas ytterligare guider och båtar.
Har all erforderlig utbildning och certifikat samt försäkringar som täcker både båt och gäster.
Är Certifierad Fiskeguide hos SOF (Sveriges Organiserade Fiskeguider)
För mer information se www.lindahlsfishing.com
Varmt välkommen på en Fiske & Naturupplevelse
Lars Lindahl
0709708844
lars@lindahlsfishing.com

Fiskeguide Rade Brodic
Välkommen ombord på Nordens största och bekvämaste trollingbåt. Ombord på denna Kulkuri 34 Lång sitter du bekvämt i biostolar, omgiven av den senaste elektroniken från Garmin i väntan på att fisken skall hugga. Det finns även gott om plats i den uppvärmda hytten där det är varmt och gott under de kalla turerna. Mer om våra Båtar.
Jag som guidar Er heter Rade Brodic. Jag har fiskat hela mitt liv och bor i Motala med Vättern in på knuten. Min guidesäsong sträcker sig över hela året; Vättern och Vänern, så länge det är isfritt. Jag erbjuder dig och dina vänner, eller kollegor, chansen till ett riktigt bra fiske, och en underbar upplevelse.
Vi utgår från era önskemål och skräddarsyr ett program utifrån det. Inga förkunskaper krävs och vi har professionell sportfiskeutrustning för hela sällskapet.
En dag med mig på sjön innebär inte bara spännande fiske med chans på stor fisk, utan också en investering för ditt egna framtida fiske genom nya ”tips och trix” att ta med hem till dina fiskevatten. Oftast kommer Ni iland med både fisk och en förbättrad solbränna, och efter en dag på sjön sover man fantastiskt gott. Utgångshamnen är Hästholmen.
Efter överenskommelse kan upphämtning ske även från andra hamnar.
Trolling.se
Rade Brodic
0736-999777

Fiskeguide JHfiske/Jari
Välkommen ombord på en fiske & matupplevelese med JHfiske/ Jari
Jag har kört guidningar sedan 2015 och vi fiskar mycket vid kusten från norr i Forsmark till söder i Nynäshamn och även i Mälaren. Mina favoritvatten är runt Östhammar/Öregrund
På våren och hösten fiskar vi mycket efter gädda och under sommaren blir det mer av abborre och gös
Jag erbjuder er 4 eller 8-timmars guidningar och på mina turer så blir det mycket god mat eftersom jag även har en bakgrund som kock i de gastronomiska köken.
Tar med mig max 4 personer i min båt men är ni ett större sällskap så anlitar jag flera guider som hjälper mig.
En fiskeguidning är ett perfekt tillfälle för ett företag, att ha det som en kickoff eller avslutning, kompisgäng eller för nybörjare att lära sig mera om fisket.
Ni behöver inte ta med något när ni ska ut med mig. Jag står för utrustning, flytplagg, dryck och fika ombord för hela dagen. Vill man ha en lunch så går det lätt att ordna vid någon strand.
Jag har fartygsbefäl utbildning klass 8 och all försäkring som behövs för att bedriva fiskeguidning och är medlem i SOF ( Sveriges Organiserade Fiskeguider)
Till sist men inte minst så kommer det att vara mycket skratt och jubel i min båt under era turer
Kom förbi min monter på mässan och boka en en guidning eller varför inte bara prata fiske ?
Väl mött önskar JHfiske / Jari
Fullerö 310
75594 Uppsala
0702203283 www.jh-fiske.se
Facebok:JHfiske – Instagram:JHfiske

Peter Boberg Sportfiskeguide
Välkommen ombord på min Anytec 622 SPF som är bestyckad med en Yamaha 150 HK.
Båten är utrustad med säkerhetsutrustning så som brandsläckare, nödbloss och förstahjälpen låda mm.
All fiskeutrustning som behövs ingår i turen, detta inklusive flytväst och vid kallare väder även flytoverall.
I båten ryms det 6 personer inklusive mig. Skulle ni vara mer än 5 personer så ordnar jag med fler guider ( även dem är certifierade ) som hjälper till med sina båtar.
Erfarenhet och utbildning Jag har arbetat som fiskeguide sedan 2010 och är utbildad inom fartygsbefäl klass 8. Jag är även certifierad sportfiskeguide hos SOF (Sveriges Organiserade Fiskeguider).
Område Jag bedriver min verksamhet på olika platser i Sverige, där vi fiskar efter olika sorters fisk beroende på var vi befinner oss. Se nedan:
- Stockholms skärgård: gädda, abborre, gös och havsöring
- Mälaren: gädda, abborre, gös
- Vänern: gädda och lax
- Vättern: röding, lax och öring
Utbud På mina guidningar kan du komma som privatperson eller med ett företag.
Beroende på väder och vind så finns det möjlighet till guidade turer året om.
Jag erbjuder turer som ska passa alla varpå det finns både halvdags- och heldagsturer. På sommaren kan även kvällsturer tillhandahållas. Se nedan vad som ingår i vilken tur:
- Heldagstur: mat, dricka och fika
- Halvdagstur: dricka och fika
- Kvällstur: dricka och fika
Välkommen att boka din fiskeupplevelse hos mig!
Kontaktuppgifter
Peter Boberg bobergsfiske@hotmail.se 070-5426590

Göran Filipsson
Jag är en inbiten gäddfiskare som gillar att åka på fiskeresor och uppleva nya vatten.
Jag heter Göran Filipsson och har under flera år hållit i och arrangerat sportfiskeresor för olika kompisgäng.
Så jag tänkte att det kanske finns andra än mina fiskekompisar som är sugna på att åka på en sportfiskeresa!
För att få reda på om det finns ett intresse tänkte jag vara med på Sportfiskemässan och undersöka om det är så.
Kom förbi mitt bord på Resmål & Guidetorget, prata lite med mig om sportfiskeresorna jag arrangerat, svara på en undersökning, så får vi se om det finns tillräckligt med intresse!
Hårda Hugg,
/Göran

SOF
Sveriges Organiserade Fiskeguider (SOF) är en ideell förening med uppgift att verka för en utveckling av fisketurismnäringen.
SOF grundades 2008 och är idag Sveriges största organisation för yrkesverksamma fiskeguider med över 50 certifierade guider.
Föreningens medlemmar skall aktivt verka för en hög säkerhet, hållbart fiskeuttag, ändamålsenlig fiskevård samt efterföljande av allemansrättsliga principer.
Föreningen skall fungera som en aktiv part i samhällsdebatten och därmed stärka fiskets roll i förhållande till andra verksamhetsområden.
Målsättningen är ett hållbart fiske på starka fiskebestånd som ger underlag för entreprenörskap och god ekonomi i företagen.
Föreningen skall:
- Utveckla goda relationer till myndigheter, näringsliv, andra organisationer och massmedia
- Verka för en hög säkerhet för såväl entreprenörer som deras gäster
- Verka fär en positiv utveckling av fisketurism till gagn för både näringsliv och samhället i övrigt
- Verka för att medlemmarna har en hög kompetens gällande lagstiftning , fiskebiologi och sjösäkerhet
- Att uppträda som förhandlingspart och remissinstans
- Verka för en ändamålsenlig fiskevård, bruka i stället för förbruka fiskebestånd.
För mer info se www.sofguiderna.se

Fishingday
Jag heter Johan Skoglund och har drivit Fishingday sedan 2013. Jag har stor erfarenhet av skärgårdsfisket och har alltid fokus på kundens önskemål och behov. Hög servicenivå och kundnöjdhet är mycket viktigt för mig. Därför har jag med omsorg valt mina samarbetspartner. Allt från mina hjälpguider till den utrustning som finns ombord att låna. Jag guidar från en trygg, säker och komfortabel Buster XXL med en 115hk Yamaha. Båten är fullutrustad för modernt sportfiske. Utrustningen jag använder kommer nästan uteslutande från finska Patriot, ett märke som nordiska gädd, gös och abborrfiskare använt i över 30 år. På en guidning får man lära sig allt från hur man lurar fisken till hugg, hur fisken beter sig och varför samt olika utrustning och teknik. En och annan anekdot och fiskehistoria utlovas också.
Best regards – Din fiskeguide i Västervik
Ambassadör för Patriot, Johan Skoglund
Tel: +46763925300

Northland Salmon Reserve
Northland Salmon Reserve tillhandahåller boende och upplevelser med utgångspunkt i den vilda Östersjölaxen
Här kan du bo nära naturen med laxälven, Byskeälven, runt knuten.
Byskeälven en norrländsk vildlaxälv som är en av Europas absolut finaste älvar.
Välkomna och få mer information på Sportfiskemässan/Anders
https://northlandsalmonreserve.se/
Sportfiskemässan har precis som tidigare år lockat flera av branschens hetaste namn till Flugbindargatan!
Här kommer löpande presenteras de nya flugbindarna som kommer finnas på mässan våren 2023. Vi har varit noga med att se till att täcka upp de flesta olika flugtyper så det finns något att se för alla som är intresserade av flugbindning.
Vi på Sportfiskemässan tackar Flugbindargatans sponsorer: Sportfiskemässan, Flydressing/Vison, och Allt om Flugfiske för att de möjliggör detta.

Andreas Andersson
Vem är du?
Jag är en relativt normal gammal kille eller ung gubbe som gillar att flugfiske onormalt mycket.
Jag är ifrån Uppsala trakten och är uppvuxen i en familj som trivs bäst utomhus, det stämmer såklart även på mig. Till vardags försöker jag balansera ett heltidsjobb som bilförsäljare med att jobba nästan lika mycket som professionel flugbindare/instruktör/föreläsare och en underbar men vild familj..Det går ganska bra oftast.
Vad fiskar du helst efter?
Jag blandar rätt friskt när det gäller arter, men om jag skulle vara tvungen att välja så fiskar jag efter öring. När det gäller metoder så trivs jag bäst med aktivt streamerfiske efter stor fisk men jag bedriver lika gärna smygande finlir vid torrflugefiske. Om det är utmanande och kul så trivs jag, ännu mer om sällskapet är bra.
Vad betyder flugbindningen för dig?
Flugbindningen betyder flera saker för mig..dels så är det definitivt ett kreativt utlopp, men sedan ca 10år även en inkomstkälla. Flugbindningen och fisket är också något som gett mig möjlighet att resa väldigt mycket för att undervisa, fiska osv vilket jag är mycket glad för.
Vilken typ av flugbindning gillar du bäst?
De senaste 10-15 åren så har fokus legat mest på ”flugor” för diverse rovfiskar både till hemmavatten och fjärran destinationer. Fiskimitationer i olika former, storlekar och med olika rörelsemönster är en stor del av vad jag gör. Men jag gör en hel del lite udda bytesdjur så som fågelungar, lämmlar, grodor, möss och diverse annat också för att lura predatorer att hugga. En hel del av mina flugor gör jag av hjorthår då det ger mig stora möjligheter att ”leka” med former, färger osv.
Vad tänker du visa besökarna på mässan?
Det jag tänkte visa besökarna på Sportfiskemässan är framförallt de flugmönster som fångar mest och störst fisk för mig och mina vänner och mina kunder runt om i världen. Jag skulle kunna säga att jag gör fiskeflugor med ett plustecken efter då ser lite speciella ut och rör sig ännu konstigare..men det är något bra. Räkna med ganska stora grejer som inte sällan är färgglada och en instruktör som verkligen gillar att undervisa och förklara om du har frågor eller är nyfiken.

James Lund
Vem är du?
Jag är en 42 årig tvåbarnsfar som till vardags arbetar som musikalartist. Fiske har jag hållit på med i olika former hela livet men inget har fått mig så krokad som flugfisket!
Vilket fiske trivs du bäst med?
Kan jag fiska torrt så gör jag det. Att spana vak och kanske lura en fisk med torrfluga är den ultimata spänningen för mig! I strömmande vatten tycker jag dock att fiske med stora streamers är ruskigt roligt också.
Vad betyder flugbindningen för dig?
Den är både avkoppling, förväntan och en kreativ ventil. Binder jag inte vid städet binder jag i huvudet. Jag börjar kunna mina favoritmaterial och tekniker så bra att det sällan blir så stor skillnad mellan idé och verklighet och det är väldigt tillfredställande. På senare år har den också lett mig in i fotograferingens underbara värld.
Vilken sorts flugor har du främst hängett dig åt att binda?
Flugor med naturmaterial har alltid varit nummer ett. Jag tycker att det ger flugan en själ och det är så roligt att binda med. Använder jag syntetiska material ska de helst smälta in med det naturliga på ett sömlöst sätt. Flugorna ska vara tilltalande både för mitt öga och för fiskens. Då blir jag som lyckligast!
Vad ska du visa besökarna på Sportfiskemässan?
Jag visar gärna nattsländor med origamivingar och buskiga flugor i naturmaterial med mycket liv. Den italienska stilen har starkt influerat mig. Nordiskt möter sydeuropeiskt kanske man kan kalla det?


Johan Ivemyr
Vem är du?
Jag är en hängiven flugbindare som bor i en by i Dalarna tillsammans med min fru och två barn samt ett gäng husdjur. Har varit intresserad av flugfiske och flugbindning sedan tonåren och idag binder jag flugor nästan varje dag. Jag fiskar helst i lugnt rinnande vatten både med torrflugor och nymfer, även om fiske med en torrfluga på tafsen är det som jag föredrar.
Vilket flugfiske gillar du bäst?
På våren och fram till midsommar blir det mycket fiske från flytring i jakten på öring och röding i mina hemmavatten. För mig är flugbindning ett kreativt skapande efter den perfekta flugan.
Vad betyder flugbindningen för dig?
Som flugbindare blir man aldrig fullärd och jag tycker halva nöjet är att få utvecklas genom att lära mig nya mönster och tekniker för att kunna göra nästa fluga ännu bättre. Jag driver sedan 2 år en egen webbshop för flugbindning och håller flugbindningskurser.
Vad binder du helst för flugor?
I min flugbindning vill jag vara så allround som möjligt även om jag mestadels binder torrflugor i olika storlekar och varianter. Binder allt från myggor och myror till dag- och nattsländor men även en del nymfer.
Vad tänker du visa besökarna på mässan?
Om du vill se vad jag binder för flugor besök gärna min Instagram @ji_flies Jag vill visa mitt sätt att binda flugor med fokus på torrflugor. Min förhoppning är att ge besökaren nya idéer och inspiration till nya mönster. Väl mött på Sportfiskemässan 2023.


Jörgen Danielsson
Vem är du?
Mitt namn är Jörgen Danielsson Dalmas från grunden men bor i Valdemarsvik idag och jobbar som träslöjds lärare …
Vad betyder flugbindningen för dig?
Mitt största intresse är flugfiske/flugbindning och då främst torrflugefiske…
Vad kommer du att visa på mässan?
Jag kommer främst att binda torrflugor och en hel del kläckare i olika varianter


Petter Wiborgh
Vem är du?
Jag är en 28-årig kille som till vardags jobbar som lärare. Fisket har varit en stor del av mitt liv mer eller mindre sen jag började gå och jag har faktiskt 20-årsjubileum som flugfiskare 2023.
Vilket fiske trivs du bäst med?
Jag skulle säga att jag är lite av en mångsysslare och använder många olika tekniker i jakten på våra laxartade fiskar. Men för många år sen läste jag en fras i en fisketidning som ändå beskriver mitt fiske bäst: “Hellre en fisk på torrt än tio på vått”. Finns minsta lilla chans att fiska med torrfluga kan jag lätt sitta och glo på vattnet timmar i sträck i väntan på vakande öring istället för att byta till en annan teknik. Och vet du vad? Det funkar oftast!
Vad betyder flugbindningen för dig?
Sen jag var liten och satt med farsan vid bindstädet kvällen före fiske har jag alltid varit fascinerad över att det går att binda något som imiterar fiskens föda. Som sjuåring fick jag min första fisk på egenbunden fluga hängandes bakom en kastkula och efter det fanns ingen återvändo. Just den där känslan av lycka som ett barn kan få är kanske svårslagen. Men känslan av att ha bundit en fluga som förför just den där riktigt svårflörtade öringen är ändå något väldigt speciellt.
Vilken sorts flugor har du främst hängett dig åt att binda?
Då flugbindningen går hand i hand med fisket så lägger jag den största delen av min flugbindning på just torrflugor. Imitationer som ser relativt verkliga ut för det egna ögat men som också är välfungerande fiskeflugor är min melodi.
Vad ska du visa besökarna på Sportfiskemässan?
En fluga som jag fiskat extremt mycket med de sista åren är den klassiska Ismopuppan. Den kan verka besvärlig att “binda” men faktum är att det inte är så svårt, speciellt inte med UV-lim! Utöver det blir det diverse andra torrflugor som återfinns i mina askar.

Vem är du?
Skribent och fotograf inom flugfiske. 31 år gammal, bosatt i Stockholm nära fina havsöringsvatten. Uppväxt vid Mälaren och ständigt på jakt efter gädda och abborre under barndomen.
Vilket fiske trivs du bäst med?
Aldrig mår jag så bra som när jag får sightfiska efter öring i strömmande vatten en varm sommardag med en torrfluga på tafsen. Det är det trevligaste fisket jag hittills testat på.
Vad betyder flugbindningen för dig?
Flugbindningen skänker mig avslappning och fungerar som en slags meditation. När jag sätter mig bakom städet försvinner genast vardagens bekymmer och orosmoln och fokus förflyttas helt till skapandet.
Vilket sorts flugor har du främst hängett dig åt?
Jag har alltid hängett mig åt flugtyperna som fungerat i vattnen där jag varit bosattför tillfället. Under tiden på Gotland blev det mycket streamers, under början på 2023 befinner jag mig på Nya Zeeland och inför det blev det mycket landinsekter och riktigt små nymfer.
Vad ska du visa för besökarna på mässan?
På mässan kommer jag försöka ge barn och ungdomar möjligheten att testa på att binda en fluga för att skapa ett intresse för flugbindning, precis som andra gjorde för mig. Jag ska visa att man med några enkla tekniker och material kan binda eleganta och effektiva flugor själv.


Stefan Biehl
Vem är du?
Binder det mesta, både stort smått och där i mellan. Senaste numret av trout and salmon gav mig rubriken “master of all”. Lite väl enligt mig men gillar att blanda stilar och fisketekniker. Man måste kunna allt vissa dagar och inte snöa in på nått speciellt.
Vilket flugfiske gillar du bäst?
Fiskar allt från öring från fjäll-kust, gädda,regnbåge och gillaratt resa både inom och utomlands.
Vad binder du helst för flugor?
Gillar att cut corners och göra saker simpla. Har en tidigare sportfiskemäss bundit streaking caddispå tid.(har ett in officellt världsrekord på 56sekunder).
Vad brinner du för inom flugfisket?
Driver sedan 2016 Flugbindnigs butiken mayfly, och älskar att hjälpa andra att hitta rätt, samt utveckla nya produkter.


Stefan Larsson
Vem är du?
Jag är sedan ett antal år bosatt i Älvdalen i norra Dalarna där jag, tillsammans med en god vän, driver en flugfiskebutik och guideverksamhet, Älvdalens Fiskecenter. Jag är född och uppvuxen vid Österdalälven och jag har fiskat älven och dess biflöden sen jag var barn. Några veckor om året spenderas även i Montanas floder och åar.
Vilket flugfiske gillar du bäst?
Min stora passion i livet är att, med flugspöet i hand, vandra längs älvar, åar och bäckar. Det är torrflugefisket efter skygga öringar som upptar nästan all min tid vid vattnen, även om det slinker med någon harr då och då.
Vad betyder flugbindningen för dig? Flugbindningen betyder oerhört mycket för mig. Jag binder alla mina flugor själv och försöker anpassa bindandet efter förutsättningarna. Min flugbindning styrs helt av mitt fiske, då jag ämnar fiska med alla flugor jag binder.
Vad binder du helst för flugor?
Jag binder nästan uteslutande små torrflugor för strömmande vatten. De små dagsländorna och nattsländorna dominerar och jag har länge ägnat mitt bindande åt ”de små”.
Vad tänker du visa besökarna på mässan?
När man bundit små torrflugor under lång tid, inser man att man ändrat lite på sitt bindande. Det gäller verkligen att använda rätt material, att lägga stor vikt vid proportionerna och kanske framför allt att vara extremt noggrann. Det har blivit en liten hög med tips och tricks, som jag gärna dela med mig av.

Vem är du?
Glad och positiv flugbindare som bor i Uppsala. Har två grabbar som är 2 och 4 år. Brinner för familjen, flugbindningen och
flugfisket! Tidigare tvåfaldig SM vinnare i skägg, så ser du en lurvig flugbindare så är det antagligen jag.
Vilket fiske trivs du bäst med?
Flugfiske med tvåhandspö efter lax och havsöring. Även fjällvandring och fiske efter öring, harr och röding. Började min karriär med torrfluga
och nymf. För att sedan utöka den korta säsongen började jag med flugfisket efter havsöring som ledde till laxfisket och kärleken till dessa
havsvandrande fiskar!
Vad betyder flugbindningen för dig?
Det är en väldigt kär passion! Då jag har små barn så kan jag inte vara vid vattnet varje dag. Men jag kan alltid sitta vid mitt flugbindningsstäd
efter läggdags. Vilket skänkt mig sinnesro när jag varit föräldraledig. Tycker även om att läsa gamla flugfiskeböcker från 1800-talet och läsa
om gamla bindbeskrivningar.
Vilken sorts flugor har du främst hängett dig åt att binda?
Klassiska laxflugor och egna mönster riktade mot lax och havsöring är min största passion. Sedan 2021 startade jag en enskild firma: LindrothFlies
där jag säljer inramade laxflugor och flugor riktade mot all typ av fiske, men främst havsöring och laxflugor.
Vad ska du visa besökarna på Sportfiskemässan?
Klassiska flugor som lockar laxen och havsöringen till hugg! Visa några inramade klassiker och hur man binder in komplexa moment.
Kom gärna och hälsa och kika på mina flugor!

Jan Edman
Vem är du?
Bor i Sollefteå, är 57 år och jobbar som sjuksköterska i ambulans. Fiskat så länge jag minns, köpte mitt 1:a flugspö i 15 års åldern. Började binda flugor 1978 då jag var 13 år.
Vilket fiske trivs du bäst med?
Torrflugefiske i strömmandevatten efter harr är det fiske jag mest sysslar med, men får jag bara hålla ett flugspö i handen vid nått trevligt vatten, strömmande eller sjö, få är jag nöjd. Fiskar mest torrfluga (tycker det är roligast)men knyter gärna på en våtfluga eller flymf på tafsen.
Vad betyder flugbindning för dig?
Flugbindningen betyder enormt mkt gör mig! Man blir aldrig fullärd i denna ädla konst, pga av flugbindningen har jag fått ett intresse av flugfiskets/flugbindningens historia…finns massor med äldre litteratur inom ämnet som alla flugfiskare skulle kunna lära sig av. Vidare så har flugbindningen gett mig många goda vänner under årenslopp. Samt jag uppfylls av en härlig känsla av tillfredsställelse när jag lyckas lura en ”kinkig” fisk med en egenhändigt tillverkade ”klassisk” torrfluga!
Vilken sorts flugor har du främst hängett dig åt att binda?
Jag binder framförallt torrflugor, då jag mest fiskar torrfluga. Vidare gillar jag att binda o fiska med äldre/klassiska flugmönster. Tycker det vore otroligt tråkigt om de äldre mönstren och dess ursprung skulle falla i glömska. Har ett speciellt intresse för Catskillflugor och dess historik. Naturligtvis binder jag andra typer av flugor också.
Vad skall du visa besökarna på Sportfiskemässan? Det blir olika varianter av torrflugor…vingar, dubbing tekniker, olika sätt att linda hacklet.


Nina Bävits
Vem är du?
Jag är en 46-årig tjej som bor i en familj på åtta personer och som till vardags arbetar som skolsköterska. Jag har fiskat till och från i hela mitt liv men flugfisket hittade jag inte förrän 2018 när jag spontant hoppade på en fiskeresa med fiskeklubben.
Vilket fiske trivs du bäst med?
Jag trivs allra bäst med ett torrflugefiske men så länge flugorna inte väger så mycket så kör jag gärna det som behövs för dagen. En snabb fors med vakande harrar eller en stilla sjö med vaknade öring eller regnbåge. Men det finns något fantastiskt rogivande och tillfredställande att lägga ut en torrfluga vid ett vak och lura fisken, speciellt på en egenbunden fluga.
Vad betyder flugbindningen för dig?
Flugbindningen har så många olika nivåer för mig, det är hantverket som är så fantastisk, hobbyn som är så stimulerande och teknikerna som är som terapi. Jag började binda flugor sommaren 2021 och jag blev snabbt fast i det, jag fick ett gammalt kitt av min svärfar som han använde på 80 talet när han tänkte att flugbindning nog är hans grej, det blev aldrig hans grej men det blev min.
Vilken sorts flugor har du främst hängett dig åt att binda?
Just nu älskar jag att binda flugor med hjorthår och med vingar, ex wallyvings. Torrflugor är allra roligast och jag uppskattar flugor som är lite pillriga och små. Egentligen tycker jag om att binda de allra flesta olika modeller men torrflugor och främst olika former av sländor är fantastiskt roliga att binda.

Vem är du?
Jag heter Peder Wigdell men kallas mest för Wiggo. Jag har hållit på med fiske sedan 2 års ålder då jag fick min första mört på mete. Jag är uppvuxen med en fiskeintresserad far även om han inte alls var lika hängiven som jag själv är.
Jag skriver även flugfiskeartiklar i en svensk flugfisketidning, binder flugor på olika sammankomster och mässor, är ordföranden i vår lokala flugfiskeklubb med mera.
Vilket fiske trivs du bäst med?
Jag har varit lite av en periodare, det har varit allt från spinn- och jerkfiske efter gädda, tävlat i både mete och pimpel men jag har alltid återkommit till flugfisket som hela tiden legat som en bas i mitt fiskeintresse. De senaste 7 åren har det varit enbart flugfiske som gäller. Det flugfiske jag älskar mest är torrflugefiske, både efter harr, som är favoriten, öring och regnbåge. Även gädda på “torrt” står högt i kurs.
Vad betyder flugbindningen för dig?
Flugbindning för mig är grunden till mitt flugfiske, att sitta vid städet, plocka med material och försöka skapa alster som kan lura fisken är A och O. Att använda materialet optimalt och då även gärna material som inte är tänkt för flugbindning är en utmaning jag gillar skarpt. Jag har även förtappat mig i mer än bara fiskeflugor då jag gärna försjunker i skapandet av mer eller mindre realistiska flugor.
Vilken sorts flugor har du främst hängett dig åt att binda?
Helt klart torrflugor och då gärna med s.k. Wallywings samt semirealistiska flugor. På senare tid har jag även börjat fuska med att binda laxflugor i klassisk stil.


Joacim Höijer
Vem är du?
54-år, född och uppvuxen i Tyresö strax utanför hufvudstaden. Jag identifierar mig som en norrlänning, fast i en Stockholmares kropp. Arbetar som utredare i fastighetsbranschen och lever ihop med Ester och Ylva(hund och sambo)
Vilket fiske trivs du bäst med?
Det fiske jag tycker är allra roligast bedrivs med en liten torrfluga på 6x-tafsen och ett klass #4-spö i näven. Står gärna och nöter länge på samma fisk och finner oerhört stor njutning i när man ”knäcker koden”. Det händer då och då att jag knyter på en nymf eller liten streamer när fisken har andra åsikter än mig angående vad som bör stå på menyn. Nån gång varannat år greppar jag faktiskt ett spinnspö för att försöka lura en gös.
Vad betyder flugbindningen för dig?
Då jag bor alldeles för långt ifrån anständiga vatten, så har det blivit att jag sitter hemma på kammaren och binder flugor och drömmer om flugfiske. Detta istället för att vara ute och fiska. Därav måste jag nog tillstå att jag blivit betydligt vassare flugbindare än flugfiskare. För mig är även flugbindningen en väldigt social hobby. Att sitta med flugbindarbröder, ljuga och binda flugor har nästan blivit viktigare för mig än själva fisket.
Vilken sorts flugor har du främst hängett dig åt att binda?
Kort och gott: Smått och torrt, Men nu och då(fråga mig inte hur det går till) dyker det upp en tungstensskalle eller ett gummibensskrälle i städet.


Mikael Lindholm
Vem är du?
Jag är 49 år gammal och bor i Solna med sambo, son och bonusson. Min tid, som man inte har tillräckligt av, fördelas mellan familjen, jobb, flugfiske, flugbindning, knivslöjd och i perioder lite hobbyfotografering. Flugfisket startade väl i gång med full kraft 2008. Började med flugbindning några år senare.
Vilket fiske trivs du bäst med?
En torrfluga sitter nästan alltid längst ut på tafsen. Det är något visst med att se ett vak, komma i position, presentera flugan, se när fisken tar och sedan känna att den sitter. Vart jag fiskar varierar men en vecka om året är helig. Då vill jag upp i fjällen och fiska.
Vad betyder flugbindningen för dig?
Flugbindningen ger en extra dimension till flugfisket. Att lura en fisk att ta på något man själv tillverkat är ju magiskt. Flugbindningen blev en hobby i hobbyn som man kan hålla på med även under vinterhalvåret. Även då man inte sitter vid städet funderar man ofta på flugmönster, tekniker och material. Jag är en sådan där som kan stanna upp vid en sliten ullkofta och tänka flugmönster och hur materialet skulle kunna användas.
Vilken sorts flugor har du främst hängett dig åt att binda?
Jag binder främst torrflugor då de är det jag fiskar mest med. På senare år har jag fått för mig att jag endast ska använda naturliga material i mina flugor. Försöker få till någorlunda naturtrogna men också hållbara flugor man ska fiska med.

Peter Alexandersson
52 år gammal västkust bo som fiskar allt som simmar. Oavsett årstid finns alltid nått spännande att fiska efter. Har varit runt halva jordklotet med mitt kära flugspö, ständigt jaktandes på storvilt i både sött och salt vatten. Min stora passion för det salta öringsfisket fick jag i unga år och har utvecklats till mer eller mindre galenskap genom åren. Om jag vore tvungen att välja så är jakten på kustsilver mitt självklara val av fiske.
Flugbindning för mig är både avkoppling och längtan. Binder allt ifrån minsta torris till största tarpon-järn.På mässan är det dock havsörings flugor som gäller. Har utvecklat en serie flugor med noga utvalda material (fluo,uv,spey mm). Tänker visa tekniker och varianter på flugor som täcker hela året vid kusten.
Här nedan presenteras bloggare, Youtubare mfl som bla skriver och filmar för Sportfiskemässan, några utav dem kan du träffa på plats på mässan 2023
Välkommen!

THEPIKEFATHER
Godmiddag, Klas Skoglund var och är namnet – mitt alterego till namn är ThePikeFather. Jag har en liten blogg och Facebooksida där jag skriver om allt möjligt som har anknytning till fiske, men med en rätt tydlig gäddunderton på det hela.
Fiskar överallt i landet, i hav, åar som sjöar, men alltid med gäddbeten på tafsen.
Har min bas i centrala Stockholm, men även i närförort till Stockholm.
Spinn och haspelfiskar med jerk, jig, gäddspinnare, wobblers, ytbeten och så vidare.Ser mig själv som en glad amatör, som ständigt lär mig nytt av alla runt omkring mig, och som gärna delar med mig av dessa små kunskaper på min blogg, för de som är intresserade och vill läsa.
Är som många andra insnöad på gäddfisketillbehör av alla dess slag, kanske främst av beten men självklart även den ständiga jakten efter det gröna guldet.
Kärlek – Glädje – Respekt

FISKEFURALLE
Vi är tre glada fiskare som fiskar i Stockholmsområdet och delar en stor passion – spinnfiske efter gädda.
Vi har fiskat ihop hyfsat mycket och resultaten blir bättre och bättre. Vi delar också en annan viktig sak – förståelsen att det är viktigt att ha skoj, riktigt skoj när man fiskar.
Våra hemmavatten är Värtan, Furusund & Mälaren och en och annan guidad tur för att ständigt lära oss mer av de bästa.

FISKESYNDROM
Anders Perols heter jag och bloggar som Fiskesyndrom hos FishEco. Under mässan hittar ni mig på Blogggatan (när jag inte dreglar över kreationerna på Betesbyggargatan…). Det ska bli oerhört roligt att snacka gäddfiske med er bloggläsare och andra likasinnade gäddnördar.
Så kom och hälsa på!

FISKEFAMILJEN
Bring your family fishing they said….it will be fun they said.
Här har ni en familj där vi alla fiskar på sitt eget vis. Bloggen är ny men fiskeintresset är sen egna barnsben som vi nu vill föra vidare till nya generationer.
På bloggen kommer ni få ta del av våra fiskeresor, letandet efter orörda skogssjöar, jagandet i vassen, olika recensioner och allt annat kaos som kommer till när en hel familj ska ut och fiska.
Se till att följa oss på våran kommande sida Fiskefamiljen.se som är under uppbyggnad.
Ni hittar oss även på Facebook under Fiskefamiljen eller Fiskefamiljen.se på Instagram.
Skitfiske //Fiskefamiljen

GÄLGREPPET
Jag heter Peter Svensson och driver flugfiskebloggen Gälgreppet (Flugfiskebloggen med drag i). Jag bor i södra Kalmar Län, naturligt blir det att jag fiskar i Kalmarsund men eftersom jag bara har några mil till Blekinge fiskar jag mycket även där. Gäddfisket står i fokus när jag fiskar på hemmaplan, de senaste åren har gäddflugfisket tagit allt mer plats i mitt fiske. Lite då och då fiskar jag även spinnfiske.
När jag inte fiskar gädda åker jag gärna till något put and takevatten för lite regnbågsfiske. Varje år försöker jag komma i väg någon vecka till södra fjällen för att fiska bäcköring och harr eller varför inte någon fiskeresa utomlands. Flugbindning har i det närmaste blivit en passion för mig.
Jag startade bloggen eftersom jag samlat på mig en mängd foto från fisketurer genom åren och tänkte att jag måste göra något av dessa minnen och att fler borde få ta del av mina upplevelser. Att börja blogga blev naturligt och lite som att skriva fiskedagbok med bilder och text. Jag är även kassör i Torsåsbygdens sportfiskeklubb där vi bland annat driver en gäddfabrik och arrangerar en gäddfestival årligen.
Jag bloggar via Fishecos portal, där kan du följa mina fiskeeskapader både i skrift, bild och videoform. Gälgreppet finns även på Facebook, Instagram och Youtube (Gälgreppetfiskeblogg)
Peter Svensson
http://www.fisheco.se/blogg/galgreppet/
/Tight Lines

Swedish Anglers
På Sportfiskemässan 2023 kommer ni hitta Swedish Anglers på Metetorget.
Vi som driver Swedish Anglers är Christian Ottosson och Tommi ”Tomba” Meriläinen.
Alla vet kanske inte vad vi pysslar med så här kommer en kort presentation.
Swedish Anglers är Sveriges största mete-community skapat av metare, för metare.
På hemsidan hittar man intressanta artiklar, intervjuer med sportfiskeprofiler, gästinlägg, recensioner av produkter och mycket, mycket mer!
Utöver hemsidan administrerar vi även en Facebook grupp där fokuset självklart är mete!
Här snackas det mete i mängder. Så är man intresserad eller nyfiken på metet så är det ett perfekt tillfälle att gå med i gruppen -> https://www.facebook.com/groups/SwedishAnglers/
Vi ser fram emot att få snacka mete, sportfiske, kaffedrickande och ja allmänt trevligt tjat med besökare, nyfikna utställare och likasinnade på Metetorget.
Tills vi ses på mässan så kan ni läsa bra, roliga och intressanta artiklar på hemsidan.

SPORTFISKEAKADEMINS BLOGG
Vi älskar sportfiske!
Vi älskar sportfiske så mycket att det mesta i våra liv handlar om fiske på ett eller annat sätt. Vi som gör Sportfiskebloggen är en gymnasieklass som går första året på SportfiskeAkademin.
På bloggen publicerar vi instruktionsfilmer, fiskerapporter intervjuer med sportfiskeprofiler och mycket annat.
Läs mer här: https://goo.gl/k3Xfd4
Vi syns på mässan!

UPPSALA PIKE BRIGADE
Jag heter Pathric Eriksson och är en 46-årig, gift, trebarnsfar och gäddfantast. Ursprungligen uppvuxen i den sörmländska staden Katrineholm och fiskefostrad vid sjön Tisnaren.
Bor sedan 20 år tillbaka i Uppsala och mitt intresse för gäddan och gäddfisket har sedan länge övergått till en besatthet.
Mitt eget fiske har utvecklats mycket de senaste åren då jag har förmånen att få fiska med team Stoner Lures.
Jag är också en av initiativtagarna till Gäddsällskapet Uppsala Pike Brigade.
I mitt skrivande blandar jag texter om fiskets olika våndor och glädjestunder med fångstrapporter och intervjuer med olika fiskeprofiler och betestillverkare. Texterna publiceras på Gäddsällskapet Uppsala Pike Brigades Facebooksida, där du även hittar andra skribenter.
www.facebook.com/uppsalapikebrigade

BREAMTIME
På www.breamtime.com läggs ut undervattensfilmer som visar vad som händer när jag metar brax(en). Jag testar beten, feeders, mäsk, tafslängder, upplägg och allt som kan vara intressant att se hur det verkligen fungerar. Alltså att verkligen se, inte bara gissa vad som händer där nere. Men sidan innehåller också mycket annat som handlar om brax och braxfiske…
Ses på mässan- jag kommer att finnas på Metetorget 2018!

RAINTROUTFLY
Hallå, Vi som driver sida/bloggen raintroutfly.com heter Robin Andersson och Oscar Mårtensson. Bosatta i hjärtat av Skåne och brinner för allt som har med flugfiske att göra. Vi är med i Guidelines ”Junior Power Team” och jobbar för att fler ska få upp ögonen och intressera sig för flugfisket. Vi lägger stor vikt vid att den yngre generationen ska intressera sig, inte bara för branschens tillväxt utan även för, samhället och naturens bevarande. Vårt mål är att kunna inspirera alla såväl erfarna som nybörjare genom kontinuerliga uppdateringar, bra bilder och intressanta texter med varierande innehåll. Det är inte bara fisket vi brinner för utan även flugbindandet och fotograferandet. Vi vill ge dig som läsare en komplett kompott av allt som hör flugfisket till och förmedla de känslor vi får på bästa sätt.
För att läsa och se mer av oss, så är ni välkomna att besöka www.raintroutfly.com (längst till höger i menyn finner ni vår blogg)

ADRIANS FISKE
Lycka är när man känner det hårda hugget och ser spöt böja sig vid mothugget. Därför är fiske så himla roligt och man vill bara ha mer! Ja just det, mitt namn är Adrian Lundberg, är 12 år och är galen i fiske. När jag var 6 år tog jag min första gädda och sedan dess är det vad jag gör! Fiskar gädda!! 2009 startade jag och pappa bloggen AdriansFiske där vi skriver om våra fiskeupplevelser och hur vi fiskar. Testar nya metoder och testar olika sätt att fiska gädda på. 2013 började vi samarbeta/blogga med ABU Garcia som gjort vårt fiske ännu roligare och gett oss flera nya duktiga kompisar i Team ABU.
Det viktiga med fiske för mig är att ha roligt och att lära mig mer och bli bättre! Det delar jag gärna med mig av! Jag kommer vara på mässan och jag hoppas att ni kommer så ses vi och kan prata lite, så kom dit!!!
ABU Blogg: http://www.eu.purefishing.com/blogs/sv/adrian-lundberg/

PISCATUS
Hej på er vänner, jag heter Eric Hansen och driver sidan Piscatus sedan många år, mitt fiske är mestadels jigg&spinnfiske av olika slag med inriktning på abborre och gös. Jag pysslar även med lite båtfixeri och gillar att skapa saker själv när det gäller fiske, jag köpte en Alumacraft Fisherman 145 CS ihop med min systerson i höstas och den kommer det att bli många trevliga fisketurer med 2013.
Läs mer på www.piscatusfishing.se

BAITBOX
Vi som driver baitbox.se är jag Andreas Jonsson (till höger på bilden) samt Simon Ekdahl (till vänster på bilden). Vi fiskar året om, under vintern är det mycket ismete efter tjocka gäddflickor samt något rödingspass då och då. På sommaren är vi ständigt på jakt efter öring/röding i diverse fjällområden. Vi går gärna någon extra timme för att få komma till vatten där vi kan få vara helt för oss själva & vi har alltid med oss varsin överpackad ryggsäck .
Via våran hemsida delar vi med oss av våra resor genom bild, text men framförallt i form av film. I filmerna försöker vi visa helheten av fisket, att vara ute och fiska är så mycket mer än att bara få fisk. Dessutom bjuder vi på oss själva och förhoppningsvis framkallar våra filmer ett och annat skratt.
Oss hittar ni på följande ställen
Hemsida
Facebook
YouTube
info@baitbox.se

FLUGFISKAREN I SMÅLAND
Mitt namn är Andreas Olsson och driver bloggen Flugfiskaren i Småland som numera finns på fishecos hemsida.
Jag är en tvåbarns-far som brinner för flugfisket och framförallt gäddflugfiske är något som ligger mig varmt om hjärtat. När jag inte jagar gädda så fiskar jag gärna öring och regnbåge.
På min sida får man följa med på mina fiskeäventyr och det blir också en hel del flugbindning, både i bild och video-form.
Mitt fiske sker framförallt i Kalmarsund, men åker gärna runt och testa nya vatten och då alltid med flugspö i handen. Jag är också ordförande och grundare till sportfiskeföreningen Torsåsbygdens Sportfiskeklubb. Vi har bl a en egen gäddfabrik och en egen gäddfestival som heter Bergkvara Gäddfestival.
Ni kan hitta min sida på Fishecos portal. Jag finns också på flera andra sociala medier som instagram (flugfiskarenismaland) och Facebook.
Tight Lines!
Flugfiskaren i Småland

WALK THE LINE
Jag som skriver denna blogg heter Daniel Demeter och bor med min underbara och för det mesta förstående fru och dotter i Staffanstorp utanför Malmö. Walk the Line skapades 2010 då jag bestämde mig för att lägga all den tid jag spenderade med realtidsstrategispel på nätet på något mer kreativt, jag tog upp mitt gamla fiskeintresse och började blogga om det. Mina första minnen av fiske sträcker sig tillbaka till 3-4 års åldern när jag var ute med min far och farbror i en liten eka på Tunbyholmssjön. Vi metade med små rödvita bullflöten och degkulor, om vi fick något minns jag inte då jag mest satt och spanade efter de ålar som min farbror sagt skulle finnas i sjön. Efter detta var fiske mitt största intresse och jag plågade min far på våra campingsemestrar med evigt tjat om vi inte skulle stanna och fiska snart. Nu har jag som sagt tagit upp fisket igen och idag är det mest fokus på karpfiske men jag försöker ändå prova på fiske efter de flesta arter om tillfälle bjuds!

BETESBOXEN
Skånsk, 2 meters, 71: a, bosatt i Staffanstorp. Drog upp första gäddan när jag var 7 år. Sen dess har jag strävat efter att försöka tänka som fisken. Fiskar och arbetar lösningsfokuserat. Försöker lämna avtryck efter mig, sitter aldrig still, kavlar gärna upp ärmarna, gör skillnad. Jag fiskar brett, beroende på årstider och väderförhållande och vill hela tiden utvecklas som fiskare och bloggare. Favoriterna är alla former av gösfiske (särskilt vertikalfisket), frilinemete efter karp och multe, havsöringsfiske längs de skånska kusterna samt korta och intensiva endagars karppass.
Mer om mig och mina erfarenheter finns på:
http://betesboxen.blogspot.se/?m=0

NEWBRIDGE FISHING TEAM
Hej, Marcus Jansson heter jag som driver fisketeamet och bloggen ”Newbridge Fishing Team” sedan 2004. Jag har alltid varit intresserad av fisket, började i tidig ålder och intresset bara växer för varje år. Jag driver ett fisketeam med 13st medlemmar som deltar i flertalet tävlingar runt om i Sverige. Vi fiskar efter flera olika arter med olika metoder vilket gör att vi är ett brett team med många kunskaper som vi gärna delar med oss till varandra.
Skitfiske!
Hemsida: http://www.nfteam.se

FLICKSLÄNDAN
Therese Lundin, 27 år, bosatt i ett hus på landet en bit utanför Piteå i Norrbotten.
Min stora passion i livet är torrflugefisket efter harr, öring och röding. Jag upptäckte flugfiskets underbara värld för ungefär åtta år sedan och från första kastet var jag helt fast.
Flugfisket är en oöverträffad helhetsupplevelse som verkligen rymmer allt som får mig att må bra. Öringvak, vackra fjällvyer och spänningen i att lägga ut en torrfluga och vänta på hugg är oslagbar, – det är som poesi för själen.
När jag inte fiskar så skriver jag gärna, och driver sedan början av 2012 fiskebloggen ”Flicksländan”. Där delar jag med mig av mina fiskeäventyr, fotografier och inte minst en hel del ord om min stora kärlek till naturen.
Jag är på Sportfiskemässan i Fjällornas monter och det är verkligen en positiv upplevelse, där jag får möjligheten att både vidga mina vyer fiskemässigt och finna vänner för livet.
Jag hoppas att vi ses på mässan 2018!
“Fly high and aim for the stars”

FISKEROFFE
Tidsmiljonär som fiskar en gång i veckan minst! Mest fluga men är inte främmande för annat fiske.
Åker runt i mellansverige och försöker testa nya platser att fiska på som jag skriver om på bloggen och ger mitt omdöme! Tar även någon avstickare norröver och till Norge emellanåt.
Läs mer på fiskeroffe.wordpress.com
Vi har flera duktiga hantverkare som gör sina genuina verk och visar upp på mässan!
Bland annat Ulf Lövdahl med sina splitcanespön, Fiskekonservator Lubbe och Bosse Wessman som visar upp sina fantastiska fiskeavgjutningar, Stockholms knivförening med vackra knivar, Art Merch med vackra lädersmycken och tillbehör mfl.

Fiskekonservator Lubbe
Fiskkonservering är en delikat konstform som kräver rätt kunskap, verktyg och material. Lubbe Pytel arbetar som fiskkonservator på heltid, med sin amerikanska utbildning på området täcker han skinnmontage och avgjutningar med tävlingsmerieter från både SM och VM.
Lubbe expanderar även inom Catch & Release montage i form av alla sorters fiskreproduktioner samt försäljning av reptilreproduktioner och museumkvalitéts avgjutningar av osteologiska föremål.
Välkommen att ta del av detta spännande hantverk på årets Sportfiskemässa!
Lubbe är även fiskefilm-skapare och har bl a vunnit Fiskejournalens filmtävling. För ett smakprov, gå in på www.youtube.com/fiskkonservator

Ulf Löfdal – Splitcanespön
Ända sedan sportfiskare började använda spö har de sökt det perfekta spömaterialet. I mina bambuspön försöker jag samla all den erfarenhet och kunskap som generationers spöbyggare funnit i sitt sökande efter det bästa i material och design.
Under de 27 år som jag varit verksam inom bambubyggnad har jag kommit till insikt att ett bambuspö, är mer än ett fint fiske och kastredskap – det representerar hela vårt flugfiskearv, hängivenheten till hantverk, skönheten i design och utveckling av naturmaterial.

Håvar.se
Ulrik´s fantastiska håvar är var för sig ett unikt hantverk. Håvarna som han lägger sina magiska hantverkarhänder på ska passa till det fiske som vi gillar allra bäst, därav ser Ulrik gärna att hans kunder talar om vad de önskar av sin håv, dessa håvar är de som han känner mest för.
Missa ínte ett beök hos Ulrik.. Håvleverantör

Bosses fisk
Jag har gjort modeller och avgjutningar av fisk i över 20 år. Det började som en hobby, men på senare år har jag även gjort olika montage på uppdrag. Fisketrofeer är vanligast men det har också blivit uppdrag åt museer och andra instistutioner- det häftigaste hittills är sillkungen och en groda (ursäkta vitsen, ej avsiktlig) som nu finns på ett museum i Bolivia.
Jag har också hunnit med ett antal tävlingar – 2012 fick jag titeln ”Best in ”World” på World Taxidermy Championships i Salzburg, Österrike. ”Best of Europe” -titeln, som delas ut vid European Taxidermy Championships, har jag vunnit 2 gånger, 2014 i Longarone, Italien, och nu senast 2015 i Uleåborg, Finland.
På mässan visar jag upp en del av vad jag gjort.
För fjärde året på Sportfiskemässan – ISFISKETORGET
På isfisketorget hittar du vinterns coolaste isfiskeprylar.
Kom och mys runt i vår vintervärld, testa säsongens kyligaste isfiskenyheter och ta chansen att klämma, känna och få goda råd.
Vi bjuder både på aktiviteter och flera tävlingar med finfina priser. Här finns något för alla oavsett ålder.
Hjärtligt välkomna och Stay Frosty!






Välkommen till METETORGET 2023
Äntligen är det dags igen och självklart blir det 100% mete på Metetorget!
Vi har återigen satt ihop ett metetorg med bredd, oavsett om du gillar predator, karp eller specimenmete, här finns det något för alla!
Ansvariga för Torget är Swedish Anglers – Nordens största digitala metecommunity komplett med Youtubefilmer, podcasts och artiklar!
Du som besökare kommer att kunna se, lukta och känna på mäsk, beten och mycket annat. Du kommer att kunna prata med kunniga metare och ställa vilka frågor du vill. På torget finns mängder med prylar, allt från krokar, sänken, flöten till larm och mäsk. Vi kommer även att tipsa om god fiskhantering och vilka prylar man kan tänkas behöva för att skydda sin fångst, från de minsta mörtarna till stora karpar och gäddor.
Som alltid visas det upp riggar, och som grädde på moset så visas det även undervattensfilmer på hur riggarna fungerar i verkligheten.
Utöver allt detta kommer du som besökare även kunna se metefilmer från Swedish Anglers Youtubekanal på torget, kolla in deras merchandise, snacka podcasts, artiklar och deras hemsida. Självklart bjuder dem på kaffe till filmen!
Välkommen till Metetorget!



Breamtime
Andreas Liljegren som driver youtubekanalen Breamtime kommer vara på metetorget och visa upp sina undervattensfilmer om vad som händer när han metar brax(en).
Han testar beten, feeders, mäsk, tafslängder och allt som kan vara intressant att se hur det verkligen fungerar. Alltså att verkligen se, inte bara gissa vad som händer där nere. Förutom en hel del brax så simmar också en och annan gädda, mört och sutare förbi. Vissa av dom fastnar på kroken, andra inte…
Så kom förbi Andreas på Metetorget och kolla in hans filmer, snacka undervattensfilmning, braxmete och mycket mer. Du kommer även ha chansen att vinna din egna undervattenskamera hos Andreas, så ännu en orsak att besöka Metetorget!





Edge Casting Cup 2023
För 11:e året Edge Flyfishing Cup
Här kommer även vår prestigefyllda kasttävling Edge Flyfishing Cup äga rum med ett kval och en final per dag.
För mer information och anmälan, kontakta Jonas Nordigårds jonas@edgeflyfishing.com
Edgeflyfishing Casting Cup är en av Sportfiskemässans största publikmagneter och i år blir det elfte året som tävlingen avgörs på mässgolvet.
Alla som vill kan vara med och utmana ett flertal av våra bästa flugkastare. Vi tävlar som vanligt i tre discipliner: One Shot, Switchcast och Trout Distance.
Varje dag är det kval på förmiddagarna och finalerna går under eftermiddagarna. Delta själv eller var med och heja fram deltagarna i publikhavet.
På fredag börjar vi med Edgeflyfishing One Shot Competition. Tävlingen går ut på att man får ett försök att lyfta linan från golvet och sen kasta så långt man kan. Man får alltså endast lyfta linan och måste sen kasta ut den direkt. Varje kvalande deltagare har endast ett försök. På eftermiddagen är det final för de tio som kvalificerat sig. Ettan till trean får en snygg på pokal samt fritt inträde till nästa års mässa.
EDGE ONE SHOT COMPETITION
Kval: Fredag 09.00-10.30
Final: Fredag 15.00-15.30
På lördagen kör vi vår stora succé, Edgeflyfishing Switchcast Competition. Reglerna är samma som de varit de sista åren och varje kvalande har två minuter på sig att försöka komma så långt som möjligt med ett underhandskast ankrat i en vattenspegel. Samtliga tio finalister kvalar via mässgolvet under förmiddagen och sedan är det final under
eftermiddagen. Ettan till trean får en snygg på pokal samt fritt inträde till nästa års mässa.
EDGE SWITCHCAST COMPETITION
Kval: Lördag 09.00-10.30
Final: Lördag 16.00-16.30
På söndagen har vi vår överhandstävling i en mer klassisk tappning, Edgeflyfishing Trout Distance Competition. Varje kvalande kastare får två minuter på sig att leverera ett så långt överhandskast som möjligt. Kval sker på förmiddagen på mässan. Under eftermiddagen kör vi final för de tio finalisterna som kvalificerat sig. Ettan till trean får en snygg på pokal samt fritt inträde till nästa års mässa.
EDGE TROUT DISTANCE COMPETITION
Kval: Söndag 10.00-11.30
Final: Söndag 13.50-14.30

Torsdag 16 mars:
17:00‐17:30 Lär dig flugfiske med Hywel Morgan
18:00-18:30 KURS Flugkastning för alla
– obs start 17:30 i monter C06:23
18:30-19:00 One-Shot-Competition med Sportfiskeprofiler

Fredag 17 mars:
09:00‐10:30 Edgeflyfishing One Shot Competition KVAL
12:00‐12:30 Lär dig flugfiske med Hywel Morgan
14:20-14:50 KURS Flugkastning för alla
– obs start 13.50 i monter C06:23
15:00‐15:30 Edgeflyfishing One Shot Competition FINAL

Lördag 18 mars
09:00‐10:30 Edgeflyfishing Switchcast Competition KVAL
12:00‐12:30 Lär dig flugfiske med Hywel Morgan
14:30‐15:00 KURS Flugkastning för alla
– obs start 14.00 i monter C06:23
16:00-16:30 Edgeflyfishing Switchcast Competition FINAL

Söndag 19 mars
10:00‐11:30 Edgeflyfishing Trout Distance Competition KVAL
12:00-12.30 Lär dig flugfiske med Hywel Morgan
13:00‐13:30 KURS Flugkastning för alla
– obs start 12.30 i monter C06:23
13:50‐14:30 Edgeflyfishing Trout Distance Competition FINAL

Fly Fishers International (FFI) är en global organisation med certifierade flugfiske- och kastinstruktörer.
FFI finns i monter C 08:44 och representeras av några av Sveriges certifierade instruktörer som gärna delar med sig av sina kunskaper. Montern kommer att inredas som en liten lektionssal där besökare kan slå sig ned på en stol och lära sig något nytt om flugfiske och flugkastning. Varje dag kommer det att hållas flera workshops i montern. Vem som helst får delta det är bara att komma dit. Ta tillfället i akt att få gratis kastinstruktioner av ett proffs. Hålltider för workshops kommer att finnas anslagna vid montern. Så snart vi fått klart med deltagandet från fler certifierade instruktörer, så kommer innehåll och tidpunkter för workshops även att presenteras på denna sida om mässans aktiviterer.

Thomas Berggren har stor erfarenhet som flugfiskeinstruktör. Driver bland annat en känd flugfiskeskola i Sörmland och är mastercertifierad både inom enhands- och tvåhands flugfiske. Har erfarenheter av flugfiske från många av världens alla hörn, erfarenheter som han gärna delar med sig av till besökarna.
I rollen som CBOG (Casting Board of Guvernor) inom FFI är det också Thomas som ansvarar för planeringen i montern. I skrivande stund planeras för fullt vilka av de övriga certifierade svenska instruktörer som också kommer att vara med på mässan. Denna sida kommer fortlöpande uppdateras med fler kända instruktörer som kommer att hålla föredrag i montern. Varje tillkommande instruktör kommer att presenteras och beskriva innehåll i deras workshops samt vilka tider och dagar under mässan ni kan delta i just deras workshop.
Vi kommer att ha ett stort utbud av ämnen inom både enhands- och tvåhands tekniker och fiske. Workshops om material och flugfiskeutrustningar som ger förklaringar om varför samma utrustning kan upplevas så olika av olika personer, svar som kan hjälpa att välja rätt. Kanske några besökare funderar på att bli certifierad instruktör, då har vi workshops om det också. Vi kommer också att ha workshops som går in på de minsta detaljerna, detaljer som är så stort avgörande för lyckade flugkast. Men kanske den mest spännande workshopen blir ”Fråga FFI” där besökare kan komma förbi montern under förmiddagarna och lämna in sin frågor och senare på eftermiddagen blir det ett föredrag där de olika experterna i montern svarar på de frågor vi fått in… Tänker oss att det ska vara något liknande det populära TV programmet Fråga Lund, men hålla oss till ämnet flugfiske och flugkastning. Detta är de idéer vi arbetar vidare med och vi ber Er att hålla utkik och titta in här med jämna mellanrum för att få information om vad ni kan få uppleva och vilka instruktörer ni får träffa i vår monter.
Fisketeamtorg
Här samlas tävlingar från hela landet och träffar sina fisketeam, minglar, det finns möjlighet att beställa teamtröjor, hur du stripar din båt, få tips om kommande tävlingar mm Besök monter C02:26

Är du nyfiken på flugfiske?
Hywel Morgan, som är en underhållande och pedagogisk kastinstruktör från England ser du på kastbanan alla dagar under mässan. Missa inte för det är både lärorikt och underhållande
Här kommer även vår prestigefyllda kasttävling Edge Flyfishing Cup äga rum med ett kval och en final per dag.
Kom till kastbanan och testa spön från olika leverantörer under hela dagarna!

Torsdag 16 mars:
17:00‐17:30 Lär dig flugfiske med Hywel Morgan
18:00-18:30 KURS Flugkastning för alla
– obs start 17:30 i monter C06:23
18:30-19:00 One-Shot-Competition med Sportfiskeprofiler

Fredag 17 mars:
09:00‐10:30 Edgeflyfishing One Shot Competition KVAL
12:00‐12:30 Lär dig flugfiske med Hywel Morgan
14:20-14:50 KURS Flugkastning för alla
– obs start 13.50 i monter C06:23
15:00‐15:30 Edgeflyfishing One Shot Competition FINAL

Lördag 18 mars
09:00‐10:30 Edgeflyfishing Switchcast Competition KVAL
12:00‐12:30 Lär dig flugfiske med Hywel Morgan
14:30‐15:00 KURS Flugkastning för alla
– obs start 14.00 i monter C06:23
15:00‐15:30 KURS Flugkastning för alla
– obs start 14.30 i monter C06:23
16:00-16:30 Edgeflyfishing Switchcast Competition FINAL

Söndag 19 mars
10:00‐11:30 Edgeflyfishing Trout Distance Competition KVAL
12:00-12.30 Lär dig flugfiske med Hywel Morgan
13:00‐13:30 KURS Flugkastning för alla
– obs start 12.30 i monter C06:23
13:50‐14:30 Edgeflyfishing Trout Distance Competition FINAL