Aktivitetsområden på Mässan

Se alla aktiviteter och profiler du kan möta i våra olika områden

Mässhallen är uppbyggd kring flera olika aktivitetsområden. Här har vi samlat specialisterna i olika gator och torg så du enkelt ska kunna hitta rätt. Områdena är öppna under mässan alla dagar och du har möjlighet att träffa Sveriges duktigaste betesbyggare, flugbindare kända över hela världen, de härliga entusiasterna på Communitygatan, lära dig bygga ett spö, få tips av experterna på Metetorget, grotta in dig i kunskap från Isfisketorget, eller träffa våra otroligt duktiga hantverkare på Hantverksgatan.

Nedan kan du se aktiviteterna som var tänkta för Sportfiskemässan 2020 som ställdes in veckan innan genomförandet pga Covid-19 – Vi kommer löpande uppdatera till nytt innehåll under 2022 inför Sportfiskemässan 17-19 mars 2023 – Välkommen att fördjupa dig redan nu!

Utöver aktivitetsområdena har vi ett fullspäckat program på Stora Scenen och vid bland annat Kastbanan och Akvariet.

Succén med Betesbyggargatan är tillbaka för 8:e året! Vi har som vanlig samlat Sveriges, och några av våra grannländers, bästa betestillverkare för att visa er hur det går till. Här snackar vi hantverk i toppklass och ett betesutbud som slår allt annat. Välkommen att kika in årets betesbyggare redan nu. 

baitbrothers

Jim- och Filip Landérus, två fisketokiga bröder som både fiskar och bygger beten tillsammans under namnet Baitbrothers Sweden. Däremot kallar vi oss nog mera för Baitbrothers vilket också blir signeringen på våra underbara skapelser (förutom några få tidiga modeller som fick signeringen ”BBS”).

Vi är rätt nya inom betesbygge och detta blir vårt första år som utställare efter ett par års medverkan som besökare på sportfiskemässan. Vår första gemensamma modell kallar vi för fatbrother och det är ett swimbait på 12cm och ca 55g. Rätt lik en westin swim fast något aggressivare gång vid monoton hemtagning. Utöver det har vi byggt på med lite olika modeller och följer samma logik vid namngivning, dvs att de innehåller brother.

Till mässan 2020 kommer vi att ta med oss ett par olika träbeten som räcker alldeles ypperligt för en heldag på jakt efter grisarna.Trots att vi är nya inom branschen försöker vi att hålla en riktigt god kvalitet samtidigt som vi erbjuder priser där betena inte hamnar på hyllan som prydnader. Våra modeller är främst byggda av bok och ek, samtliga beten har minst 7 lager lack vilket gör att de står emot även de största och vassaste gäddgapen.

För er som inte är bekanta med oss och våra beten föreslår vi att ni redan nu går in och letar upp oss på instagram. Där delar vi med oss av bilder, videos och annat smått och gott. Ni hittar oss under namnet @baitbrotherssweden

Vill ni veta mer om oss , fiske eller betesbygge får ni komma förbi betesbyggargatan och säga hej – vi ses på mässan!

Bonibaits

My name is Bogdan and I’m the person behind BONIbaits! I’m 30 years old and I live near Helsingborg. I do handmade baits since 2014.
I take part for the 3rd time at sporfiskemässa and I can’t wait to see you there. Welcome to our stand!

Martin Brunnberg

Mitt namn är Martin Brunnberg, 37 år och tvåbarnsfar.

Jag har länge haft ett stort fiskeintresse, och mitt första bete byggde jag i ungdomsåren, en röd vit wobbler vill jag minnas. Men att jag kom igång ordentligt med betesbyggandet av gäddbeten beror mycket på den knasiga killen jag träffade på ett fiskepass tillsammans med Olle Berggren, tror det var våren 2007.

Den knasiga killen är mera känd som Claes ”Svartzonker” Claesson, men för mig är han framförallt en god vän, betesbyggar mentor, och den som alltid får en fisketur att bli rolig. I alla fall fick han mig att på allvar bli intresserad av betesbyggandet, och mina första beten blev klara någon gång under 2007, och mitt mest kända bete BB-Tail blev till under 2008.

Jag började bygga beten som hobby till vänner, och därifrån växte det till att börja sälja i butiker. Idag är det en stor del av min fritid som går åt till att bygga beten, men jag har fortfarande ett dagtidsjobb som verktygsmakare.

BS LURES (Braxsabbath Lures) är Jan och Jonathan Knutsson. Far och son från Vetlanda. Betesbygget är en förlängning av vårt fiske intresse. Vi började med betesbygget för två år sedan. Vi saknade en del i utbudet som fanns och bestämde oss att göra egna. Vi jobbar mkt med glitter shine pulver och transparenta beten.

Välkommen till Betesbyggargatan och snacka fiske och beten med oss!

CUSTOMBAITS

Mikael Breding heter jag är 50 år och tillverkar beten under namnet Custombaits, började mitt byggande så smått hösten 2015 och är sedan dess fast i denna underbara skapar anda. Emigrerade från dom Jämtländska skogarna 2011 för att nu mer vara bosatt i Vaggeryd strax söder om Jönköping,

https://www.instagram.com/custombaits/

https://www.facebook.com/Custombaits.se

Vi syns på mässan!

Duvan baits

Danne heter jag och är 37 år och bosatt i Ljusdal med frun Sara och barnen Viktor 17 år och Cornelia 10 år.

Då jag inte jobbar så är det snickarboa och bygga beten tillsammans med min son Viktor som gäller – Byggde ett bete för skoj skull 2016 och fick fisk på det så blev man fast såklart.

Välkommen att hälsa på oss på mässan!

Esox

Mitt namn är Steve McVey. Efter att ha byggt egna beten under en längre tid startade jag 2013 företaget Esox Gear.

Med gummibeten i fokus tillverkar jag handgjorda kvalitetsbeten för gäddfiske, men tillverkar också både jerkbaits och tailbeten i trä. Varje betesmodell tillverkas med omsorg och noggrannhet och testfiskas grundligt innan det är tillgängligt för försäljning.

En viktig del i betesbyggandet är att få glädjande rapporter av andra sportfiskare om fångster tagna på beten från Esox Gear. Det skänker enorm glädje och det är nästan en känsla av att man själv varit med på fisketuren.

Det är första året som Esox Gear är med på Sportfiskemässan och det ska bli otroligt kul och spännande att få träffa alla sportfiskare. Jag kommer finnas på plats på Betesbyggargatan med både gummibeten, exklusiva specialjerkar och annat kul bara till mässan, så kika förbi och snacka lite med mig och alla andra duktiga betesbyggare.

Vi ses, Steve

FP-LPures

Jag heter Lukas Pettersson, är 17 år gammal, bor i Haninge och älskar fiske. Framför allt efter gädda.

2017 byggde jag mitt första bete av en bit ek, ståltråd och tenn. Det rörde sig uselt i vattnet men jag fick fisk i både första och andra kastet. Sedan dess har jag varit fast.

Nu har jag tagit över en del av farsans garage och har det som en liten verkstad!

Luleå är mitt mest sålda bete, en liten slider på 10cm som hänför såväl mycket och stora gäddor, som glupska abborrar. Jag har just nu även ett jerkbete, en jerktail, ett gummibete och två storlekar på ett ledat tailbete. Men att ta fram nya modeller är alltid roligt!

Gruffdraget

Jag började gjuta egna havsöringbeten för 15-16 år sedan, efter att en kompis visat mig hur man gör.
Första gjutningen var i båtplats och det vet man ju hur illa det luktar. På första kastet med ett omålat eget bete tappade jag en öring, men fastnade totalt i betesbyggarträsket av det ?
De första såg ut som fn men med tiden och övning har de blivit riktigt bra. Flera guider använder dem och de har varit med både fiskeprogram och tidningar
Jag gjuter också gäddbeten och gummibeten.
Tonvikten på mässan kommer jag att lägga på öringsbetena, kommer att visa de som är intresserade lite hur man gör och komma med trix och tips.

Jenzza

Jag heter Jens Norblad, 47 år, ursprungligen från Norrköping men sedan 1995 boende i Karlskrona.

Jobbar som yrkesofficer i Marinen till vardags. Är särbo med Sussi Stridh och har två söner på 20 respektive 15 år från tidigare förhållande.

Byggde beten redan som 14-åring i pappas garage under några år men lade ned den verksamheten tidigt. Började åter att bygga beten, från början som tidsfördriv till egen låda i samban med en efterhängsen influensa som höll mig från jobbet under en månad 2011. Fastnade dock ordentligt i betesbyggarträsket, det ena gav det andra och vips 2013 var jenzza.lures fött, och initialt var det endast träbeten som gällde, företrädelsevis jerkbaits, men utbudet har successivt utökats med tailbeten, trollingbeten, bucktails samt en rad olika gummibeten.

Min filosofi är gediget hantverk, med så bra finish som det bara går, samtidigt som betena skall ge bra med fisk.

Årets sportfiskemässa är den tredje i ordningen som jag är med i, årets höjdpunkt om du frågar mig. I år har jag med mig en rad nyheter. Jag introducerar en helt ny trämodell, en vevjerk med namnet Tärnö på 12 cm /65g. Den kommer i en rad olika färger. Därutöver har jag med mig 2 nya gummimodeller för året. Dels en lillebror till förra årets nyhet jenzza.sarven, och dels en uppdaterad version, V2, av jenzza.iden som var min första gummimodell 2017. Förra årets samprojekt med Sussi , Hasslö mini bucktail kommer med även i år, nu i en rad nya färger samt en del också i Buzzerversion. Därutöver har jag en massa nya färgsättningar på gamla jenzza.klassiker såsom Hasslö Jr, jenzza.snipan, Aspö tail, Trossö mini tail mm mm.”

Vi syns på Betesbyggargatan!

jUHLIN

Mitt namn är Hugo Juhlin och jag är 29 år och boende i Enköping.

Inbiten gäddfiskare som även börjat glida in mer och mer på betesbyggandet. Jag bygger beten för gäddfiske och det första betet byggdes år 2018 och första fisken på kroken gasade på hjärnkontoret. Från början var tanken bara att bygga till mig själv men efter bra respons från vänner och några utomstående personer så började jag bygga fler och fler..

Jag bygger samtliga beten i ek och bok.

Många modeller har testats för att försöka fylla många situationer för mitt egna fiske.

Kom gärna förbi och prata, spana in, känn på mina beten eller varför inte köpa ett.

Välkomna!

jw BETEN

Under 2012 smög försäljningen av custombeten gjorda av Jimmie Wiman igång genom JW Lures. Det finns många kanonbeten ute i handeln idag. Är marknaden rent av mättad? Hoppas inte! I JW Lures modellfamilj finns de flesta betestyperna för gäddfiske representerade i form av väl genomtänkta modeller med avsikten att fylla en lucka i gäddfreakets beteshink, med Backlip som sortimentets ’slägga’!


Väl mött på mässan!

Long bay lures

Mitt namn är Rikard Fröling och jag är 52 år boende i Långvik på Ingarö i Stockholms skärgård med fru och hund.

Fiske för mig är som terapi för själen och 2017 tog jag upp mitt betesbyggande från ungdomen igen. I första hand byggde jag beten till mig själv, mina fiskekompisar och senare som priser till ett par gäddfisketävlingar.

Det blir första gången för mig på betesbyggargatan vilket ska bli både kul och spännande. Mina beten byggs mestadels i ek eller furu beroende på modell och jag har försökt göra beten som fungerar även för dem som inte har styva gäddpåkar utan dem ska funka även för semesterfiskaren.

Vi ses på mässan och följ mig på Facebook och/eller Instagram.

Skitfiske! //Rikard

MANGEBOY

Mb79sweden trä och gummibeten från Skellefteå.

Mälaren lures

Vi är två bröder som byggt beten under några år. Glädjande nog fick vi bra respons på betena och bestämde oss för att fortsätta på inslagen väg. Vi har Mälaren som hemma vatten där vi fiskat sedan vi var små. Vår målsättning är att bygga beten av hög kvalitet där vi inte gör avkall på någonting. I nuläget bygger vi jerkbaits och tailbaits. Våra beten finns i flera olika modeller och storlekar. Våra beten byggs i bok och ek. De lackeras med fem lager lack. Alla beten som tillverkas prov fiskas innan leverans för att kontrollera gång och viktning. Då tiden är begränsad bygger vi beten i mindre skala. Välkomna att besöka oss på mässan där vi kommer att bygga/måla beten och självklart snacka fiske. Självklart kommer vi att erbjuda ett urval av våra beten till försäljning och även presentera någon nyhet till vårens fiske.

 Väl mött på mässan Micke o Magnus Ström

Öhmandraget finns i 2 storlekar. Den större modellen Lillsill (18 gr) är optimerad för havsöringsfiske & den mindre modellen Spigg (12 gr) är optimerad för fjällfiske & regnbåge mm. Spiggen är dock oerhört effektiv även på havsöring, särskilt de större & mer svårflörtade exemplaren. Öhmandraget är helt handtillverkat, konstruerat & optimerat av mig personligen. Mitt syfte var att tillverka ett drag som uppfyller de högt ställda krav jag personligen har vid tävlingsfiske efter havsöring, då det i mitt tycke inte fanns något drag på marknaden som hade de rätta & så viktiga egenskaperna. Under de senaste 10 åren har Öhmandraget varit under ständig utveckling & lämnar idag inget mer att önska av ett öringdrag.
Några av de karaktäristiska egenskaperna hos Öhmandraget är:
Lång kastlängd, vindtåliga, extrem precision, optimal gång & väldigt lättfiskade vilket innebär att det är lätt att skörda framgångar även för nybörjaren. Därtill är de slimmade, men ändå väldigt hållbara & har mycket fin finish.
I havsöringstävlingen ”Gålö Öring Cup” tog jag hela 5 (6) segrar & 3 Öringkungtitlar, vilket inget annat team gjort i GÖC:s historia. Nycklarna till den framgången tillskriver jag främst mina drag ”Öhmandraget”, men självklart även min 50:åriga erfarenhet av fiske generellt & inte minst 30 åriga erfarenhet av havsöringsfiske, som i sin tur är nyckeln till framgångarna med Öhmandragen.
Under mässan har jag ett bord på betesbyggargatan. Kom gärna förbi, prata havsöringsfiske & fyll på din dragbox med den senaste generationen Öhmandrag. Både klassiska & nya spännande färger kommer att finnas till försäljning. Försäljning sker endast direkt av mig + via min website öhmandraget.se Upplagan är som vanligt begränsad inför varje säsong, så det är först till kvarn som gäller.. Hjärtligt Välkomna!
/Thomas Öhman, Öhmandraget.se

Jag är Sven-Inge Svinge Brååheden jag har fiskat i många år, ända sedan barnsben.

Jag fick intresse för att göra egna jiggar, när jag inte hittade det jag ville ha. Det har varit mycket experimenterande för att komma dit jag är idag, då jag enbart kör med två-delade formar för injektorsprutor.

Nu har jag äntligen kommit dit och då vill jag dela med mig av mitt arbete och mina jiggar, så jag startade SwingBaits.

Välkomna till mig på Betesbyggargatan

My name is Finn Sloth and I live in Denmark,

I am the owner of High 5 Lures, and have been making handmade fishing lures since 2015.

I make both soft and hardbaits, and my lures are mainly build for pike, perch and zander fishing, but have already landed numerous of other species around the world.

I have visited Sportsfiskemässan many times, but this year will be the first time I will show my baits in “Betesbyggargatan”.

Best regards

Finn

Jag heter Johan Lehtonen och bygger beten under namnet TaunoLures, som namnet antyder har jag finskt påbrå och jag heter helt enkelt Tauno i andranamn, men tilltalsnamnet är Johan. En riktig fiskegalning som älskar allt som har med gäddfiske att göra. När tid finns så hittar ni mig antingen i betesbyggarboa eller på sjön!

Jag har bygget beten sen hösten 2016 och har som mål att det skall vara lättfiskade beten av hög kvalité, framför allt för gädda. Jag målar även lite abborrebeten när tid finns.

Fiskat gädda har jag gjort sen barnsben och är uppvuxen bredvid en liten sjö i södra Småland, numera bosatt med sambo och barn i Norrköping.

Den modellen som har blivit populärast kallar jag TLS, TaunoLures Swim, ett swimbait på 14cm som även går att jerka på ett lätt sätt. Sen gör jag även ett lite större jerkbait, TaunoLures Jerk, eller TLJ, som är mer utpräglat till jerkfisket, på 19cm.

Ett av de första betena jag gjorde var ett TaunoLures Tail2 ett tailbete som har funkat riktigt bra och finns fortfarande med i sortimentet. Under senare tid så har jag även tagit fram ett hybridbete, TaunoLures Prototyp nr7 (TLP7) som fångat bra med fisk under vårfisket i grunda vikar.

Hoppas vi ses på mässan, kom gärna fram och prata gäddfiske och beten!!!

Hej!

Olle Vaide här, lever och bor tillsammans med min fru och två barn strax utanför Halmstad.
Vid sidan av mitt jobb som brandman driver jag företaget Waide lures sedan 2016. 

Sportfiskemässan betyder otroligt mycket för mig. Där samlas alla fisketokar på ett och samma ställe, och atmosfären är riktigt häftig. 
Jag satsar som vanligt 110% på att kunna erbjuda det där lilla extra. Nya färger, nya storlekar på befintliga modeller och helt nya modeller. Detta i en salig mix med mina absoluta toppmodeller och mina absolut coolaste etablerade färger. 

Arbetet mot mässan började redan i slutet av sommaren 2021. Fler färger och fler modeller, ett större utbud utlovas.
Nya downsize modeller på slidern Hurricane och glidern Avalanche. Upsize kommer en ny storlek av jerkglidern Avalanche, Super Avalanche. 
Helt vansinnigt coola bucktailbetet Wildfire har fått ett syskon, Wildfire Spinnerbait. 

Kikar du förbi mitt bord på Betesbyggargatan LOVAR jag att du hittar unika färgsättningar och grymma grejer, till schyssta mässpriser och bra erbjudanden. Det kommer bli galet kul. 

Ha det toppen så länge och hoppas vi ses på mässan! 


Mitt namn är Glenn Karlsson och bygger beten under namnet Vassvikens Lures.
Bygger numera endast små batcher av mina beten, och det blir ofta handsnidade oneoff beten, där målet är att få jobba/skapa fritt från sin konstnärliga sida och därmed utvecklas och ta fram nya unika beten hela tiden.
Oftast får betena färger/former från våra svenska fiskarter.
Hoppas vi ses på mässan 2022.

Betesbyggare från Vaxholm

Vi gör våra egna Jerkbaits, Glidebaits, Tail och Hybridbeten. Duncan Lures är handgjorda och specialbyggda. Vi skapar unika 3D-printade delar som vi bygger våra beten med. De släpps i små begränsade upplagor. Färgerna i varje serie kan variera något då varje bete byggs och målas förhand.

www.duncanlures.se

Vi syns på mässan!

Sportfiskemässan har precis som tidigare år lockat flera av branschens hetaste namn till Flugbindargatan!

Här kommer löpande presenteras de nya flugbindarna som kommer finnas på mässan våren 2022. Vi har varit noga med att se till att täcka upp de flesta olika flugtyper så det finns något att se för alla som är intresserade av flugbindning.

Vi på Sportfiskemässan tackar Flugbindargatans sponsorer: Sportfiskemässan, Flydressing/Vison, Flugbindning.com, Allt om Flugfiske och Antispinn AB  för att de möjliggör detta.

Niklas Dahlin

Jag har alltid fiskat men blev en fiskare först då jag fann flugfisket. Jag började binda flugor vintern 2005-2006, hade provat att fiska fluga tidigare på sommaren och tyckte det verkade kul. Var lite uttråkad och sprang på ett nybörjarkit på Vestlis i Borlänge, sen var det kört. Varje ledig sekund de första åren tillbringades vid mitt bindstäd. Jag upptäckte att det var en bra rekreation då jag under en tid hade det lite tungt med jobbet, jag upplevde ett lugn då jag band flugor, det liksom fick mig att släppa jobbet fullständigt. Det gick ganska fort för mig att bli hyfsad flugbindare mycket tack vare att jag fick kontakt med ett flertal riktigt duktiga flugbindare genom ett forum, Bazzflyfishing.com, det finns tyvärr inte längre kvar men jag kommer aldrig att glömma den enormt utvecklande tiden.

Mitt fiske är i stort sett uteslutande efter harr och öring och gärna norrut. Har fiskat en hel i Gimån vid Idsjöströmmen och Stavre. Tror på att flugfiske handlar om mer än att fånga fisk, det som främst fångat mig är vännerna och våra samtal kring brasan.

Då jag binder på mässor brukar jag i regel binda Catskill Style Dry flies eller North Countre flies, vilket är flugor som jag verkligen brinner för. Men på Sportfiskemässan 2015 kommer jag huvudsakligen demonstrera hur jag binder några andra av mina fiskefavoriter, givetvis kommer en och annan Catskill Klassiker och North Country fluga slinka mellan, detta då de faktiskt ingår i min flugask.

Jag har tidigare bundit på flera mässor och och olika tillställningar, både i och utanför Sverige, bland annat ”British Flyfair i England”, ”International Flytying Symposium” i USA och även tidigare på Sportfiskemässan.

Bor i Storvreta utanför Uppsala där jag de senaste 5 åren haft ett trevligt litet flugfiskeevent som jag kallat ”Från fluga till Antispinn”. Försöker även när jag få lite tid över hjälpa mina kamrater på Flugfiske i Norden en mycket rolig uppgift.

Vid städet –Niklas Dahlin mulhonken@bredband.net

Stefan Biehl

Passionerad flugfiskare sedan 12 års ålder och bundit flugor lika länge. Lever, äter och älskar flugfisket. Spenderar mycket tid med att prova flugorna på riktigt och där fiskas allt från gädda och havsöring till fjällfiske efter öring, röding och harr. Ett par resor till varmare breddgrader har det också blivit. Förra året var det öringfiske på Kolahalvön och nu till våren väntar Island.
Driver sedan ett år tillbaka egen flugbindningsbutik och lägger stor vikt vid att hitta material med hög kvalité till bra priser. Brinner för att göra flugbindningen tillgänglig för alla.
Min flugbindning präglas av flugor som ska fungera på riktigt och fånga fisk. Det tycker jag är minst lika viktigt som detaljerna vid bindstädet och jag provar gärna nya varianter som jag modifierar för mitt eget fiske. De senaste åren har mycket fokus legat på feta ledade streamers och även större torrflugor som gett bra utdelning på öringfisket.
Kom gärna förbi och snacka flugbindning, material och fiske!

Ilias karanzas

Jag har alltid haft en knepigt förhållande till flugfiske! Jag definierar mig som flugfiskare! Det är den jag är! Men att jag blev flugfiskare var av en ren slump! Jag har alltid fiskat, men dagen då jag var 14 år gammal och såg min granne prov kasta spön på gräsmattan var dagen som skulle förändra mitt liv! Några frågor senare så stod jag och lärde mig kasta! Jag fick till och med ett spö! Ett tungt åbäke i klass 8 från 70-talet, ett Abu Lapplandia med en Abu delta rulle! Jag landade mina första regnbågar på det spöt och en livslång passion var ett faktum.

Flugbindningen kom av sig själv, med tankar om att man skulle ”spara” pengar. Ja så är det verkligen inte! Men innan jag visste ordet av det så syntes min flugor i tidningar, jag skrev artiklar och gifte mig med en kvinna som är lika galen i flugfiske som jag är! Livet är bra konstigt ibland.

Joakim Höijer

Joacim Höijer 49, kommer här med ett erkännande. Jag har äntligen kommit ut ur garderoben. Efter att i princip hela mitt liv haft en oerhört stark längtan norrut så har jag nu kommit till en inte alltför smärtsam insikt, och vågar erkänna för mig själv och andra: -Jag är i själva verket en norrlänning född i en stockholmares kropp. Sverige söder om Stockholm är tämligen ointressant för mig. Det har gått så långt att jag till och med kan tycka att mygg och knott är riktigt mysigt.

Jag har fiskat sedan jag lärde mig gå vid runt ett års ålder. Flugfiske började jag med första halvan av 90-talet. Jag startade min flugfiskekarriär genom att gå en flugbindarkurs, innan jag ens hållit i ett flugspö. På grund av att faderskap, familjeliv och andra fritidsintressen så har både fiske och bindning gått i skov. De sista 6 åren har jag dock avvecklat alla onödiga störningsmoment(+ att sonen vuxit upp). Så dessa år kan man med fog säga att jag gått ”all in” i mitt liv med dunkrok.

Jag tycker själv att jag är en högst medioker flugfiskare men skaplig flugbindare. Eftersom huvudstaden där jag bor ligger rätt långt från anständiga vatten så har det blivit väldigt mycket tid vid städet för mig. Man sitter liksom på kammaren, binder flugor och drömmer sig norrut. Om jag hade bott norröver hade jag definitivt varit en avsevärt mycket bättre flugfiskare.

Mitt favoritfiske är med ett klass 4-spö i små till medelstora strömmar, och självklart med en torrfluga i tafsspetsen. Jag njuter allra mest när man efter många timmars testande hittar rätt fluga och en fisk stiger och hugger tag i flugan. För mig är det inte det viktigaste att få fisk i håven, utan för mig handlar det om är att lyckas överlista fisken. Och jag vågar inte knappt tänka tanken på kilopriset på den fisk jag fångar. Under mässan kommer jag övervägende binda smått och torrt

Kom gärna fram surra, jag bjuder gladeligen på små flugbindarknep.

Steve cooper

Steve Cooper kommer från Staffordshire i centrala England. Han har fiskat så länge han kan minnas och flugfiskat i 40 år. Favoritfisket för Steve är i stilla vatten efter främst Regnbåge och självklart med egenbundna torrflugor.

Steve driver en för oss flugbindarnärdar välkänd affär, Cookshill ”Fly Tying Materials”. Specialiserad på material av mycket hög kvalitet, hit vänder vi oss för att hela hela skinn av skog och sjöfågel. Han driver även en av Europas största flugfiskemässor, British Flyfair.

Mr Cooper gillar att binda alla typer av flugor men speciellt våtflugor, buzzers och torrflugor. På Sportfiskemässan kommer Steve binda våtflugor.

Paolo Ceccon

Mitt namn är Paolo Ceccon, är en passionerad 37-årig italiensk/svensk flugfiskare boendes i Göteborg med fru och vår 3-åriga son.

Till vardags arbetar jag som kock och jag är en lycklig ägare av en italiensk restaurang i Göteborg. Flugfiske är för mig en passion och jag höll i mitt första flugspö redan som 14 åring. Trots att jag har ett jobb som engagerar mig mycket, ser jag till att finna tid för fisket och flugbindningen.

Jag är medlem i Svensk Flugfiske Landslaget sedan 2017. Fått förmånen att deltaga i två Världsmästerskap, i Slovakien och Italien. 2019 i Juli kommer jag att delta i Europamästerskapen i Montenegro.

Jag binder mestadels nymfer, kläckare, våtflugor och streamers för tävlingfiske efter öring, harr och regnbåge. På mässan kommer jag att demonstrera några av mina tävlingsflugor, bland annat min favorit ”Perdigon”, ett effektivt spanskt mönster speciellt bra på harr och öring.

Vi syns på Sportfiskemässan!

Jan Edman

Janne Edman bor i Sollefteå och har bundit flugor i ca 40 år.

En riktigt duktig flugbindare med stor passion för amerikanska klassiska torrflugor främst de omtalade flugorna från Catskill området.

Han har bundit på Sportfiskemässan ett flertal gånger tidigare och flera av er känner säkert igen Jan från Lars-Åke Olssons filmer och böcker där Jan ofta har med sina flugor som rekvisita.

Janne kommer på mässan binda Catskill Torrflugor.

Välkomna!

Enrico Fantasia

Enrico fann flugfisket först på senare dagar. Han var tidigare fullt upptagen med att vara med och spela horn i Venice Orchestra. Efter att kommit på att något saknades honom slutade han sitt jobb i orkestern, gav sig på ett nytt kall, kock på egen restaurant i Venedig. Inte heller det passade Enrico, han flyttade till Irland och dårnu hittade han en tillvaro han trivdes med. Idag är han vinimportör och har tillsammans med sin kamrat en mysig liten vinbar i Dublin.

Flugfisket fann Enrico i samband med sin flytt till Irland. Han är en hängiven sjöfiskare, gärna med traditionella Irländska flugor. Enrico binder många typer av flugor, både kända mönster och en hel del experimenterande men det är de Irländska sjöflugorna som verkligen funnit en plats i vår Italienske väns hjärta, det är de flugorna han kommer att demonstrera på Sportfiskemässan.

grapecircusflies@gmail.com

Stefan Larsson

Sedan ett antal år bosatt i Älvdalen i norra Dalarna där jag, tillsammans med gode vännen Per, driver en flugfiskebutik och guideverksamhet, Älvdalens Fiskecenter. Jag skriver även artiklar om flugfiske och jag går ingenstans utan min kamera hängande över axeln.

Min stora passion i livet är att, med flugspöet i hand, vandra längs älvar, åar och bäckar. Jag är född och uppvuxen vid Österdalälven och jag har fiskat den älven och dess biflöden sen jag var barn.
Varje år, på hösten, brukar dock jag och mitt flugspö hamna i Montana, USA.
Det är torrflugefisket efter skygga öringar som upptar nästan all min tid vid vattnen, även om det slinker med en harr då och då.
Har flugfiskat på allvar i drygt 35 år och bundit flugor nästan lika länge.
Min flugbindning styrs helt av mitt fiske, då jag ämnar fiska med alla flugor jag binder. Strömmarnas dagsländor och nattsländor dominerar och det binds mer smått än stort.
Mitt hjärta har alltid tillhört öringarna och jag är involverad i en del restaureringsprojekt i några av mina hemmavatten. Jag är även ordförande i Dalälvens Fvo, som förvaltar en två mil lång sträcka av Österdalälven.

Andras Andersson

Är en flugfiskare och flugbindare med rötterna nära den norduppländska sjön Strömmaren där jag växte upp mer ute än inomhus. Numera bor jag mitt i centrala Uppsala med sambo och två underbara barn.

För mig började fisket tidigt med som för många andra abbormete och spinnfiske efter gädda. Vid ca 12 års ålder fick jag möjlighet att prova på flugfiske och flugbindning på den lokala fiskeklubben och det dröjde då inte länge innan jag upptäckte att flugfisket var min grej.

Alla lockas vi av olika saker när det gäller fiske, för vissa är det något nästan andligt. Det som lockar mig mest är ett väldigt aktivt flugfiske gärna riktat efter stor rovfisk med stora flugor som till exempel gädda eller grov öring. Torrflugefiske i snabba små strömmar med snabba öringar är något annat jag tycker är riktigt kul.

Jag binder sedan en tid flugor professionellt och inriktningen är flugor för rovfisk över hela världen i både söt och saltvatten..allt från öring på Nya Zealand till Bass och Musky i USA, den långa vägen.

På mässan kommer jag att visa hur jag binder några av mina favorit streamers och hjorthårsflugor.

Vi ses i Stockholm!

Johan Ivemyr

Jag är en inbiten flugfiskare och flugbindare som bor i Linghed/Dalarna men är ursprungligen från en liten bruksort i Västmanland. Under hela min uppväxt har jag fiskat mycket, dock inte alltid med fluga. Jag är 39 men började att flugfiska som 16 åring och då med ett glasfiberspö i handen, som min farfar köpt till mig. Jag fick även en låda med lite flugbindningsmaterial av honom vilket fick mitt intresse att bli ännu större. Att binda flugor lärde jag mig av min kompis pappa som då hade kurser i flugbindning. Han lärde mig att binda Montana, Black Martinez, Harörenymfer, Streaking Caddis, E12 och några användbara streamers. Mitt intresse för flugfiske och flugbindning avtog något under flera år, men under 2013 så började jag binda flugor och flugfiska allt mer och idag så fiskar jag och binder flugor så ofta jag hinner. Jag fokuserar idag på torrflugor gärna nattsländor, mina 2 absoluta favoriter är Elk Hair Caddis och en variant på en Nelson Parachute Caddis. Det händer att jag binder nymfer också för fiske i rinnande vatten. Jag anser mig själv vara ganska allsidig i mitt bindande och har en stor variation. Mina flugor riktar sig mest för Öring, Röding och Harr men även Regnbåge. Jag gillar att hitta på nya mönster med nya detaljer och känslan när man får fram en fluga som verkligen fungerar är obeskrivlig.

Hoppas att vi ses på Sportfiskemässan!

Ulf hagström

Ulf Hagström har fiskat gädda sen han kunde gå och de senaste 16 åren enbart med fluga. Hans ”hemmavatten” är Stockholms skärgård men nu mera reser han även runt i många andra vatten runt om i Sverige också, för att med sina alster jaga de stora gäddorna.

På Sportfiskemässan kommer Ulf att demonstrera både enklare gäddflugor på krok, mer avancerade ledade flugor samt flugor med så kallade wiggle tails.

Kom gärna förbi och prata gäddflugfiske och flugbindning!

Tim Woods

Tim upptäckte tidigt flugfisket, redan vid 7 års ålder. Trots sin tidiga debut har Tim inte bundit flugor speciellt länge, men trots det har han flera fina meriter inom flugbindning, vunnit tävlingar i tex Fly Dressers Guild och Fly Fishing and Flytying.

Hans passion ligger i mindre flugor för smygfiske, torrt såväl som vått.

Medlem av Partridge of Redditch Pro Team. Bundit på mässor som British Fly Fair och Irish Fly fair.

Välkomna!

Melanie Figuera

Fiske har alltid varit en del av Melanies liv, och under de senare åren har det blivit mer av en livsstil än bara en hobby.

Född och uppvuxen på Småländska höglandet, med all vår böleskog och många sjöar lärde hennes far henne tidigt att fiska efter gädda, gös och abborre.

Det var först 2016 som hon fann flugfisket, och det förändrade allt. Idag kan hon inte föreställa ett liv utan det. Det hon tycker allra mest om är jakten efter öring, gärna i små snabba vatten, det är vid dom mindre åarna och älvarna som Melanie känner sig som mest hemma.

Flugfisket är så mycket mer än bara fiske för henne. Melanie älskar upptäcka nya spännande platser i världen och möta intressanta människor som delar samma intresse och kärlek för naturen.

2020 blir hennes första år då hon deltar på Sportfiskemässan och hon kommer att binda mindre streamers/baitfish och hennes egna Chickadee Zonkers.

Ni kan även hitta Melanie på Instagram och Facebook, Monkey Fly Fishing, där delar hon med sig av sina fiskeäventyr och visar upp de flugor hon binder.

Väkomna!

John Williams

John Williams bor i Brecon Beacons, Wales. En riktig veteran, bundit flugor i över 35 år.

Han är en vad man kan kalla en mångsidig flugbindare, hanterar de flesta genrer som finns. Passionen är dock traditionella Welch Llyns, flugor för sjöfiske. Han gillar att kombinera traditionsenliga tekniker och material med moderna dito.

Detta blir John´s andra runda på Sportfiskemässans flugbindargata, han hälsar att han ser fram emot att återse den svenska publiken.

Välkomna!

Fabio Federighi

Fabio Federighi är 52 år gammal, från Italien, bor där i Florence i härliga Toscana området.

Fiske är hans stora passion från tidig barndom, vid 17 års ålder upptäckte Fabio flugfisket och dess magiska värld. Hans passion för flugfisket har tagit honom runt stora delar av vår värld, fiskandes efter Öring, harr, havsöring och lax. Fabio fiskar även saltvatten, gärna från stranden efter Blue fish, Havsabborre eller andra predatorfiskar.

Flugbindningen fann han ganska snart efter att funnit flugfisket, binder gärna egna kreationer, gillar att expremintera och se var det leder honom. Fabio har tillsammans med sin kamrat Gianluca Nocentini, skrivit boken ”Manual of modern fly tyer of Artificial flies”. Han skriver vidare i Italienska fiskemagasinet ”Mosca & Spinning” samt flera andra flugfiskerelaterade magasin runt om i Europa. Tillsammans med Federico Renzi organiserar Fabio även flugbindardelen på Italiens största fiskemässa, Vicenza Pescare Show. Fabio är Pro team medlem i flera välkända varumärken inom flugbindningsvärlden Partridge of Redditch, Deer Creek och Swiss CDC.

Han har bundit på flera mässor runt om i Europa och USA, Han har även tidigare bundit i Sverige då på Flugfiskemässan i Älvsjö.

Flugfiske för Fabio är som sagt hans livpassion, en hälsosam aktivitet som gett honom massor av minnesvärda upplevelser runt om i världen och därmed lärt sig uppskatta och respektera naturen. Vidare har han på sina resor mött människor som växt till att bli vänner för livet. Flugbindningen har gett Fabio möjligheten att få skapa, att få göra något som ger honom möjlighet att möta fisken på dess egna villkor som han tolkar den. Han anser att flugbindning är terapeutiskt samtidigt som att det ger honom ett djup i hans passion. Fabio önskar att alla skulle få chansen att möta flugfisket och ge dem vad han själv fått uppleva.

Fabio låter hälsa att han ser fram emot att åter möta den svenska publiken och kommer på Sportfiskemässan demonstrera öring och harrflugor.

Jo Stephenson

Jo kommer från en liten by på landsbyggde i Suffolk. Där bor hon med sin man och deras två labradorer. Jo introducerades i flugfisket vid 17 års ålder och efter att ha fångat sin först gädda var hon fast. Flugbindningen upptäckte hon vid ett besök i en fiskebutik på Nya Zeeland.

Jo har haft förmånen att genom sitt flugfiske fått se många fantastiska platser runt om i världen. För ett par år sedan lyckades hon bra i en fisketävling som BBC producerae, lyckade ta sig ända till semifinal. Den mesta tiden av sitt fiske sker från hennes kajak i vatten nära hennes hem, där hon och hennes man tar sig an guidningar. Sommartid reser de till Norge för att ta hand om en lodge med laxfiske.

Något Jo brinner för är att engagera sig i att få fler kvinnor att finna fiske samt bevarandet av våra fiskevatten.

Flugbindning är en stor viktig del av hennes liv och hon försöker klämma in så mycket som möjligt av det i hennes välfyllda kalender. Hon binder på hemmaplan mestadels predatorflugor, men då hon arbetar på lodgen i Norge blir det mest flugor för lac och havsöring.

Detta är Jo´s första Sportfiskemässa men hon är frekvent deltagare på mässor runt om i England. Missa inte att se Jo in action, hon är en mycket duktig flugbindare.

Välkommen till Betesbyggargatan och snacka fiske och beten med oss!

Fabio Gasperoni

Fabio Gasperoni kommer från Terni Umbria i Italien. Han är 36 år gammal och fann flugfisket i 18 års åldern. Allt började med en bok om flugfiske som Fabio fick av en kusin, han fastande direkt för flugbindningen. Fabio är en väldigt allsidig flugbindare, binder allt från nymfer till streamers, från harrflugor till Saltvatten och gäddflugor.

Fabio har bundit på flera mässor i sitt hemland och övriga europa. Detta blir hans första mässa i Norden. Fabio ser fram emot at möta sina nordligare flugfiskebröder och på mässan kommer vi få se honom binda flugor för predatorfiske,

Vi sysn på mässan!

Skuli kristinsson

Skúli Kristinsson kommer från Island, bor på den vackra landsbygden ungefär en timma från huvudstaden Reykjavik. Där driver han tillsammans med sin fru ett litet värdshus, Sel Guesthouse (finns på Facebook med under samma namn), med inriktning inom fiske. Inom räckhåll finns förstklassigt fiske efter öring, lax och Röding, i såväl strömmande som still vatten. De har till och med en egen privat sträcka i Brúará älven.

Skúli är en veteran och välkänd figur inom flugfisket, fann flugfisket och flugbindningen redan 1979. Till en början mest fiske i stilla vatten efter öring, men även med inslag av laxfiske. 1988 fick Skúli jobb som riverkeeper i Elliðarár älven, en älv som sträcker sig rakt genom centrala Reykjavik. Sedan denna tid har hela hans liv kretsat kring fisket, allt från guidning och proffesionel flugbindare till vampmanager och nu till att driva sin egen verksamhet.

Skúli kommer på Sportfiskemässan visa er hans favorit tubflugor och småflugor för laxfisket.

rubrik

Här nedan presenteras bloggare, Youtubare mfl som bla skriver och filmar för Sportfiskemässan, några utav dem kan du träffa på plats på mässan 2022

Välkommen!

Pike Father

Godmiddag, Klas Skoglund var och är namnet – mitt alterego till namn är ThePikeFather. Jag har en liten blogg och Facebooksida där jag skriver om allt möjligt som har anknytning till fiske, men med en rätt tydlig gäddunderton på det hela.

Fiskar överallt i landet, i hav, åar som sjöar, men alltid med gäddbeten på tafsen.

Har min bas i centrala Stockholm, men även i närförort till Stockholm.

Spinn och haspelfiskar med jerk, jig, gäddspinnare, wobblers, ytbeten och så vidare.Ser mig själv som en glad amatör, som ständigt lär mig nytt av alla runt omkring mig, och som gärna delar med mig av dessa små kunskaper på min blogg, för de som är intresserade och vill läsa.

Är som många andra insnöad på gäddfisketillbehör av alla dess slag, kanske främst av beten men självklart även den ständiga jakten efter det gröna guldet.

Kärlek – Glädje – Respekt

Hemsida

Fiskarfuralle

Vi är tre glada fiskare som fiskar i Stockholmsområdet och delar en stor passion – spinnfiske efter gädda.

Vi har fiskat ihop hyfsat mycket och resultaten blir bättre och bättre. Vi delar också en annan viktig sak – förståelsen att det är viktigt att ha skoj, riktigt skoj när man fiskar.

Våra hemmavatten är Värtan, Furusund & Mälaren och en och annan guidad tur för att ständigt lära oss mer av de bästa.

www.fiskefuralle.se

Fiskesyndrom

Anders Perols heter jag och bloggar som Fiskesyndrom hos FishEco. Under mässan hittar ni mig på Blogggatan (när jag inte dreglar över kreationerna på Betesbyggargatan…). Det ska bli oerhört roligt att snacka gäddfiske med er bloggläsare och andra likasinnade gäddnördar.

Så kom och hälsa på!

Fiskefamiljen

Bring your family fishing they said….it will be fun they said.

Här har ni en familj där vi alla fiskar på sitt eget vis. Bloggen är ny men fiskeintresset är sen egna barnsben som vi nu vill föra vidare till nya generationer.

På bloggen kommer ni få ta del av våra fiskeresor, letandet efter orörda skogssjöar, jagandet i vassen, olika recensioner och allt annat kaos som kommer till när en hel familj ska ut och fiska.

Se till att följa oss på våran kommande sida Fiskefamiljen.se som är under uppbyggnad.

Ni hittar oss även på Facebook under Fiskefamiljen eller Fiskefamiljen.se på Instagram.

Skitfiske //Fiskefamiljen

Gälgreppet

Jag heter Peter Svensson och driver flugfiskebloggen Gälgreppet (Flugfiskebloggen med drag i). Jag bor i södra Kalmar Län, naturligt blir det att jag fiskar i Kalmarsund men eftersom jag bara har några mil till Blekinge fiskar jag mycket även där. Gäddfisket står i fokus när jag fiskar på hemmaplan, de senaste åren har gäddflugfisket tagit allt mer plats i mitt fiske. Lite då och då fiskar jag även spinnfiske.

När jag inte fiskar gädda åker jag gärna till något put and takevatten för lite regnbågsfiske. Varje år försöker jag komma i väg någon vecka till södra fjällen för att fiska bäcköring och harr eller varför inte någon fiskeresa utomlands. Flugbindning har i det närmaste blivit en passion för mig.

Jag startade bloggen eftersom jag samlat på mig en mängd foto från fisketurer genom åren och tänkte att jag måste göra något av dessa minnen och att fler borde få ta del av mina upplevelser. Att börja blogga blev naturligt och lite som att skriva fiskedagbok med bilder och text. Jag är även kassör i Torsåsbygdens sportfiskeklubb där vi bland annat driver en gäddfabrik och arrangerar en gäddfestival årligen.

Jag bloggar via Fishecos portal, där kan du följa mina fiskeeskapader både i skrift, bild och videoform. Gälgreppet finns även på Facebook, Instagram och Youtube (Gälgreppetfiskeblogg)

Peter Svensson

http://www.fisheco.se/blogg/galgreppet/

/Tight Lines

Swedish anglers

På Sportfiskemässan 2019 kommer ni hitta Swedish Anglers på Metetorget.

Vi som driver Swedish Anglers är Christian Ottosson och Tommi ”Tomba” Meriläinen.

Alla vet kanske inte vad vi pysslar med så här kommer en kort presentation.

Swedish Anglers är Sveriges största mete-community skapat av metare, för metare.

På hemsidan hittar man intressanta artiklar, intervjuer med sportfiskeprofiler, gästinlägg, recensioner av produkter och mycket, mycket mer!

Utöver hemsidan administrerar vi även en Facebook grupp där fokuset självklart är mete!

Här snackas det mete i mängder. Så är man intresserad eller nyfiken på metet så är det ett perfekt tillfälle att gå med i gruppen -> https://www.facebook.com/groups/SwedishAnglers/

Vi ser fram emot att få snacka mete, sportfiske, kaffedrickande och ja allmänt trevligt tjat med besökare, nyfikna utställare och likasinnade på Metetorget.

Tills vi ses på mässan så kan ni läsa bra, roliga och intressanta artiklar på hemsidan.

https://swedishanglers.wordpress.com/

Sportfiskeakademin

Vi älskar sportfiske!

Vi älskar sportfiske så mycket att det mesta i våra liv handlar om fiske på ett eller annat sätt. Vi som gör Sportfiskebloggen är en gymnasieklass som går första året på SportfiskeAkademin.

På bloggen publicerar vi instruktionsfilmer, fiskerapporter intervjuer med sportfiskeprofiler och mycket annat.

Läs mer här: https://goo.gl/k3Xfd4

Vi syns på mässan!

Uppsala Pike brigade

Jag heter Pathric Eriksson och är en 46-årig, gift, trebarnsfar och gäddfantast. Ursprungligen uppvuxen i den sörmländska staden Katrineholm och fiskefostrad vid sjön Tisnaren.
Bor sedan 20 år tillbaka i Uppsala och mitt intresse för gäddan och gäddfisket har sedan länge övergått till en besatthet.
Mitt eget fiske har utvecklats mycket de senaste åren då jag har förmånen att få fiska med team Stoner Lures.
Jag är också en av initiativtagarna till Gäddsällskapet Uppsala Pike Brigade.
I mitt skrivande blandar jag texter om fiskets olika våndor och glädjestunder med fångstrapporter och intervjuer med olika fiskeprofiler och betestillverkare. Texterna publiceras på Gäddsällskapet Uppsala Pike Brigades Facebooksida, där du även hittar andra skribenter.

www.facebook.com/uppsalapikebrigade

Breamtime

På www.breamtime.com läggs ut undervattensfilmer som visar vad som händer när jag metar brax(en). Jag testar beten, feeders, mäsk, tafslängder, upplägg och allt som kan vara intressant att se hur det verkligen fungerar. Alltså att verkligen se, inte bara gissa vad som händer där nere. Men sidan innehåller också mycket annat som handlar om brax och braxfiske…

Ses på mässan- jag kommer att finnas på Metetorget 2018!

Hallå, Vi som driver sida/bloggen raintroutfly.com heter Robin Andersson och Oscar Mårtensson. Bosatta i hjärtat av Skåne och brinner för allt som har med flugfiske att göra. Vi är med i Guidelines ”Junior Power Team” och jobbar för att fler ska få upp ögonen och intressera sig för flugfisket. Vi lägger stor vikt vid att den yngre generationen ska intressera sig, inte bara för branschens tillväxt utan även för, samhället och naturens bevarande. Vårt mål är att kunna inspirera alla såväl erfarna som nybörjare genom kontinuerliga uppdateringar, bra bilder och intressanta texter med varierande innehåll. Det är inte bara fisket vi brinner för utan även flugbindandet och fotograferandet. Vi vill ge dig som läsare en komplett kompott av allt som hör flugfisket till och förmedla de känslor vi får på bästa sätt.

För att läsa och se mer av oss, så är ni välkomna att besöka www.raintroutfly.com (längst till höger i menyn finner ni vår blogg)

Lycka är när man känner det hårda hugget och ser spöt böja sig vid mothugget. Därför är fiske så himla roligt och man vill bara ha mer! Ja just det, mitt namn är Adrian Lundberg, är 12 år och är galen i fiske. När jag var 6 år tog jag min första gädda och sedan dess är det vad jag gör! Fiskar gädda!! 2009 startade jag och pappa bloggen AdriansFiske där vi skriver om våra fiskeupplevelser och hur vi fiskar. Testar nya metoder och testar olika sätt att fiska gädda på. 2013 började vi samarbeta/blogga med ABU Garcia som gjort vårt fiske ännu roligare och gett oss flera nya duktiga kompisar i Team ABU.

Det viktiga med fiske för mig är att ha roligt och att lära mig mer och bli bättre! Det delar jag gärna med mig av! Jag kommer vara på mässan och jag hoppas att ni kommer så ses vi och kan prata lite, så kom dit!!! 

ABU Blogg: http://www.eu.purefishing.com/blogs/sv/adrian-lundberg/

Hemsida

Facebook

Hej på er vänner, jag heter Eric Hansen och driver sidan Piscatus sedan många år, mitt fiske är mestadels jigg&spinnfiske av olika slag med inriktning på abborre och gös. Jag pysslar även med lite båtfixeri och gillar att skapa saker själv när det gäller fiske, jag köpte en Alumacraft Fisherman 145 CS ihop med min systerson i höstas och den kommer det att bli många trevliga fisketurer med 2013.

Läs mer på www.piscatusfishing.se

Baitbox

Vi som driver baitbox.se är jag Andreas Jonsson (till höger på bilden) samt Simon Ekdahl (till vänster på bilden). Vi fiskar året om, under vintern är det mycket ismete efter tjocka gäddflickor samt något rödingspass då och då. På sommaren är vi ständigt på jakt efter öring/röding i diverse fjällområden. Vi går gärna någon extra timme för att få komma till vatten där vi kan få vara helt för oss själva & vi har alltid med oss varsin överpackad ryggsäck .

Via våran hemsida delar vi med oss av våra resor genom bild, text men framförallt i form av film. I filmerna försöker vi visa helheten av fisket, att vara ute och fiska är så mycket mer än att bara få fisk. Dessutom bjuder vi på oss själva och förhoppningsvis framkallar våra filmer ett och annat skratt.

Oss hittar ni på följande ställen
Hemsida
Facebook
YouTube
info@baitbox.se

flugfiskaren i småland

Mitt namn är Andreas Olsson och driver bloggen Flugfiskaren i Småland som numera finns på fishecos hemsida.

Jag är en tvåbarns-far som brinner för flugfisket och framförallt gäddflugfiske är något som ligger mig varmt om hjärtat. När jag inte jagar gädda så fiskar jag gärna öring och regnbåge.

På min sida får man följa med på mina fiskeäventyr och det blir också en hel del flugbindning, både i bild och video-form.

Mitt fiske sker framförallt i Kalmarsund, men åker gärna runt och testa nya vatten och då alltid med flugspö i handen. Jag är också ordförande och grundare till sportfiskeföreningen Torsåsbygdens Sportfiskeklubb. Vi har bl a en egen gäddfabrik och en egen gäddfestival som heter Bergkvara Gäddfestival.

Ni kan hitta min sida på Fishecos portal. Jag finns också på flera andra sociala medier som instagram (flugfiskarenismaland) och Facebook.

Tight Lines!

Flugfiskaren i Småland

www.fisheco.se/blogg/flugfiskaren

Walk the line

Jag som skriver denna blogg heter Daniel Demeter och bor med min underbara och för det mesta förstående fru och dotter i Staffanstorp utanför Malmö. Walk the Line skapades 2010 då jag bestämde mig för att lägga all den tid jag spenderade med realtidsstrategispel på nätet på något mer kreativt, jag tog upp mitt gamla fiskeintresse och började blogga om det. Mina första minnen av fiske sträcker sig tillbaka till 3-4 års åldern när jag var ute med min far och farbror i en liten eka på Tunbyholmssjön. Vi metade med små rödvita bullflöten och degkulor, om vi fick något minns jag inte då jag mest satt och spanade efter de ålar som min farbror sagt skulle finnas i sjön. Efter detta var fiske mitt största intresse och jag plågade min far på våra campingsemestrar med evigt tjat om vi inte skulle stanna och fiska snart. Nu har jag som sagt tagit upp fisket igen och idag är det mest fokus på karpfiske men jag försöker ändå prova på fiske efter de flesta arter om tillfälle bjuds!

http://walktheline.boplatsen.se

Betesboxen

Skånsk, 2 meters, 71: a, bosatt i Staffanstorp. Drog upp första gäddan när jag var 7 år. Sen dess har jag strävat efter att försöka tänka som fisken. Fiskar och arbetar lösningsfokuserat. Försöker lämna avtryck efter mig, sitter aldrig still, kavlar gärna upp ärmarna, gör skillnad. Jag fiskar brett, beroende på årstider och väderförhållande och vill hela tiden utvecklas som fiskare och bloggare. Favoriterna är alla former av gösfiske (särskilt vertikalfisket), frilinemete efter karp och multe, havsöringsfiske längs de skånska kusterna samt korta och intensiva endagars karppass.

Mer om mig och mina erfarenheter finns på:
http://betesboxen.blogspot.se/?m=0

NEWBRIDGE FISHING TEAM

Hej, Marcus Jansson heter jag som driver fisketeamet och bloggen ”Newbridge Fishing Team” sedan 2004. Jag har alltid varit intresserad av fisket, började i tidig ålder och intresset bara växer för varje år.  Jag driver ett fisketeam med 13st medlemmar som deltar i flertalet tävlingar runt om i Sverige. Vi fiskar efter flera olika arter med olika metoder vilket gör att vi är ett brett team med många kunskaper som vi gärna delar med oss till varandra.

Skitfiske!

Hemsida: http://www.nfteam.se

FLICKSLÄNDAN

Therese Lundin, 27 år, bosatt i ett hus på landet en bit utanför Piteå i Norrbotten.

Min stora passion i livet är torrflugefisket efter harr, öring och röding. Jag upptäckte flugfiskets underbara värld för ungefär åtta år sedan och från första kastet var jag helt fast.

Flugfisket är en oöverträffad helhetsupplevelse som verkligen rymmer allt som får mig att må bra. Öringvak, vackra fjällvyer och spänningen i att lägga ut en torrfluga och vänta på hugg är oslagbar, – det är som poesi för själen.

När jag inte fiskar så skriver jag gärna, och driver sedan början av 2012 fiskebloggen ”Flicksländan”. Där delar jag med mig av mina fiskeäventyr, fotografier och inte minst en hel del ord om min stora kärlek till naturen.

Jag är på Sportfiskemässan i Fjällornas monter och det är verkligen en positiv upplevelse, där jag får möjligheten att både vidga mina vyer fiskemässigt och finna vänner för livet.

Jag hoppas att vi ses på mässan 2018!

“Fly high and aim for the stars”

www.fisheco.se/blogg/flickslandan

SUSSISSYMFONI

Här har ni Sussi Stridh, som bloggar under namnet SussisSymfoni.

Startade min första fiskeblogg 2007 men det har hänt massor sedan dess.

Det är tack vare Sportfiskemässan jag fått kontakt med många trevliga fiskevänner, utan mässan och utan dem hade jag inte varit där jag är idag. Just nu storsatsar jag på flugfiske efter gädda, den numera största passionen inom flugfisket för min del.

http://www.fisheco.se/blogg/sussissymfoni

FISKEROFFE

Tidsmiljonär som fiskar en gång i veckan minst! Mest fluga men är inte främmande för annat fiske.

Åker runt i mellansverige och försöker testa nya platser att fiska på som jag skriver om på bloggen och ger mitt omdöme! Tar även någon avstickare norröver och till Norge emellanåt.

Läs mer på fiskeroffe.wordpress.com

Vi har flera duktiga hantverkare som gör sina genuina verk och visar upp på mässan!

Bland annat Ulf Lövdahl med sina splitcanespön, Fiskekonservator Lubbe och Bosse Wessman som visar upp sina fantastiska fiskeavgjutningar, Lasse Andersson med sina alltid lika populära flugfiskeaskar, Stockholms knivförening med vackra knivar, Hilditch wooddesign med byråer för dina flugor och beten, Art Merch med vackra lädersmycken och tillbehör mfl.

Fiskekonservator Lubbe

Fiskkonservering är en delikat konstform som kräver rätt kunskap, verktyg och material. Lubbe Pytel arbetar som fiskkonservator på heltid, med sin amerikanska utbildning på området täcker han skinnmontage och avgjutningar med tävlingsmerieter från både SM och VM.

Lubbe expanderar även inom Catch & Release montage i form av alla sorters fiskreproduktioner samt försäljning av reptilreproduktioner och museumkvalitéts avgjutningar av osteologiska föremål.

Välkommen att ta del av detta spännande hantverk på årets Sportfiskemässa!

Lubbe är även fiskefilm-skapare och har bl a vunnit Fiskejournalens filmtävling. För ett smakprov, gå in på www.youtube.com/fiskkonservator

Lasses flugaskar

Vackra handsnidade flugaskar i olika storlekar – perfekt att förvara dina flugor i, eller varför inte ge bort detta gedigna hantverk som en present – varmt välkommen att komma till min monter på Sportfiskemässan 2018

Ulf Löfdal – Splitcanespön

Ända sedan sportfiskare började använda spö har de sökt det perfekta spömaterialet. I mina bambuspön försöker jag samla all den erfarenhet och kunskap som generationers spöbyggare funnit i sitt sökande efter det bästa i material och design.

Under de 27 år som jag varit verksam inom bambubyggnad har jag kommit till insikt att ett bambuspö, är mer än ett fint fiske och kastredskap – det representerar hela vårt flugfiskearv, hängivenheten till hantverk, skönheten i design och utveckling av naturmaterial.

ulf@bamboorods.se

www.bamboorods.se

Håvar.se

Ulrik´s fantastiska håvar är var för sig ett unikt hantverk. Håvarna som han lägger sina magiska hantverkarhänder på ska passa till det fiske som vi gillar allra bäst, därav ser Ulrik gärna att hans kunder talar om vad de önskar av sin håv, dessa håvar är de som han känner mest för.

Missa ínte ett beök hos Ulrik.. Håvleverantör

www.håvar.se

Bosses fisk

Bosses fisk

Jag har gjort modeller och avgjutningar av fisk i över 20 år. Det började som en hobby, men på senare år har jag även gjort olika montage på uppdrag. Fisketrofeer är vanligast men det har också blivit uppdrag åt museer och andra instistutioner- det häftigaste hittills är sillkungen och en groda (ursäkta vitsen, ej avsiktlig) som nu finns på ett museum i Bolivia.
Jag har också hunnit med ett antal tävlingar – 2012 fick jag titeln ”Best in ”World” på World Taxidermy Championships i Salzburg, Österrike. ”Best of Europe” -titeln, som delas ut vid European Taxidermy Championships, har jag vunnit 2 gånger, 2014 i Longarone, Italien, och nu senast 2015 i Uleåborg, Finland.

På mässan visar jag upp en del av vad jag gjort.

www.bossesfisk.se

http://bossesfisk.blogspot.com

För tredje året på Sportfiskemässan – ISFISKETORGET

På Isfisketorget hittar du vinterns coolaste isfiskeprylar.

Kom och mys runt i vår vintervärld, testa säsongens kyligaste isfiskenyheter och ta chansen att klämma, känna och få goda råd. Vi bjuder både på aktiviteter och flera tävlingar med finfina priser. Här finns något för alla oavsett ålder.

Hjärtligt välkomna och Stay Frosty!

Nytt decennium och nytt Metetorg, men med samma inställning som tidigare år, 100% mete!
Vi har återigen satt ihop ett metetorg med bredd, oavsett om du gillar predator, karp eller specimenmete, här finns det något för alla!
Du som besökare kommer att kunna se och känna på de senaste prylarna, prata med kunniga utställare och ställa vilka frågor du vill.

På torget finns alla prylar man behöver. Allt från krokar, sänken, flöten, larm och mäsk. Det finns även de senaste spöna, linor, rullar, väskor och massor därtill!

Vi kommer även att tipsa om god fiskhantering och vilka prylar man kan tänkas behöva för att skydda sin fångst, från de minsta mörtarna till stora karpar och gäddor.
Som alltid visas det upp hur man knyter riggar, och som grädde på moset så visas det även undervattensfilmer på hur riggarna fungerar i verkligheten.

Sist men inte minst så kan vi erbjuda ett unikt tillfälle att prata mäskning och beten med några av Sveriges ledande metare med stort kunnande ända ner till partikelnivå.

Välkommen till Metetorget!

Swedish anglers
Breamtime

Breamtime

Andreas Liljegren som driver youtubekanalen Breamtime kommer vara på metetorget och visa upp sina undervattensfilmer om vad som händer när han metar brax(en).
Han testar beten, feeders, mäsk, tafslängder och allt som kan vara intressant att se hur det verkligen fungerar. Alltså att verkligen se, inte bara gissa vad som händer där nere. Förutom en hel del brax så simmar också en och annan gädda, mört och sutare förbi. Vissa av dom fastnar på kroken, andra inte…

Så kom förbi Andreas på Metetorget och kolla in hans filmer, snacka undervattensfilmning, braxmete och mycket mer. Du kommer även ha chansen att vinna din egna undervattenskamera hos Andreas, så ännu en orsak att besöka Metetorget!

Fiskekompaniet

Fiskekompaniet

Ett nytt ansikte på Metetorget! I år kommer Fiskekompaniet finnas på plats och de står för utbudet till predatormetaren och karpfiskaren. Men självklart har de även andra meteprylar att visa upp. Här har du som besökare möjlighet att ställa frågor till riktigt duktiga metare och få hjälp vilka prylar du kan tänkas behöva om du till exempel vill börja med predatormete.

Här kommer det helt enkelt finnas prylar och kunskap för både nybörjaren och den rutinerade!

Swedish Anglers

Nordens största digitala metecommunity komplett med artiklar, intervjuer, poddar och nyheter för metaren. Christian Ottosson och Tommi “Tomba” Meriläinen kommer att finnas på torget och snacka mete, men även försöka guida dig som besökare att hitta rätt på torget. Vi kommer också snacka om vår nya specimentävling, SpecimenTian! Utöver det så kommer vi visa upp vår plattform ha med oss lite merchandise och självklart bjuder vi på kaffe!

Vi kommer också med hjälp av Darts kroksortiment och tillbehör visa lite olika riggar och tips till olika metesituationer för den som vill det. Samt ha en del väskor m.m. från Drennan på plats.

Swedbait

Vicktor Hallensjö och Michael Zentio är återigen på plats och kommer visa Swedbaits fina produkter som förutom mäsk och boosters även innefattar spön, linor, rullar, sänken, feeders m.m. Något som många inte förknippat namnet Swedbait med, men som gjorde stor succé under förra mässan.

I år är grabbarna laddade med nya heta prylar från bland annat MVDE och Maver att visa upp för dig som besökare. Självklart delar de även med sig av tips och trix för ditt mete!

Utrustning visas på mässan

För elfte året i rad kör vi vår prestigefyllda kasttävling och som vanligt sker den i samarbete med Sportfiskemässan som i år går av stapeln på Stockholmsmässan fredag-söndag 18-20 mars. Vi har tre grenar och för enkelhetens skull kör vi en tävling per mässdag.

På fredag börjar vi med Edge One Shot Competition.

Tävlingen går ut på att man får ett försök att lyfta linan från golvet och sen kasta så långt man kan. Man får alltså endast lyfta linan och måste sen kasta ut den direkt. Varje kvalande deltagare har endast ett försök. På eftermiddagen är det final för de tio som kvalificerat sig. Ettan till trean får en snygg på pokal samt fritt inträde till nästa års mässa.

Edge One Shot Competition

Kval: Fredag 09:00-10:30

Final: Fredag 15:00-15:30

På fredag börjar vi med Edge One Shot Competition.

Tävlingen går ut på att man får ett försök att lyfta linan från golvet och sen kasta så långt man kan. Man får alltså endast lyfta linan och måste sen kasta ut den direkt. Varje kvalande deltagare har endast ett försök. På eftermiddagen är det final för de tio som kvalificerat sig. Ettan till trean får en snygg på pokal samt fritt inträde till nästa års mässa.

Läs mer om och diskutera tävlingen i vårt forum på Edge

Edge Switchcast Competition

Kval: Lördag 09:00-10:30

Final: Lördag 14:00-14:40

På lördagen kör vi vår stora succé, Edge Switchcast Competition.

Reglerna är samma som de varit de sista åren och varje kvalande har två minuter på sig att försöka komma så långt som möjligt med ett underhandskast ankrat i en vattenspegel. Samtliga tio finalister kvalar via mässgolvet under förmiddagen och sen är det final under eftermiddagen. Ettan till trean får en snygg på pokal samt fritt inträde till nästa års mässa.

Läs mer om och diskutera tävlingen i vårt forum på Edge

Edge Trout Distance Competition

Kval: Söndag 10:00-11:30

Final: Söndag 13:50-14:30

På söndagen har vi vår överhandstävling i mer klassisk tappning, Edge Trout Distance Competition.

Varje kvalande kastare får två minuter på sig att leverera ett så långt överhandskast som möjligt. Kval sker på förmiddagen på mässan. Under eftermiddagen kör vi final för de tio finalisterna.

Ettan till trean får en snygg på pokal samt fritt inträde till nästa års mässa.

Läs mer om och diskutera tävlingen i vårt forum på Edge

Kastbana
Prova att kasta på banan
Kastbanan sportfiskemässan

Övrigt:

Alla deltagare tävlar med en gemensam utrustning tillhandahållen av tävlingsledningen. Detta gäller för samtliga tävlingar.

OBS! – Speciellt erbjudande för internationella kastare:

Reser man till mässan från ett land utanför Sverige så bjuder Sportfiskemässan på inträdet för den som vill delta och kvala i tävlingarna.

Vi riktar ett stort tack till alla våra samarbetspartners och alla fantastiskt duktiga deltagare som gör tävlingen möjlig att genomföra.

Hoppas vi syns på mässgolvet!

FFI logga

FFI finns i monter C 08:44 och representeras av flugkastare och instruktörer som håller världsklass som delar med sig av sina kunskaper. Varje dag kommer det även att hållas flera workshops i montern. Vem som helst får delta det är bara att komma dit. Ta tillfället i akt att få gratis kastinstruktioner av ett proffs.Hålltider för workshops kommer även att finnas anslagna vid montern.

Silja

Workshop: Tips att förbättra presentationen av flugan.
Tid: Fre 18/3 kl 12:30 samt Lör 19/3 kl 14:30
Beskrivning:
Att få flugan att landa på exakt rätt plats vid varje kast finns det tävlingar att mäta sin förmåga i, men vad har man för fördel av sådana kunskaper vid praktiskt flugfiske? Om du ärligt tänker igenom hur stor andel av dina presentationer av flugan som landar på exakt rätt sätt och exakt där du tänkt dig, så kanske du inser att du är som de flesta av oss flugfiskare, dvs helt normal och missar ganska ofta. Har det någon betydelse då? Inte säger en del och absolut säger andra. Alla som fiskat på skygg fisk där första kastet måste vara perfekt för att inte skrämma fisken och spoliera tillfället, håller nog med att om de ökade kunskapen att kunna utföra en perfekt presentation, skulle öka antal fångster.
Lasse Karlsson är certifierad i högsta graden inom både tvåhands och enhands och är Casting Board of Governor Emeritus inom FFI. Förutom det har Lasse Karlsson tagit VM Brons i grenen precision.
Kom och lyssna! Tips från en av de skickligaste i världen.

 
Thomas-Berggren

Workshop: Praktiska tips om hur man anpassar och justerar sin kastteknik till olika flugfiskeutrustningar.
Tid: Fre 18/3 kl 11:00 samt Lör 19/3 kl 14:30
Beskrivning:
Varför känner vissa flugfiskare att den lina kompisen rekommenderat inte funkar så bra trots att båda har exakt samma modell av spö? Det borde ju kännas lika och dessutom när man kan läsa att den linan är perfekt matchad till spöt. Varför är det så? Vad gör de duktiga kastarna annorlunda, varför kan dom kasta bra med vilket spö som helst i kombination med vilken lina som helst? I den här workshopen kommer Ni att få en djupare förståelse om fluglinor, spön och kastteknik. Här får ni nycklarna till de Ni behöver för att själva kunna kasta ännu bättre oavsett vilken utrustning ni använder. En kunskap som öppnar fler möjligheter till ett lyckat flugfiske. Thomas Berggren är också certifierad i högsta graden inom både tvåhands och enhands och har under många år arbetat med produktutveckling och tillverkning av flugfiskeutrustning. Thomas driver även en känd flugfiskeskola och har som yrke att lära ut flugfiske.

Tellis-Katsogiannos

Workshop: Tips att hitta de små men oerhört viktiga detaljerna för det perfekta Speykastet.
Tid: Fre 18/3 kl 13:00 samt Lör 19/3 kl 13:00
Beskrivning:
De flesta som har ett tvåhands flugspö kan Speykasta mer eller mindre bra. Om man är helt nöjd med sin egen förmåga att Speykasta, då är det ju bra, oavsett hur det fungerar i jämförelse med andra. Men om man däremot tycker att det inte alltid går som man vill med sitt kastande, eller om man känner att man vill utveckla sig ännu mer. Ibland kan det se ut som att olika kastare är lika skickliga och det ser knappt ut som om det är någon skillnad, annat än att den ena kastare slänger så mycket längre än den andra gång på gång. Vill du veta vad som gör skillnaden? Då kan vi rekommendera att delta i Tellis workshops. Tellis kommer att berätta om ”de små detaljer som gör det”. Tellis har flera medaljer i Speykastning och har varit världsmästare i 15’ spey. Tellis är certifierad instruktör både inom tvåhands och enhands flugkastning

Anders-Molin

Workshop: Praktiska tips om hur man enkelt klarar provet för att bli certifierad instruktör.
Tid: Fre 18/3 kl 10:30 – Lör 19/3 kl 11:00 – Sön 20/3 kl 13:00.
Beskrivning:
Vi vet att det finns ganska många som har visat intresse av att certifiera sig till flugfiskeinstruktör. Vi tror också att det finns flera som är så pass intresserade att de vill höra lite mer om vad det innebär och vad som krävs. Anders Molin och Lennart Lundahl kommer tillsammans hålla denna workshop där de kommer att gå igenom de olika uppgifterna från provet och både ge instruktioner och direkta tips för att enkelt klara provet på första försöket. Något som i första anblicken kan verka enkelt, men som efter hand visar sig vara svårare än vad man trott. Anders ger er koden till den GPS som navigerar raka vägen genom provet. Anders är sedan 2017 certifierad inom FFI. Han kommer inom kort att gå vidare och certifiera sig i Master graden.

Jonas-Eriksson

Workshop: Praktiska tips om hur man enkelt klarar provet för att bli certifierad tvåhandsinstruktör.
Tid: Lör 19/3 kl 10:30 – Sön 20/3 kl 12:30.
Beskrivning:
Många har under senaste året kontaktat oss och visat ett ökat intresse för att certifiera sig till Instruktör inom tvåhands och laxfisket. Vi hoppas att det finns flera av mässans besökare som är intresserade att höra lite mer om vad det innebär och vad som krävs. Jonas Eriksson att hålla denna workshop där han kommer att gå igenom de olika uppgifterna från provet och både ge instruktioner och direkta tips för att enkelt klara provet på första försöket. Jonas är certifierade sig 2019 och klarade sitt examensprov galant. Jonas Eriksson, eller ”Jonken” som han kallas har sitt hemmavatten i Älvkarleby där han lägger många dagar och timmar om året. Förutom information om tvåhandscertifieringen kan ni passa på att fråga Jonas om fisketips för Älvkarleby.

Mathias-Lasu

Workshop: Praktiska tips vid havsöringsfiske vid kust- och flytringsfiske
Tid: Lör 19/3 kl 12:30 – Sön 20/3 kl 11:30.
Beskrivning:
Havsöringsfisket längs våra kuster är något som många sysslar med då det faktiskt är ett fritt fiske. Trots att det är så vanligt finns det många som känner begränsning och har önskemål om att förbättra sin teknik. På det här fisket är det viktigt att kunna ”läsa vatten” och det innebär en viss skillnad i lästeknik än vad man kanske är van vid från en traditionell å eller sjö med öring. Vinden har stor betydelse liksom om man vadar djupt i en vik eller paddlar omkring i flytring. Mathias kommer att dela med sig massor av tips om fiske- och kastteknik för ett lyckat havsöringsfiske. Mathias är sedan flera år tillbaka certifierad instruktör.

Lennart-Lundahl

Workshop: Praktiska tips om hur man enkelt klarar provet för att bli certifierad instruktör.
Tid: Fre 18/3 kl 10:30 – Lör 19/3 kl 11:00 – Sön 20/3 kl 13:00.
Beskrivning:
Vi vet att det finns ganska många som har visat intresse av att certifiera sig till flugfiskeinstruktör. Vi tror också att det finns flera som är så pass intresserade att de vill höra lite mer om vad det innebär och vad som krävs. Lennart Lundahl och Anders Molin kommer tillsammans hålla denna workshop där de kommer att gå igenom de olika uppgifterna från provet och både ge instruktioner och direkta tips för att enkelt klara provet på första försöket. Lennart är nyligen certifierad och klarade sitt examensprov 2019. Helt färskt i minnet sitter han på kunskaperna om det senaste uppdaterade provet. Det här var ju lätt, sa Lennart efter att ha klarat provet. Men faktum är att det är exakt så det känns om man övat på rätt sätt.
Lennart är den i vårt gäng som har de absolut färskaste svaren.

Scroll to Top