Aktivitetsområden på Mässan

Se alla aktiviteter och profiler du kan möta i våra olika områden

Mässhallen är uppbyggd kring flera olika aktivitetsområden. Här har vi samlat specialisterna i olika gator och torg så du enkelt ska kunna hitta rätt. Områdena är öppna under mässan alla dagar och du har möjlighet att träffa Sveriges duktigaste betesbyggare, flugbindare kända över hela världen, de härliga entusiasterna på Communitygatan, lära dig bygga ett spö, få tips av experterna på Metetorget, grotta in dig i kunskap från Isfisketorget, eller träffa våra otroligt duktiga hantverkare på Hantverksgatan.

Vi kommer löpande uppdatera till nytt innehåll under 22/23 inför Sportfiskemässan 16-19 mars 2023 – Välkommen att fördjupa dig redan nu!

Utöver aktivitetsområdena har vi ett fullspäckat program på Stora Scenen och vid bland annat Kastbanan och Akvariet

Succén med Betesbyggargatan är tillbaka för 8:e året! Vi har som vanlig samlat Sveriges, och några av våra grannländers, bästa betestillverkare för att visa er hur det går till. Här snackar vi hantverk i toppklass och ett betesutbud som slår allt annat. Välkommen att kika in årets betesbyggare redan nu. 

Mitt namn är Zsolt Szaniszlo alias Sanno. Jag kommer ursprungligen från Ungern, men nu bor jag i Kinna. Jag började bygga bete redan när jag var 13 år. Mitt första bete var ett propbait som jag såg i ett utländskt fiskemagasin och på den tiden kunde man inte köpa ett sådant bete i Ungern. Resultatet blev väldigt fult och gäddor tuggade sönder det lätt, men det levererade många fiskar och jag fastnade vid att bygga bete. Genom åren har jag byggt många olika sorter av bete – till exempel skeddrag, wobblern, jerkbait och ytbete för att nämna några. I mitt sortiment finns det bete från stora gäddbeten till små wobbler för abborre- eller öringfiske.

Det är första året som Sannobaits är med på Sportfiskemässan. Det ska bli extremt spännande att träffa nya och gamla vänner och alla sportfiskare som ska vara med. Det kommer även några spännande nya modeller som ska introduceras på årets Sportfiskemässan. Så kom gärna förbi, kolla betena och snacka om fisket eller om allt annat.

Vi ses på Betesbyggargatan, Sanno

Bonibaits

My name is Bogdan and I’m the person behind BONIbaits! I’m 33 years old and I live near Helsingborg. I do handmade baits since 2014.
I take part for the 3rd time at sporfiskemässa and I can’t wait to see you there. Welcome to our stand!

Martin Brunnberg

Mitt namn är Martin Brunnberg, 40 år och tvåbarnsfar.

Jag har länge haft ett stort fiskeintresse, och mitt första bete byggde jag i ungdomsåren, en röd vit wobbler vill jag minnas. Men att jag kom igång ordentligt med betesbyggandet av gäddbeten beror mycket på den knasiga killen jag träffade på ett fiskepass tillsammans med Olle Berggren, tror det var våren 2007.

Den knasiga killen är mera känd som Claes ”Svartzonker” Claesson, men för mig är han framförallt en god vän, betesbyggar-mentor, och den som alltid får en fisketur att bli rolig. I alla fall fick han mig att på allvar bli intresserad av betesbyggandet, och mina första beten blev klara någon gång under 2007, och mitt mest kända bete BB-Tail blev till under 2008.

Jag började bygga beten som hobby till vänner, och därifrån växte det till att börja sälja i butiker. Idag är det en stor del av min fritid som går åt till att bygga beten, men jag har fortfarande ett dagtidsjobb som verktygsmakare.

BS LURES (Braxsabbath Lures) är Jan och Jonathan Knutsson. Far och son från Vetlanda. Betesbygget är en förlängning av vårt fiske intresse. Vi började med betesbygget för två år sedan. Vi saknade en del i utbudet som fanns och bestämde oss att göra egna. Vi jobbar mkt med glitter shine pulver och transparenta beten.

Välkommen till Betesbyggargatan och snacka fiske och beten med oss!

CUSTOMBAITS

Mikael Breding heter jag är 50 + år och tillverkar beten under namnet Custombaits, började mitt byggande så smått hösten 2015 och är sedan dess fast i denna underbara skapar anda. Emigrerade från dom Jämtländska skogarna 2011 för att nu mer vara bosatt i Vaggeryd strax söder om Jönköping,

https://www.instagram.com/custombaits/

https://www.facebook.com/Custombaits.se

Vi syns på mässan!

Duvan baits

Danne heter jag och är 40 år och bosatt i Ljusdal med frun Sara och barnen Viktor 20 år och Cornelia 13 år.

Då jag inte jobbar så är det snickarboa och att bygga beten tillsammans med min son Viktor som gäller – Byggde ett bete för skoj skull 2016 och fick fisk efter det så blev man fast såklart.

Välkommen att hälsa på oss på mässan!

Esox

Mitt namn är Steve McVey. Efter att ha byggt egna beten under en längre tid startade jag 2013 företaget Esox Gear.

Med gummibeten i fokus tillverkar jag handgjorda kvalitetsbeten för gäddfiske, men tillverkar också både jerkbaits och tailbeten i trä. Varje betesmodell tillverkas med omsorg och noggrannhet och testfiskas grundligt innan det är tillgängligt för försäljning.

En viktig del i betesbyggandet är att få glädjande rapporter av andra sportfiskare om fångster tagna på beten från Esox Gear. Det skänker enorm glädje och det är nästan en känsla av att man själv varit med på fisketuren.

Det är första året som Esox Gear är med på Sportfiskemässan och det ska bli otroligt kul och spännande att få träffa alla sportfiskare. Jag kommer finnas på plats på Betesbyggargatan med både gummibeten, exklusiva specialjerkar och annat kul bara till mässan, så kika förbi och snacka lite med mig och alla andra duktiga betesbyggare.

Vi ses, Steve

Mitt namn är Daniel Thörngren och bygger beten under namnet Billow. Jag har haft ett brinnande intresse för fiske och skapande så länge jag kan minnas. Under hösten 2007 tog mitt gäddintresse fart på allvar och medföljande även skapandet av beten.

Sedan dess har jag ständigt jagat det där perfekta betet för att fånga den ultimata gäddan.

Jag gillar att bygga mångsidiga beten med en look som möter newschool och oldschool i en härlig missmatch.

Sedan 2019 driver jag Billow tillsammans med min sambo Linda som kommer vara med mig på betesbyggargatan.

Vi kommer ha en hel hög hårdbeten och gummibeten med oss för både gädda och abborre.

Hoppas vi syns där! // Billow Family 

Gruffdraget

Jag började gjuta egna havsöringbeten för 18-19 år sedan, efter att en kompis visat mig hur man gör.
Första gjutningen var i båtplats och det vet man ju hur illa det luktar. På första kastet med ett omålat eget bete tappade jag en öring, men fastnade totalt i betesbyggarträsket av det ?
De första såg ut som fn men med tiden och övning har de blivit riktigt bra. Flera guider använder dem och de har varit med både fiskeprogram och tidningar
Jag gjuter också gäddbeten och gummibeten.
Tonvikten på mässan kommer jag att lägga på öringsbetena, kommer att visa de som är intresserade lite hur man gör och komma med trix och tips.

Jenzza

Jag heter Jens Norblad, 50 år, ursprungligen från Norrköping men sedan 1995 boende i Karlskrona.

Jobbar som yrkesofficer i Marinen till vardags. Är särbo med Sussi Stridh och har två söner på 23 respektive 18 år från tidigare förhållande.

Byggde beten redan som 14-åring i pappas garage under några år men lade ned den verksamheten tidigt. Började åter att bygga beten, från början som tidsfördriv till egen låda i samban med en efterhängsen influensa som höll mig från jobbet under en månad 2011. Fastnade dock ordentligt i betesbyggarträsket, det ena gav det andra och vips 2013 var jenzza.lures fött, och initialt var det endast träbeten som gällde, företrädelsevis jerkbaits, men utbudet har successivt utökats med tailbeten, trollingbeten, bucktails samt en rad olika gummibeten.

Min filosofi är gediget hantverk, med så bra finish som det bara går, samtidigt som betena skall ge bra med fisk.

Årets sportfiskemässa är den tredje i ordningen som jag är med i, årets höjdpunkt om du frågar mig. I år har jag med mig en rad nyheter. Jag introducerar en helt ny trämodell, en vevjerk med namnet Tärnö på 12 cm /65g. Den kommer i en rad olika färger. Därutöver har jag med mig 2 nya gummimodeller för året. Dels en lillebror till förra årets nyhet jenzza.sarven, och dels en uppdaterad version, V2, av jenzza.iden som var min första gummimodell 2017. Förra årets samprojekt med Sussi , Hasslö mini bucktail kommer med även i år, nu i en rad nya färger samt en del också i Buzzerversion. Därutöver har jag en massa nya färgsättningar på gamla jenzza.klassiker såsom Hasslö Jr, jenzza.snipan, Aspö tail, Trossö mini tail mm mm.”

Vi syns på Betesbyggargatan!

jUHLIN

Mitt namn är Hugo Juhlin och jag är 32 år och boende i Enköping.

Inbiten gäddfiskare som även börjat glida in mer och mer på betesbyggandet. Jag bygger beten för gäddfiske och det första betet byggdes år 2018 och första fisken på kroken gasade på hjärnkontoret. Från början var tanken bara att bygga till mig själv men efter bra respons från vänner och några utomstående personer så började jag bygga fler och fler..

Jag bygger samtliga beten i ek och bok.

Många modeller har testats för att försöka fylla många situationer för mitt egna fiske.

Kom gärna förbi och prata, spana in, känn på mina beten eller varför inte köpa ett.

Välkomna!

jw BETEN

Under 2012 smög försäljningen av custombeten gjorda av Jimmie Wiman igång genom JW Lures. Det finns många kanonbeten ute i handeln idag. Är marknaden rent av mättad? Hoppas inte! I JW Lures modellfamilj finns de flesta betestyperna för gäddfiske representerade i form av väl genomtänkta modeller med avsikten att fylla en lucka i gäddfreakets beteshink, med Backlip som sortimentets ’slägga’!


Väl mött på mässan!

Hej 🙂

Flyttade hit från USA för 25 år sedan. Tycker om alla fiskemetoder, senaste har jag börjat med flugfiske. 

Bygger spinners med olika djurpäls som typ ren, räv, älg, vildsvin

Välkomna att träffa mig på Betesbyggargatan!

MANGEBOY

Mb79sweden trä och gummibeten från Skellefteå.

Mälaren lures

Vi är två bröder som byggt beten under några år. Glädjande nog fick vi bra respons på betena och bestämde oss för att fortsätta på inslagen väg. Vi har Mälaren som hemma vatten där vi fiskat sedan vi var små. Vår målsättning är att bygga beten av hög kvalitet där vi inte gör avkall på någonting. I nuläget bygger vi jerkbaits och tailbaits. Våra beten finns i flera olika modeller och storlekar. Våra beten byggs i bok och ek. De lackeras med fem lager lack. Alla beten som tillverkas prov fiskas innan leverans för att kontrollera gång och viktning. Då tiden är begränsad bygger vi beten i mindre skala. Välkomna att besöka oss på mässan där vi kommer att bygga/måla beten och självklart snacka fiske. Självklart kommer vi att erbjuda ett urval av våra beten till försäljning och även presentera någon nyhet till vårens fiske.

 Väl mött på mässan Micke o Magnus Ström

Öhmandraget finns i 2 storlekar. Den större modellen Lillsill (18 gr) är optimerad för havsöringsfiske & den mindre modellen Spigg (12 gr) är optimerad för fjällfiske & regnbåge mm. Spiggen är dock oerhört effektiv även på havsöring, särskilt de större & mer svårflörtade exemplaren. Öhmandraget är helt handtillverkat, konstruerat & optimerat av mig personligen. Mitt syfte var att tillverka ett drag som uppfyller de högt ställda krav jag personligen har vid tävlingsfiske efter havsöring, då det i mitt tycke inte fanns något drag på marknaden som hade de rätta & så viktiga egenskaperna. Under de senaste 10 åren har Öhmandraget varit under ständig utveckling & lämnar idag inget mer att önska av ett öringdrag.
Några av de karaktäristiska egenskaperna hos Öhmandraget är:
Lång kastlängd, vindtåliga, extrem precision, optimal gång & väldigt lättfiskade vilket innebär att det är lätt att skörda framgångar även för nybörjaren. Därtill är de slimmade, men ändå väldigt hållbara & har mycket fin finish.
I havsöringstävlingen ”Gålö Öring Cup” tog jag hela 5 (6) segrar & 3 Öringkungtitlar, vilket inget annat team gjort i GÖC:s historia. Nycklarna till den framgången tillskriver jag främst mina drag ”Öhmandraget”, men självklart även min 50:åriga erfarenhet av fiske generellt & inte minst 30 åriga erfarenhet av havsöringsfiske, som i sin tur är nyckeln till framgångarna med Öhmandragen.
Under mässan har jag ett bord på betesbyggargatan. Kom gärna förbi, prata havsöringsfiske & fyll på din dragbox med den senaste generationen Öhmandrag. Både klassiska & nya spännande färger kommer att finnas till försäljning. Försäljning sker endast direkt av mig + via min website öhmandraget.se Upplagan är som vanligt begränsad inför varje säsong, så det är först till kvarn som gäller.. Hjärtligt Välkomna!
/Thomas Öhman, Öhmandraget.se

Jag är Sven-Inge Svinge Brååheden jag har fiskat i många år, ända sedan barnsben.

Jag fick intresse för att göra egna jiggar, när jag inte hittade det jag ville ha. Det har varit mycket experimenterande för att komma dit jag är idag, då jag enbart kör med två-delade formar för injektorsprutor.

Nu har jag äntligen kommit dit och då vill jag dela med mig av mitt arbete och mina jiggar, så jag startade SwingBaits.

Välkomna till mig på Betesbyggargatan

My name is Finn Sloth and I live in Denmark,

I am the owner of High 5 Lures, and have been making handmade fishing lures since 2015.

I make both soft and hardbaits, and my lures are mainly build for pike, perch and zander fishing, but have already landed numerous of other species around the world.

I have visited Sportsfiskemässan many times, but this year will be the first time I will show my baits in “Betesbyggargatan”.

Best regards

Finn

Twk Lures består av 3 pojkar från Ljungby som startade 2014 med jiggskallar till vertikalfisket för att sedan allt eftersom utöka vårat sortiment.

Idag tillverkar vi allt från 3gr till 500gr inom gädda, gös, abborre och havsfiske med den bästa kvalite där airbrush målningen är våran stora nisch

Besök gärna våran hemsida för att se hela vårat utbud på www.twklures.se

Vi syns på mässan !

Hej!

Olle Vaide här, lever och bor tillsammans med min fru och två barn strax utanför Halmstad.
Vid sidan av mitt jobb som brandman driver jag företaget Waide lures sedan 2016. 

Sportfiskemässan betyder otroligt mycket för mig. Där samlas alla fisketokar på ett och samma ställe, och atmosfären är riktigt häftig. 
Jag satsar som vanligt 110% på att kunna erbjuda det där lilla extra. Nya färger, nya storlekar på befintliga modeller och helt nya modeller. Detta i en salig mix med mina absoluta toppmodeller och mina absolut coolaste etablerade färger. 

Arbetet mot mässan började redan i slutet av sommaren 2021. Fler färger och fler modeller, ett större utbud utlovas.
Nya downsize modeller på slidern Hurricane och glidern Avalanche. Upsize kommer en ny storlek av jerkglidern Avalanche, Super Avalanche. 
Helt vansinnigt coola bucktailbetet Wildfire har fått ett syskon, Wildfire Spinnerbait. 

Kikar du förbi mitt bord på Betesbyggargatan LOVAR jag att du hittar unika färgsättningar och grymma grejer, till schyssta mässpriser och bra erbjudanden. Det kommer bli galet kul. 

Ha det toppen så länge och hoppas vi ses på mässan! 


Betesbyggare från Vaxholm

Vi gör våra egna Jerkbaits, Glidebaits, Tail och Hybridbeten. Duncan Lures är handgjorda och specialbyggda. Vi skapar unika 3D-printade delar som vi bygger våra beten med. De släpps i små begränsade upplagor. Färgerna i varje serie kan variera något då varje bete byggs och målas förhand.

www.duncanlures.se

Vi syns på mässan!

Tjena!

 

Jim- och Filip Landérus  här, två fisketokiga bröder som både fiskar och bygger beten tillsammans under namnet Baitbrothers Sweden. Däremot kallar vi oss nog mera för Baitbrothers vilket också blir signeringen på våra underbara skapelser (förutom några få tidiga modeller som fick signeringen “BBS”).

 

Vi är rätt nya inom betesbygge och detta blir vårt första år som utställare efter ett par års medverkan som besökare på sportfiskemässan. Vi är sjukt taggade och det skall bli så himla roligt att få visa upp vad vi kan bygga, inte nog med att betena är underbara att beskåda, de fångar gädda också. Som vanligt smittar intressen lätt av sig mellan bröder och anledningen till att jag (Filip) började med betesbygge har jag min storebror Jim att tacka för. Utan hans trevande steg i betesbyggardjungelns underbara värld hade vi aldrig stått här idag.

 

Vår första gemensamma modell kallar vi för fatbrother och det är ett swimbait på 12cm och ca 55g. Rätt lik en westin swim fast något aggressivare gång vid monoton hemtagning. Utöver det har vi byggt på med lite olika modeller och följer samma logik vid namngivning, dvs att de innehåller brother. Till mässan 2020 kommer vi att ta med oss ett par olika träbeten som räcker alldeles ypperligt för en heldag på jakt efter grisarna.Trots att vi är nya inom branschen försöker vi att hålla en riktigt god kvalitet samtidigt som vi erbjuder priser där betena inte hamnar på hyllan som prydnader. Betena är gjorda för att fiskas med och det hoppas vi att alla våra kunder gör. Våra modeller är främst byggda av bok och ek, samtliga beten har minst 7 lager lack vilket gör att de står emot även de största och vassaste gäddgapen.

 

För er som inte är bekanta med oss och våra beten föreslår vi att ni redan nu går in och letar upp oss på instagram. Där delar vi med oss av bilder, videos och annat smått och gott. Ni hittar oss under namnet @baitbrotherssweden

 

Vill ni veta mer om oss , fiske eller betesbygge får ni komma förbi betesbyggargatan och säga hej, ses på mässan!

 

Skitfiske på er, Jim & Filip

I år kommer en nyhet på Sportfiskemässan – Resmål & Guidetorg

Här kan du som besökare gå runt och se vem som ska guida dig på ditt nästa fiskeäventyr eller vilket resmål som lockar mest.

Vi kommer löpande presentera dem en och en  fram till mässan går av stapeln

Välkommen ombord på en fiskedag där jag guidar er till dom bästa fiskeplatserna i och kring Stockholms vackra vatten. 

Vi fiskar främst i skärgården och i Mälaren, allt mellan Norrtälje i norr och Trosa i söder. 

Är ni många som vill fiska så ordnar jag med fler fiskeguider och båtar. 

Trevligt tugg ombord utlovas utöver fiskehugg och strandhugg. Vässade krokar, styva linor och nyoljade rullar bara väntar på att nyttjas av er. Jag ordnar självklart mat och dryck om så önskas.

Arbetat som fiskeguide sedan 2013 och har 40 års fiskeerfarenhet.

Erbjuder guidning av arter: Gädda, abborre öring

Båten vi fiskar med heter Silver Eagle 630 med Suzuki 175hk från -21.

Båten är svensktillverkad och godkänd för 6 personer. Självklart är båten CE-godkänd.

Båten är utrustad med all säkerhetsutrustning såsom, brandsläckare, nödbloss, första hjälpen, gps, etc.  

Jag har fartygsbefäls utbildning klass 8, utbildad och godkänd 2012. Certifierad sportfiskeguide i enlighet med Sveriges organiserade fiskeguider.

Givetvis guidar jag både företag och privatpersoner.

Hör av er om ni har några frågor. Fika ingår alltid.

Fångsrapporter: https://www.instagram.com/fiskedan.se/

Kontaktperson: Dan Bjurshammar
Tel.nr: 070-238 28 00
Hemsida: http://www.fiskedan.se
E-post: dan@fiskedan.se

 

Välkommen på en fiske och natur upplevelse tillsammans med fiskeguide Lars Lindahl.

Har guidat på heltid i 10 år och fiskar i Stockholms skärgård från Trosa upp till Östhammar samt i Mälaren från City bort till Västerås/Eskilstuna.

Vi fiskar efter gädda, abborre, gös och havsöring allt beroende på säsong.

Erbjuder heldagsturer, halvdagsturer samt sommartid även kvällsturer.
All utrustning finns att låna, även varma flytoveraller då vädret så kräver.

Fika och dryck ingår alltid och på heldagsturerna serveras även en god lunch tillagad ute i det fria.
Tar max 4 gäster i båten och för större grupper anlitas ytterligare guider och båtar.

Har all erforderlig utbildning och certifikat samt försäkringar som täcker både båt och gäster.
Är Certifierad Fiskeguide hos SOF (Sveriges Organiserade Fiskeguider)

För mer information se www.lindahlsfishing.com

Varmt välkommen på en Fiske & Naturupplevelse

Lars Lindahl
0709708844
lars@lindahlsfishing.com

Sportfiskemässan har precis som tidigare år lockat flera av branschens hetaste namn till Flugbindargatan!

Här kommer löpande presenteras de nya flugbindarna som kommer finnas på mässan våren 2023. Vi har varit noga med att se till att täcka upp de flesta olika flugtyper så det finns något att se för alla som är intresserade av flugbindning.

Vi på Sportfiskemässan tackar Flugbindargatans sponsorer: Sportfiskemässan, Flydressing/Vison, och Allt om Flugfiske för att de möjliggör detta.

Joakim Höijer

Joacim Höijer 49, kommer här med ett erkännande. Jag har äntligen kommit ut ur garderoben. Efter att i princip hela mitt liv haft en oerhört stark längtan norrut så har jag nu kommit till en inte alltför smärtsam insikt, och vågar erkänna för mig själv och andra: -Jag är i själva verket en norrlänning född i en stockholmares kropp. Sverige söder om Stockholm är tämligen ointressant för mig. Det har gått så långt att jag till och med kan tycka att mygg och knott är riktigt mysigt.

Jag har fiskat sedan jag lärde mig gå vid runt ett års ålder. Flugfiske började jag med första halvan av 90-talet. Jag startade min flugfiskekarriär genom att gå en flugbindarkurs, innan jag ens hållit i ett flugspö. På grund av att faderskap, familjeliv och andra fritidsintressen så har både fiske och bindning gått i skov. De sista 6 åren har jag dock avvecklat alla onödiga störningsmoment(+ att sonen vuxit upp). Så dessa år kan man med fog säga att jag gått ”all in” i mitt liv med dunkrok.

Jag tycker själv att jag är en högst medioker flugfiskare men skaplig flugbindare. Eftersom huvudstaden där jag bor ligger rätt långt från anständiga vatten så har det blivit väldigt mycket tid vid städet för mig. Man sitter liksom på kammaren, binder flugor och drömmer sig norrut. Om jag hade bott norröver hade jag definitivt varit en avsevärt mycket bättre flugfiskare.

Mitt favoritfiske är med ett klass 4-spö i små till medelstora strömmar, och självklart med en torrfluga i tafsspetsen. Jag njuter allra mest när man efter många timmars testande hittar rätt fluga och en fisk stiger och hugger tag i flugan. För mig är det inte det viktigaste att få fisk i håven, utan för mig handlar det om är att lyckas överlista fisken. Och jag vågar inte knappt tänka tanken på kilopriset på den fisk jag fångar. Under mässan kommer jag övervägende binda smått och torrt

Kom gärna fram surra, jag bjuder gladeligen på små flugbindarknep.

Stefan Biehl

Passionerad flugfiskare sedan 12 års ålder och bundit flugor lika länge. Lever, äter och älskar flugfisket. Spenderar mycket tid med att prova flugorna på riktigt och där fiskas allt från gädda och havsöring till fjällfiske efter öring, röding och harr. Ett par resor till varmare breddgrader har det också blivit. Förra året var det öringfiske på Kolahalvön och nu till våren väntar Island.
Driver sedan ett år tillbaka egen flugbindningsbutik och lägger stor vikt vid att hitta material med hög kvalité till bra priser. Brinner för att göra flugbindningen tillgänglig för alla.
Min flugbindning präglas av flugor som ska fungera på riktigt och fånga fisk. Det tycker jag är minst lika viktigt som detaljerna vid bindstädet och jag provar gärna nya varianter som jag modifierar för mitt eget fiske. De senaste åren har mycket fokus legat på feta ledade streamers och även större torrflugor som gett bra utdelning på öringfisket.
Kom gärna förbi och snacka flugbindning, material och fiske!

Ilias karanzas

Jag har alltid haft en knepigt förhållande till flugfiske! Jag definierar mig som flugfiskare! Det är den jag är! Men att jag blev flugfiskare var av en ren slump! Jag har alltid fiskat, men dagen då jag var 14 år gammal och såg min granne prov kasta spön på gräsmattan var dagen som skulle förändra mitt liv! Några frågor senare så stod jag och lärde mig kasta! Jag fick till och med ett spö! Ett tungt åbäke i klass 8 från 70-talet, ett Abu Lapplandia med en Abu delta rulle! Jag landade mina första regnbågar på det spöt och en livslång passion var ett faktum.

Flugbindningen kom av sig själv, med tankar om att man skulle ”spara” pengar. Ja så är det verkligen inte! Men innan jag visste ordet av det så syntes min flugor i tidningar, jag skrev artiklar och gifte mig med en kvinna som är lika galen i flugfiske som jag är! Livet är bra konstigt ibland.

Jan Edman

Janne Edman bor i Sollefteå och har bundit flugor i ca 40 år.

En riktigt duktig flugbindare med stor passion för amerikanska klassiska torrflugor främst de omtalade flugorna från Catskill området.

Han har bundit på Sportfiskemässan ett flertal gånger tidigare och flera av er känner säkert igen Jan från Lars-Åke Olssons filmer och böcker där Jan ofta har med sina flugor som rekvisita.

Janne kommer på mässan binda Catskill Torrflugor.

Välkomna!

Melanie Figuera

Fiske har alltid varit en del av Melanies liv, och under de senare åren har det blivit mer av en livsstil än bara en hobby.

Född och uppvuxen på Småländska höglandet, med all vår böleskog och många sjöar lärde hennes far henne tidigt att fiska efter gädda, gös och abborre.

Det var först 2016 som hon fann flugfisket, och det förändrade allt. Idag kan hon inte föreställa ett liv utan det. Det hon tycker allra mest om är jakten efter öring, gärna i små snabba vatten, det är vid dom mindre åarna och älvarna som Melanie känner sig som mest hemma.

Flugfisket är så mycket mer än bara fiske för henne. Melanie älskar upptäcka nya spännande platser i världen och möta intressanta människor som delar samma intresse och kärlek för naturen.

2020 blir hennes första år då hon deltar på Sportfiskemässan och hon kommer att binda mindre streamers/baitfish och hennes egna Chickadee Zonkers.

Ni kan även hitta Melanie på Instagram och Facebook, Monkey Fly Fishing, där delar hon med sig av sina fiskeäventyr och visar upp de flugor hon binder.

Väkomna!

Paolo Ceccon

Mitt namn är Paolo Ceccon, är en passionerad 37-årig italiensk/svensk flugfiskare boendes i Göteborg med fru och vår 3-åriga son.

Till vardags arbetar jag som kock och jag är en lycklig ägare av en italiensk restaurang i Göteborg. Flugfiske är för mig en passion och jag höll i mitt första flugspö redan som 14 åring. Trots att jag har ett jobb som engagerar mig mycket, ser jag till att finna tid för fisket och flugbindningen.

Jag är medlem i Svensk Flugfiske Landslaget sedan 2017. Fått förmånen att deltaga i två Världsmästerskap, i Slovakien och Italien. 2019 i Juli kommer jag att delta i Europamästerskapen i Montenegro.

Jag binder mestadels nymfer, kläckare, våtflugor och streamers för tävlingfiske efter öring, harr och regnbåge. På mässan kommer jag att demonstrera några av mina tävlingsflugor, bland annat min favorit ”Perdigon”, ett effektivt spanskt mönster speciellt bra på harr och öring.

Vi syns på Sportfiskemässan!

Andras Andersson

Är en flugfiskare och flugbindare med rötterna nära den norduppländska sjön Strömmaren där jag växte upp mer ute än inomhus. Numera bor jag mitt i centrala Uppsala med sambo och två underbara barn.

För mig började fisket tidigt med som för många andra abbormete och spinnfiske efter gädda. Vid ca 12 års ålder fick jag möjlighet att prova på flugfiske och flugbindning på den lokala fiskeklubben och det dröjde då inte länge innan jag upptäckte att flugfisket var min grej.

Alla lockas vi av olika saker när det gäller fiske, för vissa är det något nästan andligt. Det som lockar mig mest är ett väldigt aktivt flugfiske gärna riktat efter stor rovfisk med stora flugor som till exempel gädda eller grov öring. Torrflugefiske i snabba små strömmar med snabba öringar är något annat jag tycker är riktigt kul.

Jag binder sedan en tid flugor professionellt och inriktningen är flugor för rovfisk över hela världen i både söt och saltvatten..allt från öring på Nya Zealand till Bass och Musky i USA, den långa vägen.

På mässan kommer jag att visa hur jag binder några av mina favorit streamers och hjorthårsflugor.

Vi ses i Stockholm!

Johan Ivemyr

Jag är en inbiten flugfiskare och flugbindare som bor i Linghed/Dalarna men är ursprungligen från en liten bruksort i Västmanland. Under hela min uppväxt har jag fiskat mycket, dock inte alltid med fluga. Jag är 39 men började att flugfiska som 16 åring och då med ett glasfiberspö i handen, som min farfar köpt till mig. Jag fick även en låda med lite flugbindningsmaterial av honom vilket fick mitt intresse att bli ännu större. Att binda flugor lärde jag mig av min kompis pappa som då hade kurser i flugbindning. Han lärde mig att binda Montana, Black Martinez, Harörenymfer, Streaking Caddis, E12 och några användbara streamers. Mitt intresse för flugfiske och flugbindning avtog något under flera år, men under 2013 så började jag binda flugor och flugfiska allt mer och idag så fiskar jag och binder flugor så ofta jag hinner. Jag fokuserar idag på torrflugor gärna nattsländor, mina 2 absoluta favoriter är Elk Hair Caddis och en variant på en Nelson Parachute Caddis. Det händer att jag binder nymfer också för fiske i rinnande vatten. Jag anser mig själv vara ganska allsidig i mitt bindande och har en stor variation. Mina flugor riktar sig mest för Öring, Röding och Harr men även Regnbåge. Jag gillar att hitta på nya mönster med nya detaljer och känslan när man får fram en fluga som verkligen fungerar är obeskrivlig.

Hoppas att vi ses på Sportfiskemässan!

Ulf hagström

Ulf Hagström har fiskat gädda sen han kunde gå och de senaste 16 åren enbart med fluga. Hans ”hemmavatten” är Stockholms skärgård men nu mera reser han även runt i många andra vatten runt om i Sverige också, för att med sina alster jaga de stora gäddorna.

På Sportfiskemässan kommer Ulf att demonstrera både enklare gäddflugor på krok, mer avancerade ledade flugor samt flugor med så kallade wiggle tails.

Kom gärna förbi och prata gäddflugfiske och flugbindning!

Här nedan presenteras bloggare, Youtubare mfl som bla skriver och filmar för Sportfiskemässan, några utav dem kan du träffa på plats på mässan 2023

Välkommen!

Pike Father

Godmiddag, Klas Skoglund var och är namnet – mitt alterego till namn är ThePikeFather. Jag har en liten blogg och Facebooksida där jag skriver om allt möjligt som har anknytning till fiske, men med en rätt tydlig gäddunderton på det hela.

Fiskar överallt i landet, i hav, åar som sjöar, men alltid med gäddbeten på tafsen.

Har min bas i centrala Stockholm, men även i närförort till Stockholm.

Spinn och haspelfiskar med jerk, jig, gäddspinnare, wobblers, ytbeten och så vidare.Ser mig själv som en glad amatör, som ständigt lär mig nytt av alla runt omkring mig, och som gärna delar med mig av dessa små kunskaper på min blogg, för de som är intresserade och vill läsa.

Är som många andra insnöad på gäddfisketillbehör av alla dess slag, kanske främst av beten men självklart även den ständiga jakten efter det gröna guldet.

Kärlek – Glädje – Respekt

Hemsida

Fiskarfuralle

Vi är tre glada fiskare som fiskar i Stockholmsområdet och delar en stor passion – spinnfiske efter gädda.

Vi har fiskat ihop hyfsat mycket och resultaten blir bättre och bättre. Vi delar också en annan viktig sak – förståelsen att det är viktigt att ha skoj, riktigt skoj när man fiskar.

Våra hemmavatten är Värtan, Furusund & Mälaren och en och annan guidad tur för att ständigt lära oss mer av de bästa.

www.fiskefuralle.se

Fiskesyndrom

Anders Perols heter jag och bloggar som Fiskesyndrom hos FishEco. Under mässan hittar ni mig på Blogggatan (när jag inte dreglar över kreationerna på Betesbyggargatan…). Det ska bli oerhört roligt att snacka gäddfiske med er bloggläsare och andra likasinnade gäddnördar.

Så kom och hälsa på!

Fiskefamiljen

Bring your family fishing they said….it will be fun they said.

Här har ni en familj där vi alla fiskar på sitt eget vis. Bloggen är ny men fiskeintresset är sen egna barnsben som vi nu vill föra vidare till nya generationer.

På bloggen kommer ni få ta del av våra fiskeresor, letandet efter orörda skogssjöar, jagandet i vassen, olika recensioner och allt annat kaos som kommer till när en hel familj ska ut och fiska.

Se till att följa oss på våran kommande sida Fiskefamiljen.se som är under uppbyggnad.

Ni hittar oss även på Facebook under Fiskefamiljen eller Fiskefamiljen.se på Instagram.

Skitfiske //Fiskefamiljen

Gälgreppet

Jag heter Peter Svensson och driver flugfiskebloggen Gälgreppet (Flugfiskebloggen med drag i). Jag bor i södra Kalmar Län, naturligt blir det att jag fiskar i Kalmarsund men eftersom jag bara har några mil till Blekinge fiskar jag mycket även där. Gäddfisket står i fokus när jag fiskar på hemmaplan, de senaste åren har gäddflugfisket tagit allt mer plats i mitt fiske. Lite då och då fiskar jag även spinnfiske.

När jag inte fiskar gädda åker jag gärna till något put and takevatten för lite regnbågsfiske. Varje år försöker jag komma i väg någon vecka till södra fjällen för att fiska bäcköring och harr eller varför inte någon fiskeresa utomlands. Flugbindning har i det närmaste blivit en passion för mig.

Jag startade bloggen eftersom jag samlat på mig en mängd foto från fisketurer genom åren och tänkte att jag måste göra något av dessa minnen och att fler borde få ta del av mina upplevelser. Att börja blogga blev naturligt och lite som att skriva fiskedagbok med bilder och text. Jag är även kassör i Torsåsbygdens sportfiskeklubb där vi bland annat driver en gäddfabrik och arrangerar en gäddfestival årligen.

Jag bloggar via Fishecos portal, där kan du följa mina fiskeeskapader både i skrift, bild och videoform. Gälgreppet finns även på Facebook, Instagram och Youtube (Gälgreppetfiskeblogg)

Peter Svensson

http://www.fisheco.se/blogg/galgreppet/

/Tight Lines

Swedish anglers

På Sportfiskemässan 2019 kommer ni hitta Swedish Anglers på Metetorget.

Vi som driver Swedish Anglers är Christian Ottosson och Tommi ”Tomba” Meriläinen.

Alla vet kanske inte vad vi pysslar med så här kommer en kort presentation.

Swedish Anglers är Sveriges största mete-community skapat av metare, för metare.

På hemsidan hittar man intressanta artiklar, intervjuer med sportfiskeprofiler, gästinlägg, recensioner av produkter och mycket, mycket mer!

Utöver hemsidan administrerar vi även en Facebook grupp där fokuset självklart är mete!

Här snackas det mete i mängder. Så är man intresserad eller nyfiken på metet så är det ett perfekt tillfälle att gå med i gruppen -> https://www.facebook.com/groups/SwedishAnglers/

Vi ser fram emot att få snacka mete, sportfiske, kaffedrickande och ja allmänt trevligt tjat med besökare, nyfikna utställare och likasinnade på Metetorget.

Tills vi ses på mässan så kan ni läsa bra, roliga och intressanta artiklar på hemsidan.

https://swedishanglers.wordpress.com/

Sportfiskeakademin

Vi älskar sportfiske!

Vi älskar sportfiske så mycket att det mesta i våra liv handlar om fiske på ett eller annat sätt. Vi som gör Sportfiskebloggen är en gymnasieklass som går första året på SportfiskeAkademin.

På bloggen publicerar vi instruktionsfilmer, fiskerapporter intervjuer med sportfiskeprofiler och mycket annat.

Läs mer här: https://goo.gl/k3Xfd4

Vi syns på mässan!

Uppsala Pike brigade

Jag heter Pathric Eriksson och är en 46-årig, gift, trebarnsfar och gäddfantast. Ursprungligen uppvuxen i den sörmländska staden Katrineholm och fiskefostrad vid sjön Tisnaren.
Bor sedan 20 år tillbaka i Uppsala och mitt intresse för gäddan och gäddfisket har sedan länge övergått till en besatthet.
Mitt eget fiske har utvecklats mycket de senaste åren då jag har förmånen att få fiska med team Stoner Lures.
Jag är också en av initiativtagarna till Gäddsällskapet Uppsala Pike Brigade.
I mitt skrivande blandar jag texter om fiskets olika våndor och glädjestunder med fångstrapporter och intervjuer med olika fiskeprofiler och betestillverkare. Texterna publiceras på Gäddsällskapet Uppsala Pike Brigades Facebooksida, där du även hittar andra skribenter.

www.facebook.com/uppsalapikebrigade

Breamtime

På www.breamtime.com läggs ut undervattensfilmer som visar vad som händer när jag metar brax(en). Jag testar beten, feeders, mäsk, tafslängder, upplägg och allt som kan vara intressant att se hur det verkligen fungerar. Alltså att verkligen se, inte bara gissa vad som händer där nere. Men sidan innehåller också mycket annat som handlar om brax och braxfiske…

Ses på mässan- jag kommer att finnas på Metetorget 2018!

Hallå, Vi som driver sida/bloggen raintroutfly.com heter Robin Andersson och Oscar Mårtensson. Bosatta i hjärtat av Skåne och brinner för allt som har med flugfiske att göra. Vi är med i Guidelines ”Junior Power Team” och jobbar för att fler ska få upp ögonen och intressera sig för flugfisket. Vi lägger stor vikt vid att den yngre generationen ska intressera sig, inte bara för branschens tillväxt utan även för, samhället och naturens bevarande. Vårt mål är att kunna inspirera alla såväl erfarna som nybörjare genom kontinuerliga uppdateringar, bra bilder och intressanta texter med varierande innehåll. Det är inte bara fisket vi brinner för utan även flugbindandet och fotograferandet. Vi vill ge dig som läsare en komplett kompott av allt som hör flugfisket till och förmedla de känslor vi får på bästa sätt.

För att läsa och se mer av oss, så är ni välkomna att besöka www.raintroutfly.com (längst till höger i menyn finner ni vår blogg)

Lycka är när man känner det hårda hugget och ser spöt böja sig vid mothugget. Därför är fiske så himla roligt och man vill bara ha mer! Ja just det, mitt namn är Adrian Lundberg, är 12 år och är galen i fiske. När jag var 6 år tog jag min första gädda och sedan dess är det vad jag gör! Fiskar gädda!! 2009 startade jag och pappa bloggen AdriansFiske där vi skriver om våra fiskeupplevelser och hur vi fiskar. Testar nya metoder och testar olika sätt att fiska gädda på. 2013 började vi samarbeta/blogga med ABU Garcia som gjort vårt fiske ännu roligare och gett oss flera nya duktiga kompisar i Team ABU.

Det viktiga med fiske för mig är att ha roligt och att lära mig mer och bli bättre! Det delar jag gärna med mig av! Jag kommer vara på mässan och jag hoppas att ni kommer så ses vi och kan prata lite, så kom dit!!! 

ABU Blogg: http://www.eu.purefishing.com/blogs/sv/adrian-lundberg/

Hemsida

Facebook

Hej på er vänner, jag heter Eric Hansen och driver sidan Piscatus sedan många år, mitt fiske är mestadels jigg&spinnfiske av olika slag med inriktning på abborre och gös. Jag pysslar även med lite båtfixeri och gillar att skapa saker själv när det gäller fiske, jag köpte en Alumacraft Fisherman 145 CS ihop med min systerson i höstas och den kommer det att bli många trevliga fisketurer med 2013.

Läs mer på www.piscatusfishing.se

Baitbox

Vi som driver baitbox.se är jag Andreas Jonsson (till höger på bilden) samt Simon Ekdahl (till vänster på bilden). Vi fiskar året om, under vintern är det mycket ismete efter tjocka gäddflickor samt något rödingspass då och då. På sommaren är vi ständigt på jakt efter öring/röding i diverse fjällområden. Vi går gärna någon extra timme för att få komma till vatten där vi kan få vara helt för oss själva & vi har alltid med oss varsin överpackad ryggsäck .

Via våran hemsida delar vi med oss av våra resor genom bild, text men framförallt i form av film. I filmerna försöker vi visa helheten av fisket, att vara ute och fiska är så mycket mer än att bara få fisk. Dessutom bjuder vi på oss själva och förhoppningsvis framkallar våra filmer ett och annat skratt.

Oss hittar ni på följande ställen
Hemsida
Facebook
YouTube
info@baitbox.se

flugfiskaren i småland

Mitt namn är Andreas Olsson och driver bloggen Flugfiskaren i Småland som numera finns på fishecos hemsida.

Jag är en tvåbarns-far som brinner för flugfisket och framförallt gäddflugfiske är något som ligger mig varmt om hjärtat. När jag inte jagar gädda så fiskar jag gärna öring och regnbåge.

På min sida får man följa med på mina fiskeäventyr och det blir också en hel del flugbindning, både i bild och video-form.

Mitt fiske sker framförallt i Kalmarsund, men åker gärna runt och testa nya vatten och då alltid med flugspö i handen. Jag är också ordförande och grundare till sportfiskeföreningen Torsåsbygdens Sportfiskeklubb. Vi har bl a en egen gäddfabrik och en egen gäddfestival som heter Bergkvara Gäddfestival.

Ni kan hitta min sida på Fishecos portal. Jag finns också på flera andra sociala medier som instagram (flugfiskarenismaland) och Facebook.

Tight Lines!

Flugfiskaren i Småland

www.fisheco.se/blogg/flugfiskaren

Walk the line

Jag som skriver denna blogg heter Daniel Demeter och bor med min underbara och för det mesta förstående fru och dotter i Staffanstorp utanför Malmö. Walk the Line skapades 2010 då jag bestämde mig för att lägga all den tid jag spenderade med realtidsstrategispel på nätet på något mer kreativt, jag tog upp mitt gamla fiskeintresse och började blogga om det. Mina första minnen av fiske sträcker sig tillbaka till 3-4 års åldern när jag var ute med min far och farbror i en liten eka på Tunbyholmssjön. Vi metade med små rödvita bullflöten och degkulor, om vi fick något minns jag inte då jag mest satt och spanade efter de ålar som min farbror sagt skulle finnas i sjön. Efter detta var fiske mitt största intresse och jag plågade min far på våra campingsemestrar med evigt tjat om vi inte skulle stanna och fiska snart. Nu har jag som sagt tagit upp fisket igen och idag är det mest fokus på karpfiske men jag försöker ändå prova på fiske efter de flesta arter om tillfälle bjuds!

http://walktheline.boplatsen.se

Betesboxen

Skånsk, 2 meters, 71: a, bosatt i Staffanstorp. Drog upp första gäddan när jag var 7 år. Sen dess har jag strävat efter att försöka tänka som fisken. Fiskar och arbetar lösningsfokuserat. Försöker lämna avtryck efter mig, sitter aldrig still, kavlar gärna upp ärmarna, gör skillnad. Jag fiskar brett, beroende på årstider och väderförhållande och vill hela tiden utvecklas som fiskare och bloggare. Favoriterna är alla former av gösfiske (särskilt vertikalfisket), frilinemete efter karp och multe, havsöringsfiske längs de skånska kusterna samt korta och intensiva endagars karppass.

Mer om mig och mina erfarenheter finns på:
http://betesboxen.blogspot.se/?m=0

NEWBRIDGE FISHING TEAM

Hej, Marcus Jansson heter jag som driver fisketeamet och bloggen ”Newbridge Fishing Team” sedan 2004. Jag har alltid varit intresserad av fisket, började i tidig ålder och intresset bara växer för varje år.  Jag driver ett fisketeam med 13st medlemmar som deltar i flertalet tävlingar runt om i Sverige. Vi fiskar efter flera olika arter med olika metoder vilket gör att vi är ett brett team med många kunskaper som vi gärna delar med oss till varandra.

Skitfiske!

Hemsida: http://www.nfteam.se

FLICKSLÄNDAN

Therese Lundin, 27 år, bosatt i ett hus på landet en bit utanför Piteå i Norrbotten.

Min stora passion i livet är torrflugefisket efter harr, öring och röding. Jag upptäckte flugfiskets underbara värld för ungefär åtta år sedan och från första kastet var jag helt fast.

Flugfisket är en oöverträffad helhetsupplevelse som verkligen rymmer allt som får mig att må bra. Öringvak, vackra fjällvyer och spänningen i att lägga ut en torrfluga och vänta på hugg är oslagbar, – det är som poesi för själen.

När jag inte fiskar så skriver jag gärna, och driver sedan början av 2012 fiskebloggen ”Flicksländan”. Där delar jag med mig av mina fiskeäventyr, fotografier och inte minst en hel del ord om min stora kärlek till naturen.

Jag är på Sportfiskemässan i Fjällornas monter och det är verkligen en positiv upplevelse, där jag får möjligheten att både vidga mina vyer fiskemässigt och finna vänner för livet.

Jag hoppas att vi ses på mässan 2018!

“Fly high and aim for the stars”

www.fisheco.se/blogg/flickslandan

SUSSISSYMFONI

Här har ni Sussi Stridh, som bloggar under namnet SussisSymfoni.

Startade min första fiskeblogg 2007 men det har hänt massor sedan dess.

Det är tack vare Sportfiskemässan jag fått kontakt med många trevliga fiskevänner, utan mässan och utan dem hade jag inte varit där jag är idag. Just nu storsatsar jag på flugfiske efter gädda, den numera största passionen inom flugfisket för min del.

http://www.fisheco.se/blogg/sussissymfoni

FISKEROFFE

Tidsmiljonär som fiskar en gång i veckan minst! Mest fluga men är inte främmande för annat fiske.

Åker runt i mellansverige och försöker testa nya platser att fiska på som jag skriver om på bloggen och ger mitt omdöme! Tar även någon avstickare norröver och till Norge emellanåt.

Läs mer på fiskeroffe.wordpress.com

Vi har flera duktiga hantverkare som gör sina genuina verk och visar upp på mässan!

Bland annat Ulf Lövdahl med sina splitcanespön, Fiskekonservator Lubbe och Bosse Wessman som visar upp sina fantastiska fiskeavgjutningar, Stockholms knivförening med vackra knivar, Art Merch med vackra lädersmycken och tillbehör mfl.

Fiskekonservator Lubbe

Fiskkonservering är en delikat konstform som kräver rätt kunskap, verktyg och material. Lubbe Pytel arbetar som fiskkonservator på heltid, med sin amerikanska utbildning på området täcker han skinnmontage och avgjutningar med tävlingsmerieter från både SM och VM.

Lubbe expanderar även inom Catch & Release montage i form av alla sorters fiskreproduktioner samt försäljning av reptilreproduktioner och museumkvalitéts avgjutningar av osteologiska föremål.

Välkommen att ta del av detta spännande hantverk på årets Sportfiskemässa!

Lubbe är även fiskefilm-skapare och har bl a vunnit Fiskejournalens filmtävling. För ett smakprov, gå in på www.youtube.com/fiskkonservator

Ulf Löfdal – Splitcanespön

Ända sedan sportfiskare började använda spö har de sökt det perfekta spömaterialet. I mina bambuspön försöker jag samla all den erfarenhet och kunskap som generationers spöbyggare funnit i sitt sökande efter det bästa i material och design.

Under de 27 år som jag varit verksam inom bambubyggnad har jag kommit till insikt att ett bambuspö, är mer än ett fint fiske och kastredskap – det representerar hela vårt flugfiskearv, hängivenheten till hantverk, skönheten i design och utveckling av naturmaterial.

ulf@bamboorods.se

www.bamboorods.se

Håvar.se

Ulrik´s fantastiska håvar är var för sig ett unikt hantverk. Håvarna som han lägger sina magiska hantverkarhänder på ska passa till det fiske som vi gillar allra bäst, därav ser Ulrik gärna att hans kunder talar om vad de önskar av sin håv, dessa håvar är de som han känner mest för.

Missa ínte ett beök hos Ulrik.. Håvleverantör

www.håvar.se

Bosses fisk

Bosses fisk

Jag har gjort modeller och avgjutningar av fisk i över 20 år. Det började som en hobby, men på senare år har jag även gjort olika montage på uppdrag. Fisketrofeer är vanligast men det har också blivit uppdrag åt museer och andra instistutioner- det häftigaste hittills är sillkungen och en groda (ursäkta vitsen, ej avsiktlig) som nu finns på ett museum i Bolivia.
Jag har också hunnit med ett antal tävlingar – 2012 fick jag titeln ”Best in ”World” på World Taxidermy Championships i Salzburg, Österrike. ”Best of Europe” -titeln, som delas ut vid European Taxidermy Championships, har jag vunnit 2 gånger, 2014 i Longarone, Italien, och nu senast 2015 i Uleåborg, Finland.

På mässan visar jag upp en del av vad jag gjort.

www.bossesfisk.se

http://bossesfisk.blogspot.com

För fjärde året på Sportfiskemässan – ISFISKETORGET

På Isfisketorget hittar du vinterns coolaste isfiskeprylar.

Kom och mys runt i vår vintervärld, testa säsongens kyligaste isfiskenyheter och ta chansen att klämma, känna och få goda råd. Vi bjuder både på aktiviteter och flera tävlingar med finfina priser. Här finns något för alla oavsett ålder.

Hjärtligt välkomna och Stay Frosty!

Nytt decennium och nytt Metetorg, men med samma inställning som tidigare år, 100% mete!
Vi har återigen satt ihop ett metetorg med bredd, oavsett om du gillar predator, karp eller specimenmete, här finns det något för alla!
Du som besökare kommer att kunna se och känna på de senaste prylarna, prata med kunniga utställare och ställa vilka frågor du vill.

På torget finns alla prylar man behöver. Allt från krokar, sänken, flöten, larm och mäsk. Det finns även de senaste spöna, linor, rullar, väskor och massor därtill!

Vi kommer även att tipsa om god fiskhantering och vilka prylar man kan tänkas behöva för att skydda sin fångst, från de minsta mörtarna till stora karpar och gäddor.
Som alltid visas det upp hur man knyter riggar, och som grädde på moset så visas det även undervattensfilmer på hur riggarna fungerar i verkligheten.

Sist men inte minst så kan vi erbjuda ett unikt tillfälle att prata mäskning och beten med några av Sveriges ledande metare med stort kunnande ända ner till partikelnivå.

Välkommen till Metetorget!

Swedish anglers
Breamtime

Breamtime

Andreas Liljegren som driver youtubekanalen Breamtime kommer vara på metetorget och visa upp sina undervattensfilmer om vad som händer när han metar brax(en).
Han testar beten, feeders, mäsk, tafslängder och allt som kan vara intressant att se hur det verkligen fungerar. Alltså att verkligen se, inte bara gissa vad som händer där nere. Förutom en hel del brax så simmar också en och annan gädda, mört och sutare förbi. Vissa av dom fastnar på kroken, andra inte…

Så kom förbi Andreas på Metetorget och kolla in hans filmer, snacka undervattensfilmning, braxmete och mycket mer. Du kommer även ha chansen att vinna din egna undervattenskamera hos Andreas, så ännu en orsak att besöka Metetorget!

Fiskekompaniet

Fiskekompaniet

Ett nytt ansikte på Metetorget! I år kommer Fiskekompaniet finnas på plats och de står för utbudet till predatormetaren och karpfiskaren. Men självklart har de även andra meteprylar att visa upp. Här har du som besökare möjlighet att ställa frågor till riktigt duktiga metare och få hjälp vilka prylar du kan tänkas behöva om du till exempel vill börja med predatormete.

Här kommer det helt enkelt finnas prylar och kunskap för både nybörjaren och den rutinerade!

Swedish Anglers

Nordens största digitala metecommunity komplett med artiklar, intervjuer, poddar och nyheter för metaren. Christian Ottosson och Tommi “Tomba” Meriläinen kommer att finnas på torget och snacka mete, men även försöka guida dig som besökare att hitta rätt på torget. Vi kommer också snacka om vår nya specimentävling, SpecimenTian! Utöver det så kommer vi visa upp vår plattform ha med oss lite merchandise och självklart bjuder vi på kaffe!

Vi kommer också med hjälp av Darts kroksortiment och tillbehör visa lite olika riggar och tips till olika metesituationer för den som vill det. Samt ha en del väskor m.m. från Drennan på plats.

Swedbait

Vicktor Hallensjö och Michael Zentio är återigen på plats och kommer visa Swedbaits fina produkter som förutom mäsk och boosters även innefattar spön, linor, rullar, sänken, feeders m.m. Något som många inte förknippat namnet Swedbait med, men som gjorde stor succé under förra mässan.

I år är grabbarna laddade med nya heta prylar från bland annat MVDE och Maver att visa upp för dig som besökare. Självklart delar de även med sig av tips och trix för ditt mete!

Utrustning visas på mässan
FFI logga

Fly Fishers International (FFI) är en global organisation med certifierade flugfiske- och kastinstruktörer.
FFI finns i monter C 08:44 och representeras av några av Sveriges certifierade instruktörer som gärna delar med sig av sina kunskaper. Montern kommer att inredas som en liten lektionssal där besökare kan slå sig ned på en stol och lära sig något nytt om flugfiske och flugkastning. Varje dag kommer det att hållas flera workshops i montern. Vem som helst får delta det är bara att komma dit. Ta tillfället i akt att få gratis kastinstruktioner av ett proffs.
Hålltider för workshops kommer att finnas anslagna vid montern. Så snart vi fått klart med deltagandet från fler certifierade instruktörer, så kommer innehåll och tidpunkter för workshops även att presenteras på denna sida om mässans aktiviterer.

Thomas-Berggren

Thomas Berggren har stor erfarenhet som flugfiskeinstruktör. Driver bland annat en känd flugfiskeskola i Sörmland och är mastercertifierad både inom enhands- och tvåhands flugfiske. Har erfarenheter av flugfiske från många av världens alla hörn, erfarenheter som han gärna delar med sig av till besökarna.

I rollen som CBOG (Casting Board of Guvernor) inom FFI är det också Thomas som ansvarar för planeringen i montern. I skrivande stund planeras för fullt vilka av de övriga certifierade svenska instruktörer som också kommer att vara med på mässan. Denna sida kommer fortlöpande uppdateras med fler kända instruktörer som kommer att hålla föredrag i montern. Varje tillkommande instruktör kommer att presenteras och beskriva innehåll i deras workshops samt vilka tider och dagar under mässan ni kan delta i just deras workshop.

Vi kommer att ha ett stort utbud av ämnen inom både enhands- och tvåhands tekniker och fiske. Workshops om material och flugfiskeutrustningar som ger förklaringar om varför samma utrustning kan upplevas så olika av olika personer, svar som kan hjälpa att välja rätt. Kanske några besökare funderar på att bli certifierad instruktör, då har vi workshops om det också. Vi kommer också att ha workshops som går in på de minsta detaljerna, detaljer som är så stort avgörande för lyckade flugkast. Men kanske den mest spännande workshopen blir ”Fråga FFI” där besökare kan komma förbi montern under förmiddagarna och lämna in sin frågor och senare på eftermiddagen blir det ett föredrag där de olika experterna i montern svarar på de frågor vi fått in… Tänker oss att det ska vara något liknande det populära TV programmet Fråga Lund, men hålla oss till ämnet flugfiske och flugkastning. Detta är de idéer vi arbetar vidare med och vi ber Er att hålla utkik och titta in här med jämna mellanrum för att få information om vad ni kan få uppleva och vilka instruktörer ni får träffa i vår monter.

Fisketeamtorg

Här samlas tävlingar från hela landet och träffar sina fisketeam, minglar, det finns möjlighet att beställa teamtröjor, hur du stripar din båt, få tips om kommande tävlingar mm Besök monter C02:26

Scroll to Top